Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na Ingri protrgovano svega 7 dionica do sada !

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Koristeći ovu analogiju, brojni političari Srbije konstatuju da je borba za Kosovo primarno vezana za kosovski ugalj koji je neprocenjivo svetsko blago. Ovakvo mišljenje podupire i ekonomski analitičar Politike (18. januar 2005) tvrdeći da toplotna vrednost ukupnih resursa kosovskog lignita (od 12,7 milijardi tona) iznosi oko dve milijarde tona ekvivalentne nafte.

jel’ ti to ozbiljno? [lol]
Srbi su oduvijek bili vjesti u izmisljanju raznoraznih ‘urota’ i sl.
sad je odjednom Kosovo oko ugljena [lol]

[color=blue][/color]Sta ne moze sa pare, moze sa puno pare!

Koristeći ovu analogiju, brojni političari Srbije konstatuju da je borba za Kosovo primarno vezana za kosovski ugalj koji je neprocenjivo svetsko blago. Ovakvo mišljenje podupire i ekonomski analitičar Politike (18. januar 2005) tvrdeći da toplotna vrednost ukupnih resursa kosovskog lignita (od 12,7 milijardi tona) iznosi oko dve milijarde tona ekvivalentne nafte. Ako je prosečna vrednost nafte na svetskom tržištu 200 dolara po toni, to znači da je vrednost kosovskog uglja veća od 400 milijardi dolara

Kosovo ima puno losiju kvalitetu uglja od BiH po tome je BiH Kuvajt[thumbsup]. Kosovo je inace totalna neimastina i da je to tako, onda bi oni davno bili u blagostanju svi skupa… Rudnici jesu vrijednost, ali mislim ne ipak tolika…

Ne bih problem Kosova nikako podcjenjivao, ipak je to teritorij bivše Jugoslavije. Kad stranci raspravljaju o tome, za njih je to uvijek ex Juga (uključujući i Hrvatsku). A dovoljno je da tamo samo pomalo podmeću exploziv to se i te kako može odraziti na naš turizam, samim time i na cijelo gospodarstvo. Mislite što hoćete ali znam kako Nijemci, Austrijanci reagiraju na ovo (proživjeli su oni balvane).

matan nu: ” Slazem se da postoji razlika, obzirom da radim u Srbiji i svaki dan imam priliku cuti od Srba njihovo misljenje komentar je isao u tom smjeru. Vecina gradjana u bg, ns ili nisu ne zeli ici u jos jedan rat, a politika ne moze tek tako uzmaknuti, a s druge strane zele i uzeti neku lovu od EU za ustupke. Iz ovih razloga mislim da ce Kosovo imati kratkotrajan ucinak, a i da ce politicki doci u pat poziciju, kao prije navedene destinacije… ” E pa stari, samo je steta da visokoobrazovani ljudi s kojima ti komuniciras nisu prosjecni srbi, isto kao sto vecina slabo kuzi da prosjecni hrvat ne razmislja ko prosjecni zagrepcanin… odi samo na jedan thompsonov koncert u dalmaciji pa ces vidjet sta su ti prosjecni Hrvati Eh da, i cisto sumnjam da EU moze platiti Kosovo… negdje sam citao kolike su zalihe ugljena ili cegavec na Kosovu

Natane, slazem se s tobom za prosjecne srbe i hrvate. Dodao bih da ni visokoobrazovani nisu bas neprosjecni srbi – tu smo za njih ipak svemir. A za rat smo govorili i prije 17 godina da ga nece bit……
By the way, jel maksimir u dalmaciji, tamo je bija neki thompson – morao sam ovo dodat.[lol] [lol] [lol] [lol]

I sad, ko ce vjerovat nek vjeruje. Padanja vise nema. Negdje od srijede nadalje idemo up, cim se probije na 4100. Pa lagano, pa ondak brze prema starim visinama.

[thumbsup]

on im je dao pesme i note.....

Na Ingri protrgovano svega 7 dionica do sada !

Bond007, vidim da si u cashu od jučer. Jel ti bilo teško?

