Von Braun: ” Kolega davids je stisnuo malo, pa se iskrcao , koliko vidim. Da padne tako nisko , hrpa fondova bi bila u debelom minusu. Ne vjerujem da neće biti borbe.[thumbsup] ” kao da i sad hrpa fondova nije u minusu… evo, neki od početka godine već preko 10% u minusu…ne neki, nego većina…a da ne uzimamo zadnjih pola godine…pa šta onda ne poduzmu nešto….poduzimaju oni itekako…moraju prodavat da bi mogli isplaćivat…
Sad su već spremaju cash za najcrnje dane ,neki se opekli jako,neki su spavali,neki su bili previše izloženi,neki puni špekulanata sve zajedno tanko….ne zaboravimo povlačenje kapitala zbog izbora i crvenih kmera….
bitka se vodi u usa.
kaže prika (ne prka, ne):
“ako djia ne padne ispod 12050, a prevali preko 12790, idemo mi gore.
ma što drugi pričali o tome”.
sve ovo za narednih 15-ak dana.
davids: ” Mislim da fondovi hoće još rušiti prije Fi pa Up polako,cijene nekih dionica nisu imale smisla ni održivosti a ni pokrića ,čista pohlepa zato je ovo dobro realno smo na kraju 08. na razini crobexa iz kraja 04.07. tužno ali istinito…[cry] ” Bile su dvije razine otpora gdje se vodila borba, ne vjerujem u još 10% pada Crobexa.
Ja potpisujem to,kao i što sam rekao da Blackstone nema snage za nove akvizicije jer i sam tone.
[pray]
nevidim razloga za daljnji pad…zar nismo vec daleko vise pali u odnosu na ostale burze…[undecid]
pa ne znam koliko je fondovima do igrica….kao što rekoh u zadnjih pola godine ima ih dosta ubilježen minus…i imali su zbog toga rekordne isplate,jer su ljudi počeli izvlačit lovu van (ne znam koliko im je to u interesu baš), prije nego odu u dublji minus…nemojmo zaboraviti da je dosta ljudi bilo naučeno na štednju…glavnicu i kamatu…i sve je bilo zagarantirano…a tu nitko ništa ne garantira…i kad su vidjeli kako to sve može pasti…počeli povlačiti lovu van…a gdi i ne bi, kad nas svaki drugi dan bombardiraju na vijestima ili novinama s crnim petkom, crnim četvrtkom i ne znam ni sam čime ne….
bojim se da je ovo malo izmaklo kontroli fondovima…i teško će netko ponovno u fondove, ako je izvalčio pare van s gubitkom…pogotovo dok je ovako sve nestabilno kako je…
Tržište nekretnina je kod nas stalo 100% to nitko neće javno reći,ne zaboravimo da je ova kataklizma došla zbog istog u Americi ( naravno da je neusporedivo sa nama),no čini mi se da taj zastoj ipak može imati utjecaj na naše tržište u drugoj polovici godine…
fondovi kontroliraju situaciju. i igraju se s malima.
Izgleda da mali ruše velike ili….?
@ marcipan
mirovinci u prvom redu.
i oif-ovi imaju puno keša.
ali ratuju između sebe.
no, ne i do međusobnog uništenja.
Tržište nekretnina je kod nas stalo 100% to nitko neće javno reći,ne zaboravimo da je ova kataklizma došla zbog istog u Americi ( naravno da je neusporedivo sa nama),no čini mi se da taj zastoj ipak može imati utjecaj na naše tržište u drugoj polovici godine…
Pa da ti budem iskren ako se ovo ne rascisti a nekretnine krenu prema normalnim cijenama meni je sve izglednija opcija ukrcavanje u nekretnine umjesto burzu.
nevidim razloga za daljnji pad…zar nismo vec daleko vise pali u odnosu na ostale burze…[undecid]
naš problem uopće ne bi bio velik, da nije prethodio nenormalan rast…
i kao što je kolega davids napisao…cijene nekih dionica jednostavno nisu bile opravdane, dok su one koje imaju fundamente ostale i dalje podcijenjene….
i moralo je doć do ispuhavanja balona…eto…samo ne znam dal bi baš koristio perfekt…jer bojim se da će to još potrajati…pa malo stagnacija, pa kad krene gore…nek krene po 1%…a ne po 5%….