netko je napisao da “svi gube kad pukne certifikat” : hm hm , ne čini mi se to baš kao točna informacija .. npr. :ovaj koji će kupiti ili je kupio po 2200 će biti možda/vjerojatno u dobitku ..
gubi onaj ko je kupio certifikat za npr. 500 kn (do 100 kn)
banka u principu ne gubi jer joj je to hedge pozicija (zaštita od gubitka)
onaj koji je kupio na 2.200 će biti u dobitku ako cijena krene gore, ali i on sutra već može zgubiti…
barem simpatizerima SDP-a nije zao sta su zgubili jer nitko nebi platio PKD
Uzeli bi bubašpari
Preživio sam u dionicama pad burze 1995 .
Podravka sa 300 – 90
Kraš 480 – 180
Pliva 600-380
Laguna 1800-800
Ovo nije normalna Korekcija !
Ovo je namjerno uništavanje burze !
PREŽIVJET ĆU I OVO !!!
Rafali na Adrisu ode par tisuća komada na 407…
Vidim da nekima certifikati nisu ni približno jasni
evo link pa možd abude jasnije:
kaj sad svi čekaju amerikance pa da vide oćemo gore ili dolje [pray]
Koja brana na ini na 2200 !
nema tu nikakvog pucanja nikakvog certifikata!
_Mrzljak_: ” netko je napisao da “svi gube kad pukne certifikat” : hm hm , ne čini mi se to baš kao točna informacija .. npr. :ovaj koji će kupiti ili je kupio po 2200 će biti možda/vjerojatno u dobitku .. ” gubi onaj ko je kupio certifikat za npr. 500 kn (do 100 kn) banka u principu ne gubi jer joj je to hedge pozicija (zaštita od gubitka) onaj koji je kupio na 2.200 će biti u dobitku ako cijena krene gore, ali i on sutra već može zgubiti…
ok slažem se :
jedno retoričko pitanje; kako banka odabire certifikate ? koje će ponuditi tržištu ?
knock-out; one za koje vjeruje da će pući , ili one za koje vjeruje da će biti “uspješni” ?
slično je pitanje kako kladionica tj “koeficijent menađer” odabire koeficijente ?
pa odabire ih tj određuje po nekoj vjerojatnosti da se neki događaj dogodi ; npr. ako Dinamo igra sa inkerom koeficijent će biti 4:1 da dinamo pobjeđuje .. a ne 4:1 da Inker dobiva ..