Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još na ovom forumu nisam čuo jednu pametnu zbog čega bi kosovo imalo utjecja na nas. Evo da ponovimo zemljopis. Kosovo, se nalazi sa južne strane srbije. Hrvatska nema granicu sa Kosovom, ima sa srbijom kao i niz drugih zemalja. Ako i dodje do nekih sukoba, isti bi imali utjecaja na nas kao i građanski rat u keniji. MOžda nekome to ješ nije jasno, ma koliko mi šutjeli o tome, Hrvatska više nije u Jugoslaviji, niti u bilo kakvoj državnoj zajednici sa Srbijom, i što se tiče Kosova, tiče se neke druge države. Baš briga slovence što se sa kosovom zbiva, ili rumunje recimo.

Pa po mom mišljenju utjecaj nije direktan ali se može očitovati u raspoloženju, uglavnom stranih, ulagača za situaciju u regiji. Dakle ljudi ne vole ulagati u regiju koja nije stabilna. Ako je regija stabilna, a cijene povoljne, kao recimo sad kod nas, onda se može očekivati priljev stranog novca na našu burzu. Možda neki misle da su stranci, bar djelomično, krivi za ovu korekciju ali to ne znači da nam priljev njihovog novca ne bi popravio situaciju za razliku od odljeva njihova novca.

P.s. zaboravio sam dodati važnost turističke sezone koja je za naše gospodarstvo ogromna zbog toga što nam ona daje ogromni priljev deviza i uvelike utječe na pokrivanje prevelikog uvoza u odnosu na izvoz.

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

Firme koje izvoze dosta u Srbiju bi mogle imati pad prihoda ukoliko bi se u Srbiji stanje pogorsalo. Ne zaboravimo da su radikali imaju izuzetno jaku podrsku tamo. Turizam bi isto mogao patiti, jer htjeli mi to priznat ili ne, stranci nas jos uvijek gledaju ko jednu regiju. Mada ja osim psiholoskog utjecaja ne dajem preveliki znacaj Kosovu.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Najveća mi je misterija da ovi na TODEXU anaročito na ledu i dalje sebe uvjeravaju da je ova cijena podcijenjena i da jutrapnji pad treba zurno anulirati jer je podcijenjen

pa gospodo—pa TODEX je rastao na špekulaciji preuzimanja MiGROSA–ništa drugo,
ova prva blokada je samo prva prema dolje ali evo vidim Vi i dalje hrlite i pumpate,ovo jeklasična situacija pogrešne procijene–ali u redu pa nitko nije mogao znati, zato rezi i bježi jer bježanija ovdje je tek krenula ali vas ponovno navlaće,ja sam zaronio na ZVZD alisam imao samo 2 i to je sreća,a visamo drukajte gore a znate da ove dionice nisu niti osjetile korekciju i tek ih treba dohvatiti–uživajte u njima do…

reko drivo za ovu godinu deficit do 3%[thumbsup] a mozda i koji promil manje

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Bravo,za ekipu na ULPL [thumbsup]Nema jeftino,tko hoce da kupi,rukicu dublje u đepic[thumbsup]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

izgleda da ce tek sad neke dionice odradit svoje

cipp: ” Još na ovom forumu nisam čuo jednu pametnu zbog čega bi kosovo imalo utjecja na nas. Evo da ponovimo zemljopis. Kosovo, se nalazi sa južne strane srbije. Hrvatska nema granicu sa Kosovom, ima sa srbijom kao i niz drugih zemalja. Ako i dodje do nekih sukoba, isti bi imali utjecaja na nas kao i građanski rat u keniji. MOžda nekome to ješ nije jasno, ma koliko mi šutjeli o tome, Hrvatska više nije u Jugoslaviji, niti u bilo kakvoj državnoj zajednici sa Srbijom, i što se tiče Kosova, tiče se neke druge države. Baš briga slovence što se sa kosovom zbiva, ili rumunje recimo. ” Pa po mom mišljenju utjecaj nije direktan ali se može očitovati u raspoloženju, uglavnom stranih, ulagača za situaciju u regiji. Dakle ljudi ne vole ulagati u regiju koja nije stabilna. Ako je regija stabilna, a cijene povoljne, kao recimo sad kod nas, onda se može očekivati priljev stranog novca na našu burzu. Možda neki misle da su stranci, bar djelomično, krivi za ovu korekciju ali to ne znači da nam priljev njihovog novca ne bi popravio situaciju za razliku od odljeva njihova novca.

