Evo jedno jednostavno razmišljanje kolege Ante. Sve je rekao u dvije rečenice. ANTE-R-A: “Teško da će nas ikakve vijesti izvući iz ovakve situacije. Jednostavno treba pričekati promjenu psihologije investitora. ”
Slažem se. [thumbsup]
Evo jedno jednostavno razmišljanje kolege Ante. Sve je rekao u dvije rečenice. ANTE-R-A: “…Teško da će nas ikakve vijesti izvući iz ovakve situacije. Jednostavno treba pričekati promjenu psihologije investitora…. ”
psihologija investitora je najmanji problem, vidjeli smo prošli tjedan, veliki neka stave nekoliko visokih naloga na kupnju i evo vatrometa, a kad provedu nekoliko transakcija ispod cijene evo panike, to se mijenja u sekundi kako vjetar iz fondova puhne.
psihologija investitora je najmanji problem, vidjeli smo prošli tjedan, veliki neka stave nekoliko visokih naloga na kupnju i evo vatrometa, a kad provedu nekoliko transakcija ispod cijene evo panike, to se mijenja u sekundi kako vjetar iz fondova puhne.
podcrtao sam
gorgija: ” psihologija investitora je najmanji problem, vidjeli smo prošli tjedan, veliki neka stave nekoliko visokih naloga na kupnju i evo vatrometa, a kad provedu nekoliko transakcija ispod cijene evo panike, to se mijenja u sekundi kako vjetar iz fondova puhne.” podcrtao sam
Panike će uvijek biti. Nekad u malim, a nekad u velikim količinama. Neizbježna je.
Braune, mene muči što nema rekcije na dobre vijesti na burzi. Rezulatati banaka, dobiti pojedinih firmi, novi projekti … a cijene dionica stagniraju … a znaš što znači kada burza prestane reagirati na dobre vijesti …
Meni se ona davidsova hipoteza da fondovi čiste situaciju među sobom čini sasvim moguća. A dotad su mali u statusu quo, jer čim dođe do porasta cijene fondovi prodaju. ANTE-R-A mudro zbori, samo ove dobre vijesti su pjesnički rečeno par zraka sunca koje su se probile kroz oblake.
Panike će uvijek biti. Nekad u malim, a nekad u velikim količinama. Neizbježna je.
@Von,
zanimljiva ti ona analiza top 10 od neki dan; kak je pipremas?
Von Braun: ” Panike će uvijek biti. Nekad u malim, a nekad u velikim količinama. Neizbježna je. ” @Von, zanimljiva ti ona analiza top 10 od neki dan; kak je pipremas?
20 dkg brašna
2 jaja
10 dkg maslaca
i žlica vegete
vipy:
”
Von Braun: ” Panike će uvijek biti. Nekad u malim, a nekad u velikim količinama. Neizbježna je. ” @Von, zanimljiva ti ona analiza top 10 od neki dan; kak je pipremas?”
20 dkg brašna – BZJK
2 jaja – FARMA KOKA NOSILJA AD MILIĆI (FKNO-R-A)
10 dkg maslaca LURA-R-A
i žlica vegete PODR-R-A
Meni se ona davidsova hipoteza da fondovi čiste situaciju među sobom čini sasvim moguća. A dotad su mali u statusu quo, jer čim dođe do porasta cijene fondovi prodaju.
a što bi to značilo “čiste situaciju među sobom”? nekako mi se čini da je davids mislio na pokušaj da se neki unište tj. da veliki žele uništiti male. a koji koje i zašto bi to činili? i kako to da onda po rezultatima najgore prolaze baš oni daleko najveći na hrvatskom tržištu tj. PBZ i RBA fondovi?
tržište prošli tjedan više nije bilo neselektivno. u zadnja 4 dana one dionice koje obično prve počnu rasti su i ostvarile pristojan rast usprkos tome što se crobex u ta 4 dana za sitnicu spustio. ADPL 3%, VIRO blizu 4%, DLKV 6%, HDEL 9%, JDPL 4,5%. bio bi tu i IGH da nije bilo one vike građevinaca da ga se zamijeni nekom državnom agencijom.
Vergilije: ” Meni se ona davidsova hipoteza da fondovi čiste situaciju među sobom čini sasvim moguća. A dotad su mali u statusu quo, jer čim dođe do porasta cijene fondovi prodaju. ” a što bi to značilo “čiste situaciju među sobom”? nekako mi se čini da je davids mislio na pokušaj da se neki unište tj. da veliki žele uništiti male. a koji koje i zašto bi to činili? i kako to da onda po rezultatima najgore prolaze baš oni daleko najveći na hrvatskom tržištu tj. PBZ i RBA fondovi?
nije to davidsova teorija, nego cinjenica koju sam iznio jos prije 2 tjedna, tj info koji sam dobio od visokopozicionirane osove jedne od najjacih banaka…veliki bi voljeli ukoncentrirati broj fondova i rijesiti se malih igraca…