Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ali ratuju između sebe.

Meni se vise cini da ratuju sa stranim institucionalcima.

skype - ivek1234

Hajde nešto konstruktivno. Sve su dionice sada jeftine, ali ipak se teško odlučiti u koju ući i po ovim niskim cijenama. Može prijedlog?

ddarioo: ” nevidim razloga za daljnji pad…zar nismo vec daleko vise pali u odnosu na ostale burze…[undecid] ” naš problem uopće ne bi bio velik, da nije prethodio nenormalan rast… i kao što je kolega davids napisao…cijene nekih dionica jednostavno nisu bile opravdane, dok su one koje imaju fundamente ostale i dalje podcijenjene…. i moralo je doć do ispuhavanja balona…eto…samo ne znam dal bi baš koristio perfekt…jer bojim se da će to još potrajati…pa malo stagnacija, pa kad krene gore…nek krene po 1%…a ne po 5%….

Krenut će vrlo skoro malo po malo gore. Ništa spektakularno.
Vani su burze pale 20% i sad lagano gore. Čemu mi možemo zahvaliti i ovakav veliki pad?

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Meni se vise cini da ratuju sa stranim institucionalcima.

da…tak se i meni čini…ima tu dosta stranog kapitala koji se počeo čini mi se povlačit…a još ako bude shita na Kosovu, ne piše nam se dobro…

ivek123: ” Meni se vise cini da ratuju sa stranim institucionalcima. ” da…tak se i meni čini…ima tu dosta stranog kapitala koji se počeo čini mi se povlačit…a još ako bude shita na Kosovu, ne piše nam se dobro…

Kolega, ko pokvarena ploča, jedno te iste stvari ponavljate.
Izlačenje novaca iz fondova je aktualna tema već mjesec i pol. Dajte malo mudrosti.[sealed]
Nemojmo zaboraviti sutrašnji veliki deal JDPL-a.
Svaka dobra vijest je pozitivna za čitavu burzu.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Vaš link

ja se iskreno nadam da će sve završiti ok, jer bi komplikacije koje bi mogle nastat u regiji imalo daleko šire posljedice od nekoliko postotaka pada burzi i gledanja naših osobnih novčanih gubitaka i dobitaka. svi smo u HR prošli takva s…nja i ne bih želio da se takvo nešto ponavlja bilo kome i bilo gdje.
Preboljet ću i rast burze idući tjedan samo da sve bude ok.[smiley]

Kolega, ko pokvarena ploča, jedno te iste stvari ponavljate. Izlačenje novaca iz fondova je aktualna tema već mjesec i pol. Dajte malo mudrosti.[sealed]

Koje mudrosti čovječe?…
Akutalna tema zadnjih mjesec i pol dana je recesija u SAD-u, koja je i pokrenula cijelu ovu lavinu…al ne brinem se ja za njih…ni za EU…kod njih je tržište kapitala malo duže nego kod nas…većsu svačega oni preživjeli i oporavili se…jer doslovce kenjaju novce…imaju svog kapitala, dok mi ovisimo o stranom….
Izvlačenje love iz fondova je također aktualna tema,jer se to događa…jer su fondovi zadnjih 8 mjeseci u banani….i naši ljudi izvalče lovu van…i to je činjenica…i to je jedan odrazloga zašto ćemo se teže oporaviti, nego što će to bit u EU ili SAD-u…a tu je onda i ZERP i kojekakvi drugi zahtijevi EU koje ćemo morati zadovoljiti kako bi se ulizali EU…ak nećemo (kao što prkosimo sa ZERP-om) onda će nam nabijat na nos da nećemo u EU do ne znam ni sam koje godine…i još situacija na Kosovu (pa ne možemo reć da je Kosovo na drugom kontinentu i da nema veze nikakve s nama…možda s hrvatskom i nema, al ima s regijom)….a strani kapital o kojem uvelike ovisimo na te stvari ne gleda baš pozitivno….
Eto…i to je cijela mudrost…
A što se tiče pokvarene ploče…pokvarena ploča je tupiti iz dana u dan daće doći do promijene trenda i čekati odbijance…
dajte nekoliko razloga zašto bi do toga (rasta) trebalo doći (al nemojte molim vas da bude da je sve dovoljno palo i da bi trebalo krenuti gore)…evo, ja sam naveo zašto je stanje kakvo je….