Ne bih rekao da donosi neku veliku nestabilnost u regiji ali djeluje na pojedine grane no ipak zar nismo platili do sada i Kosovo i Amere i Migros i svaku najmanju negativnu vijest a ako ćemo biti 100% pesimisti kupujmo samo zlato i držimo mrtvu stražu 24h dnevno da nas ne pokradu

Ja ne mislim da trbamo rapidno i kontinuirano samo AP AP a još manje mislim da ima razloga da više tonemo

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Najveća mi je misterija da ovi na TODEXU anaročito na ledu i dalje sebe uvjeravaju da je ova cijena podcijenjena i da jutrapnji pad treba zurno anulirati jer je podcijenjen pa gospodo—pa TODEX je rastao na špekulaciji preuzimanja MiGROSA–ništa drugo, ova prva blokada je samo prva prema dolje ali evo vidim Vi i dalje hrlite i pumpate,ovo jeklasična situacija pogrešne procijene–ali u redu pa nitko nije mogao znati, zato rezi i bježi jer bježanija ovdje je tek krenula ali vas ponovno navlaće,ja sam zaronio na ZVZD alisam imao samo 2 i to je sreća,a visamo drukajte gore a znate da ove dionice nisu niti osjetile korekciju i tek ih treba dohvatiti–uživajte u njima do…

I fondovi brane svoje investicije, ne bi to mogli mali obranit

OK, recimo da ovo sa srbima, kosovom i turizmom možda još i donekle drži vodu, no priča sa izvozom i srbiju definitivno nema smisla. Naime radikali su bili su is ada u srbiji i budu i bili su kda se tamo izvozilo. Rataa neće biti jer je cijelo ksoovao minirano i nema šanse da se jdan srpski tenk približi.

Ajd nedjite mi tog genijalca koji će mi razumno objasniti, kako svi ti razlozi imaju utjecaja na prihode jdpl ili atpl, pa nemaju oni turističke brodove za one koje to još neznaju.

Ljudi, uskoro nam stiže pozivnica za NATO, što bi trebalo u većem broju zainteresirati strane ulagače za dionice hrvatskih tvrtki. Pa zar ćemo ih ovako jeftino pustiti da nas opet kupe???

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Najveća mi je misterija da ovi na TODEXU anaročito na ledu i dalje sebe uvjeravaju da je ova cijena podcijenjena i da jutrapnji pad treba zurno anulirati jer je podcijenjen pa gospodo—pa TODEX je rastao na špekulaciji preuzimanja MiGROSA–ništa drugo, ova prva blokada je samo prva prema dolje ali evo vidim Vi i dalje hrlite i pumpate,ovo jeklasična situacija pogrešne procijene–ali u redu pa nitko nije mogao znati, zato rezi i bježi jer bježanija ovdje je tek krenula ali vas ponovno navlaće,ja sam zaronio na ZVZD alisam imao samo 2 i to je sreća,a visamo drukajte gore a znate da ove dionice nisu niti osjetile korekciju i tek ih treba dohvatiti–uživajte u njima do…

Zar bi vi to kolega htjeli još jeftinije kupiti LEDO!

14.04.2008.

Još na ovom forumu nisam čuo jednu pametnu zbog čega bi kosovo imalo utjecja na nas. Evo da ponovimo zemljopis. Kosovo, se nalazi sa južne strane srbije. Hrvatska nema granicu sa Kosovom, ima sa srbijom kao i
niz drugih zemalja. Ako i dodje do nekih sukoba, isti bi imali utjecaja na nas kao i građanski rat u keniji. MOžda nekome to ješ nije jasno, ma koliko mi šutjeli o tome, Hrvatska više nije u Jugoslaviji, niti u bilo
kakvoj državnoj zajednici sa Srbijom, i što se tiče Kosova, tiče se neke druge države. Baš briga slovence što se sa kosovom zbiva, ili rumunje recimo.

Hm, Kokosovo (tko je ovo smislio – treba ga odmorerirat) je na jugozapadu i ipak ima neke veze s nama – u neposrednom je susjedstvu, ma koliko to mi negirali. Ako ‘grune’, evo izbjeglica preko RH u EU. Slovenci su pak životno zainteresirani za razvoj tamošnje situacije zbog prestiža u EU, ipak su predsjedavajući, oni drugima kažu da su specijalisti (razumiju) za države ex yu, J. Kacin je izvjestitelj za Srbiju itd.

*** obrisano ***

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

New Report

Close