A gdje nam je kolega Nathan? Nema ga u ovim dramatičnim trenucima…
A gdje nam je kolega Nathan? Nema ga u ovim dramatičnim trenucima…
Kakvi dramaticni trenuci?
Ma nisu dramatični. To ja samo da se vi javite!!
Dobri ste, nema sta a ja mislio negdje gori! Ugodan vikend kolege [smiley2]
I ja se pridružujem željama!!
Elvar: ” naravno da i naš Medvjed još uči isto kao i mi… onaj tko više ne uči kad tad upadne u zamku i propadne mu sve ono do tada… ” Sasvim točno, a najgori su oni koji kažu da sve znaju, pa se dogodi nešto kao npr. s beljem i onda trče po savjete kod onih koje bi prvo trebalo preskočiti u traženju savjeta.
Poštovani kolega mreich da li ovu vašu izjavu mogu protumačiti kao dobrodošao poziv u pomoć u slučaju da mi kola krenu nizbrdo…
Ako sam dobro razumio pitanje odgovor je: ne slušajte ničije savjete, odnosno ne postupajte po tim savjetima ali ih uzmite u obzir pri donošenju vlastite odluke.
To zato jer nitko nije u vašoj “koži” i ne može znati točno u čem je problem ako ga ima.
Nakon dosta razmisljanja o dogadjajima na i van burze, ne mogu se oteti dojmu da ce nam razni burzovni silnici priustiti stagnaciju sa mogucnoscu da prijedje u korekciju. Naime ne vidim interes fondova za ulaganjem ( vidi intervju g.Floricica u Lideru ), sa svih strana nam stizu upozorenja i prijetnje da je trziste precijenjeno i izrazito riskantno ( G.Samodol, g.Rohatinski, medijski napisi su ucestali na tu temu ). Kad vidim timing u kojem je sve objavljeno ( novi Hanfin pravilnik, tempiranje IPO-a Ine i sl. ) dolazim do zakljucka da je sve orkestrirano i do detalja razradjeno. Dogodi li se kojim slucajem da dodje do odgode ulaska Ine na burzu, korekcija nam ne gine.
Ne zelim nikoga plasiti takvom mogucnoscu, ali je ona izrazito realna, pa je u redu da vam prenesem dojmove. Nadam se da sam u krivu.
Sa stovanjem
Mislim da bi Floki htio da mu se ponovi repriza Crne Gore u Hrvatskoj pa navija za pad,Tamo je sve jeftino a tu je skupo,najbolje bi bilo da ga Galinec lansira u 1996 god,da čovjek može kupovati.
PS. Kad je sve tako crno onda za INU nudim 505 kuna.
Nakon dosta razmisljanja o dogadjajima na i van burze, ne mogu se oteti dojmu da ce nam razni burzovni silnici priustiti stagnaciju sa mogucnoscu da prijedje u korekciju. Naime ne vidim interes fondova za ulaganjem ( vidi intervju g.Floricica u Lideru ), sa svih strana nam stizu upozorenja i prijetnje da je trziste precijenjeno i izrazito riskantno ( G.Samodol, g.Rohatinski, medijski napisi su ucestali na tu temu ). Kad vidim timing u kojem je sve objavljeno ( novi Hanfin pravilnik, tempiranje IPO-a Ine i sl. ) dolazim do zakljucka da je sve orkestrirano i do detalja razradjeno. Dogodi li se kojim slucajem da dodje do odgode ulaska Ine na burzu, korekcija nam ne gine.
Ne zelim nikoga plasiti takvom mogucnoscu, ali je ona izrazito realna, pa je u redu da vam prenesem dojmove. Nadam se da sam u krivu.
Sa stovanjem
I ja se nadam da si u krivu, ali ne mogu se oteti dojmu da sve ovo nije slučajno. Previše je tu koincidencija da bi tržište tonulo u trenutku kad su svi (barem mi “mali” -ja bih dodao – koji zadnji saznaju – ulagači) očekivali rast.
Zapravo, ako netko hoće zaraditi, mora to preko naših leđa. I nemamo se što čuditi. Uvijek ćemo mi gubiti, jer smo mi zadnji u lancu.
Ma meni nisu jasne ove jadikovke pojedinih.
Čemu kuknjava, igr’o si igru, izgubio, šuti i podnesi to muški.
S druge strane, (evo jedne analogije – jednostavne) ako želiš biti padobranac, pa nisi valjda lud da se popneš u dvokrilca, staviš padobran na leđa, skočiš i misliš kako ti se neće ništa dogoditi ako se ni drugima nije.
Sa ulaganjem na burzu je isto tako, treba valjda nekog vraga i znati, usuditi se špekulirati i imati i malo sreće, a ponajprije imati dobar “padobran” i znati sve o njemu, jer ti glavu čuva.
Možda će sve ovo nekom biti prejjednostavno, poanta i jest da je sve jednostavno.
Samo mi je već lagano dosta defetizma i okrivljavanja drugih za svoje promašaje. Neka se nitko ne nađe u ovim riječima, jer nisam na nikoga mislio osobno.[smiley2]