Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

LIČAN, za stupanje u vlasništvo / već si u posjedu prostora – nekretnine/ treba ti kupoprodajni ugovor između
tebe i Industrogradnje, bez obzira na r1 račune i na izvedenu kompenzaciju.

Ti njima dostavi svoj primjerak kupoprodajnog ugovora, gdje se vidi u članku ” NAČIN PLAĆANJA”
k o m p e n z a c i j a, i ti u ugovoru lijepo opiši kojim su izvedenenim radovima / R1 / GRAĐEVINSKIM SITUACIJAMA ili drugim , ti zapravo platio predmetnu nekretninu -lokal, i u kojem točnom iznosu.
To je bitno radi obračuna rješenja o porezu na promet nekretnina.

Tim kupoprodajnim ugovorom , zapravo čeć ih prisiliti na zaključenje posla ,koji si za njih napravio, tj
TI UZ UGOVOR – NJIMA ISPOSTAVI SVOJ R1- ! Jer je to zapravo kompenzacija.

Dakle, oni čekaju tebe !!!!

Ako si im ispostaviio R1 račun, a oni tebi nisu, znači da si na njega platio PDV, pa shodno tome, možeš
svoju građevinsku situaciju ustupiti poreznoj , gdje možeš svoj plaćeni PDV, i njihov neplaćeni PDV,
prebiti sa svojim porezima i doprinosima, tako da tvoje potraživanje PDV-a jednostavno preuzme
nadležna porezna uprava, s kojom radiš.

Ako oba partnera nisu jedan drugome ispostavila R1 račune, onda znaš , da ništa nećeš riješiti,
dok prvi ne pokreneš posao naplate – kako sam ti napisala….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

gorgija:

strašno, kakav prilog u dnevniku. sada prodaju s gubicima “špekulanti”!? a završetak: “za neupućene nema mjesta na tržištu kapitala”!? šta je to bilo, naručeni prilog za zatrašivanje i još malo rušenja cijena??? a nekako se i nameće iz svega zaključak neupućeni = špekulanti [lol]

Ne vidim šta je tu strašno,više manje je to tako,neupućenima i nije ovdje mjesto…

Jasna stvar. [smiley]

You either do it right or you get eliminated!

@ VENDETTA, febo i ostali

Hvala na savjetima i nadam se da ću i u budućnosti biti u prilici dati svoj skroman prilog komentara na ovom forumu. Tu sam da učim od iskusnijih.

Pozdrav!

Pozdrav kolega. Evo ja sam student i još godinu dana mlađi od tebe. Počeo sam ulagati krajem 2006. i također sam tu da naučim nešto od iskusnih investitora i da eventualno komentiram i doprinosim raspravama koliko sam u mogućnosti. Moram napomenuti da nekad stvarno ostanem zapanjen nebuloznim izjavama neki fourmaša, sad jel to namjerno da se neke neuupućenije ljude navede na krivi smjer ili iz neznanja… ne znam. U svakom slučaju pokušavam filtrirati poruke forumaša jer stvarno ima iskusnih koji daju prave savjete i informacije, a ima i onih drugih. Vjerojatno ne bi bilo niti zanimljivo da svi imaju iskustva i ista razmišljanja… BTW sretno kolega s daljnim učenjem i zaradom. Pozdrav!

You either do it right or you get eliminated!

tork:

Sto prognozirate za sutrasnji dan?

Pitanje je potavljeno s obzirom na situaciju u regiji..

upali tv u 15 00. moja prognoza da će se dići prašina prvih 6-7 dana , nakon toga , po starom običaju će se to sve spustiti na zemlju.jedina je nepoznanica što će biti sa nekim dr. državama u Europi nakon svega ovog , poput belgije (flamanija i valonija ), španjolska (katalonija i baskija ), jer se ovim daje zeleno svijetlo separatistima i u tim pokrajinama (eta & co., flamanci i dr.) . uglavnom , svi mi za svoje dionice želimo mirnu NDK ( nezavisna država Kosovo).
biti će lokalnih okršaja , poput navijača na utakmici.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Evo ti slika s gradilišta Arene …
P.S. dajem 1k kuna da će faliti jedna tribina …

G. Fazan sliku miksera koju ste poslali s gradilišta arene ništa ne mora značiti. Naime koliko ja znam INDG ima svoju betonjaru u Lomnici, pa je moguće se samo od njih kupuje beton.