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

matan nu:

Slazem se da postoji razlika, obzirom da radim u Srbiji i svaki dan imam priliku cuti od Srba njihovo misljenje komentar je isao u tom smjeru. Vecina gradjana u bg, ns ili nisu ne zeli ici u jos jedan rat, a politika ne moze tek tako uzmaknuti, a s druge strane zele i uzeti neku lovu od EU za ustupke. Iz ovih razloga mislim da ce Kosovo imati kratkotrajan ucinak, a i da ce politicki doci u pat poziciju, kao prije navedene destinacije…

E pa stari, samo je steta da visokoobrazovani ljudi s kojima ti komuniciras nisu prosjecni srbi, isto kao sto vecina slabo kuzi da prosjecni hrvat ne razmislja ko prosjecni zagrepcanin… odi samo na jedan thompsonov koncert u dalmaciji pa ces vidjet sta su ti prosjecni Hrvati

Eh da, i cisto sumnjam da EU moze platiti Kosovo… negdje sam citao kolike su zalihe ugljena ili cegavec na Kosovu

Obojica ste 100% u pravu! Drago mi je vdjeti da još ima ljudi na ovom forumu koji znaju razmišljati svojom glavom. Kolega Nathan 47 vas već dugo nisam vidjeo da pišete pa pozdravljam povratak.

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

zašto su medvjedi tako zavladali?

još prije godinu dana postojale su dvije hrvatske koje su živjele u kohabitaciji.

jedna je bila ona koja se informirala, recimo iz poslovnog, privrednog itd., i koja je znala da je hrvatska u fazi ekonomskog buma. trgovci na burzi u 90% slučajeva pripadali su toj populaciji.

druga (90% stanovništva) je bila ona koja je čitala večernjak i globus i 24 sata i pušila jurčića i koja je mislila da je hrvatska pred ekonomskim slomom. ona naravno nije bila na burzi, nego joj je bilo strašno sumnjivo da se tamo vrti neki novac.

s eksplozijom crobexa i pogotovo dolaskom HT-a došlo je do masovnog ulaska na burzu tog neinformiranog dijela stanovništva, indoktriniranog žutim i katastrofičnim tiskom. a oni su po deafultu ionako samo čekali da burze krenu dolje i uvijek misle da će još dublje. neki stari ulagači su očito prepoznali priliku zarade u tim okolnostima i odlučili je iskoristiti jašući na njihovom valu.

http://www.poslovni.hr/70585.aspx

Zanimljivo

Uvijek je pravo vrijeme, pitanje je samo..........za što?

… odi samo na jedan thompsonov koncert u dalmaciji pa ces vidjet sta su ti prosjecni Hrvati

Mislim da za to ne treba ići u Dalmaciju. o možeš vrlo dobro vidjeti i u Zagrebu na koncertu Jelena Karleuše

nathan47: ” … odi samo na jedan thompsonov koncert u dalmaciji pa ces vidjet sta su ti prosjecni Hrvati ” Mislim da za to ne treba ići u Dalmaciju. o možeš vrlo dobro vidjeti i u Zagrebu na koncertu Jelena Karleuše

Potpisujem!

Uvijek je pravo vrijeme, pitanje je samo..........za što?

“Koristeći ovu analogiju, brojni političari Srbije konstatuju da je borba za Kosovo primarno vezana za kosovski ugalj koji je neprocenjivo svetsko blago. Ovakvo mišljenje podupire i ekonomski analitičar Politike (18. januar 2005) tvrdeći da toplotna vrednost ukupnih resursa kosovskog lignita (od 12,7 milijardi tona) iznosi oko dve milijarde tona ekvivalentne nafte. Ako je prosečna vrednost nafte na svetskom tržištu 200 dolara po toni, to znači da je vrednost kosovskog uglja veća od 400 milijardi dolara. Ako se taj ugalj preračuna u električnu energiju i usvoji prosečna cena od 5 centi po kilovat satu, tada vrednost kosovskog uglja iznosi 500 milijardi dolara!”

Razlog više da Srbi što prije ostave Kosovo!
Prije ili kasnije doći će do eksploatacije, a sredstva će zavšiti najvećim dijelom kod lokalne zajednice, Albanaca, i svjetskih multinacionalki.
S trećinom love Albanci će pokupovati pola Srbije!

New Report

Close