dajte nekoliko razloga zašto bi do toga (rasta) trebalo doći

Jednostavno. Nema ih!!! Na drugoj strani sranja ima previse!!!

skype - ivek1234

JPMorgan analyst Jonathan Chappell also said in a note to clients that the BDI slide is only temporary and once the iron-ore contract prices are set, the drybulk rates will trend back up as demand increases again. And while some market analysts say a U.S. recession would impact global ocean bulk freight rates, Chappell said the demand coming from emerging economies like China for commodities will keep drybulk rates high no matter what the U.S. economy does.

Evo bar neka pozitiva, ne ovise o recesiji ne ovise o kosovu. Iako je pitanje da li ce to nama pomoci [undecid]

tko bi sve ovo pročitao, koliko ste samo napisali od zatvaranja burze.

a šta je s “medvjeđim brlogom”? je li zaključan pa ste sada “komentare trgovanja” pretvorili u njega?

postojao je jedan događaj koji se ove godine čekao kao onaj koji će burzu pogurati gore ili dolje, a to je bila vijest o agrokoru i migrosu. to se općenito smatralo THE breaking pointom. važnijim i od sezone FI.

i što se danas dogodilo? NIŠTA. osim na samom agrokoru, cijene nisu ni mrdnule. ako to nije indikator da su na dnu, onda ne znam što je. jer to je bilo najgore čega se tržište bojalo. i sad mislim da se ovih zadnjih dana već zaista potvrdilo da je čvrsto dno negdje iznad 4000. pogotovo je ono kratkotrajno brutalno rušenje do ispod 3900 neki dan i vraćanje po hitnom postupku pokazalo da je razina ispod 4000 neodrživa.

za mene je ova korekcija i počela rastom agrokora. on je zaustavio rast likvidnih i realno vrednovanih izdanja, sav se novac počeo prelijevati u dionice koje su već prije toga bile baloni. dok su one rasle, druge su počele padati. ekonomska logika i fundamenti su bili postavljeni naglavce. vladao je kaos i visoka volatilnost.

i što se danas dogodilo kao rezultat završetka te priče? stabilizacija. kada će uslijediti pravi rast, tko zna. ali ispuhivanjem spekulacije koja je dionice s P/E oko 150 ili 200 tjerala još više vraća se nešto razuma i sigurno će se smanjiti količina iracionalnosti i zbrke u glavama.

davids: ” Tržište nekretnina je kod nas stalo 100% to nitko neće javno reći,ne zaboravimo da je ova kataklizma došla zbog istog u Americi ( naravno da je neusporedivo sa nama),no čini mi se da taj zastoj ipak može imati utjecaj na naše tržište u drugoj polovici godine… ” Pa da ti budem iskren ako se ovo ne rascisti a nekretnine krenu prema normalnim cijenama meni je sve izglednija opcija ukrcavanje u nekretnine umjesto burzu.

mislite li da cete tamo moci i priblizno ostvarivatii prinose koje je moguce ostvariti na burzi? Cak i u situaciji kada perspektiva nija vedra kao sada trziste ce se kad tad stabilizirati. Smatram da ulaganje u nekretnine kao privremeno rjesenje zbog poreza, tromosti i papirologije nije najbolje rjesenje. Jahanje na valovima ili cekanje pravog trenutka za ulaz bilo bi puno bolje. Slazete li se?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=41ee9efe-f6dc-4d86-88ef-121805e0848f

ivek stari novinarski drukeru ….

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close