Kosovo je zadnja stvar koja nas treba brinuti nakon svih šokova i lomova koje smo doživjeli na burzi zadnjih par mjeseci: hoće li biti PKD-a ili neće, pa tko će dobiti izbore, pa hoće li uspjeti sastaviti vladu, pa hoće li biti recesija u USA, hoće li biti recesije u EU, hoće li biti recesije kod nas, pa dokle će rasti cijene nafte, pa kakva će biti inflacija kod nas, pa zamrzavanje pretpristupnih fondova, pa ZERP, pa mirovinci prodaju, pa kupuju, pa….Kosovo? hahahahaha

Ignore: KressoM, delux

Kosovo je zadnja stvar koja nas treba brinuti nakon svih šokova i lomova koje smo doživjeli na burzi zadnjih par mjeseci: hoće li biti PKD-a ili neće, pa tko će dobiti izbore, pa hoće li uspjeti sastaviti vladu, pa hoće li biti recesija u USA, hoće li biti recesije u EU, hoće li biti recesije kod nas, pa dokle će rasti cijene nafte, pa kakva će biti inflacija kod nas, pa zamrzavanje pretpristupnih fondova, pa ZERP, pa mirovinci prodaju, pa kupuju, pa….Kosovo? hahahahaha

Ja se više ne brinem. A ovih frikova koji drukaju na katastrofu je sve manje.
Valjda će i oni shvatiti jednom da iza akcije ide reakcija, naravno prema gore.[thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Neznam kako ce ova vijest utjecati na pocetak sutrasnjeg trgovanja ?!!!![lol] http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f1eb9cd9-8175-4354-aa3b-3cad5956ebab%5Bproud%5D

tiho u sjeni kosova uništena je karojeva škola investiranja,očekujem sutra negativni predznak crobexa kao reakciju na ukidanje te ustanove.[lol] [lol] [lol] [lol]

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

Neznam kako ce ova vijest utjecati na pocetak sutrasnjeg trgovanja ?!!!![lol] http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f1eb9cd9-8175-4354-aa3b-3cad5956ebab%5Bproud%5D

Nisam siguran, ali uz tako dobre informacije bi se stvarno trebalo nadati rastu[lol]
Vaš link

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Sudeći po tvojim postovima, rekao bi da smo blizu nuklearnog rata. Ali nismo. Daleko smo od toga. Tako da tvoje prodaj, prodaj, kupi, bi moglo prijeći ovaj tjedan u prodaj, kupi,kupi.[thumbsup] Polako samo bez panike pratimo rasplet kosova. Panika nas je i dovela tu di jesmo.[wink]

Trkeljas bezveze. Pitanje je postavljeno.
Nikad nisam napisao da netko kupi bilo koju dionicu ili da je proda zbog necega.
Koja nas je panika dovela tu di jesmo?
Onaj dan kad je proslo 219 milja kuna prometa, to su mali panicari prodavali zar ne?
Mahom su prolazili paketi po 63 kom na HTu, yeah.

Ja se više ne brinem. A ovih frikova koji drukaju na katastrofu je sve manje. Valjda će i oni shvatiti jednom da iza akcije ide reakcija, naravno prema gore.[thumbsup]

Ma koja katastrofa?! Koje drukanje?

Kad sam ti postavio pitanje da cinjenicno dokazes svoje komentare tada nije bilo glasa od tebe.
No dobro, to sam vec zaboravio.

Mea parvitas.

PETINA: ” Neznam kako ce ova vijest utjecati na pocetak sutrasnjeg trgovanja ?!!!![lol] http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f1eb9cd9-8175-4354-aa3b-3cad5956ebab%5Bproud%5D ” Nisam siguran, ali uz tako dobre informacije bi se stvarno trebalo nadati rastu[lol] Vaš link

A ovo nije cinjenicno stanje?
I to je drukanje? To je cinjenica.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=63960ccc-7d9b-4416-bdb7-15f3219c7899&ref=lastadd

Mea parvitas.

New Report

Close