Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo jedno jednostavno razmišljanje kolege Ante. Sve je rekao u dvije rečenice. ANTE-R-A: “Teško da će nas ikakve vijesti izvući iz ovakve situacije. Jednostavno treba pričekati promjenu psihologije investitora. ”

Slažem se. [thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Evo jedno jednostavno razmišljanje kolege Ante. Sve je rekao u dvije rečenice. ANTE-R-A: “…Teško da će nas ikakve vijesti izvući iz ovakve situacije. Jednostavno treba pričekati promjenu psihologije investitora…. ”

psihologija investitora je najmanji problem, vidjeli smo prošli tjedan, veliki neka stave nekoliko visokih naloga na kupnju i evo vatrometa, a kad provedu nekoliko transakcija ispod cijene evo panike, to se mijenja u sekundi kako vjetar iz fondova puhne.

psihologija investitora je najmanji problem, vidjeli smo prošli tjedan, veliki neka stave nekoliko visokih naloga na kupnju i evo vatrometa, a kad provedu nekoliko transakcija ispod cijene evo panike, to se mijenja u sekundi kako vjetar iz fondova puhne.

podcrtao sam

I love the Smell of Profits in the Morning

gorgija: ” psihologija investitora je najmanji problem, vidjeli smo prošli tjedan, veliki neka stave nekoliko visokih naloga na kupnju i evo vatrometa, a kad provedu nekoliko transakcija ispod cijene evo panike, to se mijenja u sekundi kako vjetar iz fondova puhne.” podcrtao sam

Panike će uvijek biti. Nekad u malim, a nekad u velikim količinama. Neizbježna je.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Braune, mene muči što nema rekcije na dobre vijesti na burzi. Rezulatati banaka, dobiti pojedinih firmi, novi projekti … a cijene dionica stagniraju … a znaš što znači kada burza prestane reagirati na dobre vijesti …

Meni se ona davidsova hipoteza da fondovi čiste situaciju među sobom čini sasvim moguća. A dotad su mali u statusu quo, jer čim dođe do porasta cijene fondovi prodaju. ANTE-R-A mudro zbori, samo ove dobre vijesti su pjesnički rečeno par zraka sunca koje su se probile kroz oblake.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Panike će uvijek biti. Nekad u malim, a nekad u velikim količinama. Neizbježna je.

@Von,
zanimljiva ti ona analiza top 10 od neki dan; kak je pipremas?

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Von Braun: ” Panike će uvijek biti. Nekad u malim, a nekad u velikim količinama. Neizbježna je. ” @Von, zanimljiva ti ona analiza top 10 od neki dan; kak je pipremas?

20 dkg brašna
2 jaja
10 dkg maslaca
i žlica vegete

I love the Smell of Profits in the Morning

vipy:

Von Braun: ” Panike će uvijek biti. Nekad u malim, a nekad u velikim količinama. Neizbježna je. ” @Von, zanimljiva ti ona analiza top 10 od neki dan; kak je pipremas?”

20 dkg brašna – BZJK
2 jaja – FARMA KOKA NOSILJA AD MILIĆI (FKNO-R-A)
10 dkg maslaca LURA-R-A
i žlica vegete PODR-R-A

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Meni se ona davidsova hipoteza da fondovi čiste situaciju među sobom čini sasvim moguća. A dotad su mali u statusu quo, jer čim dođe do porasta cijene fondovi prodaju.

a što bi to značilo “čiste situaciju među sobom”? nekako mi se čini da je davids mislio na pokušaj da se neki unište tj. da veliki žele uništiti male. a koji koje i zašto bi to činili? i kako to da onda po rezultatima najgore prolaze baš oni daleko najveći na hrvatskom tržištu tj. PBZ i RBA fondovi?

tržište prošli tjedan više nije bilo neselektivno. u zadnja 4 dana one dionice koje obično prve počnu rasti su i ostvarile pristojan rast usprkos tome što se crobex u ta 4 dana za sitnicu spustio. ADPL 3%, VIRO blizu 4%, DLKV 6%, HDEL 9%, JDPL 4,5%. bio bi tu i IGH da nije bilo one vike građevinaca da ga se zamijeni nekom državnom agencijom.

Vergilije: ” Meni se ona davidsova hipoteza da fondovi čiste situaciju među sobom čini sasvim moguća. A dotad su mali u statusu quo, jer čim dođe do porasta cijene fondovi prodaju. ” a što bi to značilo “čiste situaciju među sobom”? nekako mi se čini da je davids mislio na pokušaj da se neki unište tj. da veliki žele uništiti male. a koji koje i zašto bi to činili? i kako to da onda po rezultatima najgore prolaze baš oni daleko najveći na hrvatskom tržištu tj. PBZ i RBA fondovi?

nije to davidsova teorija, nego cinjenica koju sam iznio jos prije 2 tjedna, tj info koji sam dobio od visokopozicionirane osove jedne od najjacih banaka…veliki bi voljeli ukoncentrirati broj fondova i rijesiti se malih igraca…

kaj se ovima desilo da su u plusu 1%?

&

New Report

Close