Von Braun:
”
Trap u bulju ili…….
”
A gle ekipa kaj da vam ja kazem. Moj stav je vec prilicno dugo jasan. Necu se vise izjasnjavati niti na ovaj niti na onaj nacin jer mi fakat u zivotu ne treba da me bilo tko pljuje pogotovo ne tipovi kao Toka and Co.
Tu vec danima vicete kako ide UP. Pa evo jucer 4% i imate i danas plus i to solidan. I cemu sada malodusnost?
Imate svoju glavu, svoje novce i radite kako mislite da treba. Ja znam sto cu. [bye][bye][bye]
Ne navlači pogledaj promete.
Nije bull trap.
Vidim to po HT-u.
IAko su mozda samo njega digli psiholoski iznad 300 da oni debili na RTL-u mogu napisati rast HT-a kao da je to jedina dijonica ne burzi.
RTL, Hrga, bolje da komentiraju Big Brother i Nedaj se Nina nego sto pokusavaju biti in sa dijonicama.
Nastavljamo u pozitivnom trendu i to je najvažnije. Svako malo neko pokušava povući na dole, ali polako se dižemo. Prometi su pravi i dok je ovakve likvidnosti straha nema… Ako nas Kosovo ne poremeti razvit ćemo se još jače…
ajoj imaš pravo zaboravili smo na kosovo…šta ako nedaj bože pukne puška garde cara lazara u nedjelju!!![undecid][embarass]
Hajde da ovu raspravu privedemo kraju. Ovdje ne pisem stvari po tome kako mali Ivek zamislja svijet.
Jucer ste imali na http://www.cnbc. com live stream Henry-a Paulson-a koji je Treasury Secretary. Na zadnje novinarsko pitanje da li je najgore iza nas covjek direktno odgovara: “The worse is yet to come what do you think why are we doing this”. E sada, sto bi ja trebao zakljuciti na temelju toga? Da je pred nama dobra perspektiva?
To ne znaci da ce se nesto srusiti ili da ce sve otici u mp3. Biti ce borbe u narednim mjesecima i to je to. Biti ce volatilno i trgovanje tipa ponedjeljak – utorak bi se mogli ponoviti. Danas 5% down sutra up.
Danas Bernake govori pred kongresom u jutro po US vremenu i izlaze razna izvjesca pa cemo vidjeti sto ce reci. Naravno sa dozom rezerve.
Ja ovog trena ne kupujem a prodavati nemam sto. U buducnosti cu eventualno poceti SKUPLJATI (ne kupovati kao da nema sutra) na cijenama koje budem smatrao prihvatljivima u eventualnim ponovnim jakim padovima. jer fakat nemam pojma gdje je dno i sto ce od svega ovoga izici van.
Osobno ne vidim mogucnost nekog normalnog ZDRAVOG rasta prije ljeta i to je MOJE vidjenje. Promijena situacije u okruzenju moze dovesti i promjene ovog mojeg razmisljanja medjutim ono je sada takvo kakvo je. Cak niti iste cinjenice svi ne moramo gledati na isti nacin treba i toga biti svjestan.
Zato Toka molim te ne lovi me vise za svaku rijec jer ako izgleda lose danas problemi se mogu rijesiti sutra pa outlook bude izgledao drugacije. Optuzbe da rukam mjesecima ovdje su stvarno nesto sto mi u zivotu nije potrebno. Umjesto da meni stalno trazis neku dlaku u jajetu preskoci moje postove (a biti ce ih manje pa ti nece biti problem) i umjesto da trosis energiju za prepucavanja ovdje pocni kopati informacije sam. To ti je uvijek sigurniji nacin osim ako i ovo ne smatras drukanjem.
Volim cuti tudje misljenje taman se ono razlikovalo drasticno od mojeg. Ali odluke donosim i donositi cu uvijek sam a ne temeljem foruma.
Upravo iz tog razloga mislim reducirati svoje vidjenje stvari u pisanom obliku ovdje. Burza nije staticna i situacija se moze promjeniti u par minuta a onda mi ne treba da mi netko veli kako sam ga zaje… jer od toga fakat nemam nista.
Uzivajte jer nema vece zabave od burze ali i pokusajte imati hladnu glavu pa ce se ponesto i zaraditi. [thumbsup]
Hajde da ovu raspravu privedemo kraju. Ovdje ne pisem stvari po tome kako mali Ivek zamislja svijet. Jucer ste imali na http://www.cnbc. com live stream Henry-a Paulson-a koji je Treasury Secretary. Na zadnje novinarsko pitanje da li je najgore iza nas covjek direktno odgovara: “The worse is yet to come what do you think why are we doing this”. E sada, sto bi ja trebao zakljuciti na temelju toga? Da je pred nama dobra perspektiva? To ne znaci da ce se nesto srusiti ili da ce sve otici u mp3. Biti ce borbe u narednim mjesecima i to je to. Biti ce volatilno i trgovanje tipa ponedjeljak – utorak bi se mogli ponoviti. Danas 5% down sutra up. Danas Bernake govori pred kongresom u jutro po US vremenu i izlaze razna izvjesca pa cemo vidjeti sto ce reci. Naravno sa dozom rezerve. Ja ovog trena ne kupujem a prodavati nemam sto. U buducnosti cu eventualno poceti SKUPLJATI (ne kupovati kao da nema sutra) na cijenama koje budem smatrao prihvatljivima u eventualnim ponovnim jakim padovima. jer fakat nemam pojma gdje je dno i sto ce od svega ovoga izici van. Osobno ne vidim mogucnost nekog normalnog ZDRAVOG rasta prije ljeta i to je MOJE vidjenje. Promijena situacije u okruzenju moze dovesti i promjene ovog mojeg razmisljanja medjutim ono je sada takvo kakvo je. Cak niti iste cinjenice svi ne moramo gledati na isti nacin treba i toga biti svjestan. Zato Toka molim te ne lovi me vise za svaku rijec jer ako izgleda lose danas problemi se mogu rijesiti sutra pa outlook bude izgledao drugacije. Optuzbe da rukam mjesecima ovdje su stvarno nesto sto mi u zivotu nije potrebno. Umjesto da meni stalno trazis neku dlaku u jajetu preskoci moje postove (a biti ce ih manje pa ti nece biti problem) i umjesto da trosis energiju za prepucavanja ovdje pocni kopati informacije sam. To ti je uvijek sigurniji nacin osim ako i ovo ne smatras drukanjem. Volim cuti tudje misljenje taman se ono razlikovalo drasticno od mojeg. Ali odluke donosim i donositi cu uvijek sam a ne temeljem foruma. Upravo iz tog razloga mislim reducirati svoje vidjenje stvari u pisanom obliku ovdje. Burza nije staticna i situacija se moze promjeniti u par minuta a onda mi ne treba da mi netko veli kako sam ga zaje… jer od toga fakat nemam nista. Uzivajte jer nema vece zabave od burze ali i pokusajte imati hladnu glavu pa ce se ponesto i zaraditi. [thumbsup]
[thumbsup]
Ivek, nije sve u FED-u..
Malo si previse zabrijao na yahoo.finance.
I ja pratim sve i svasta i jako je zanimljivo, i slazem se sa svim statistikama koje si rekao ali ipak postavljas svoj post da se sve vrti oko SAD-a.
Ne vrti se i ta jacina ce sve vise slabiti.
Je u komi su i EU banke zbog subprimea ali puno manje nego ameri te ce se puno prije i oporaviti.
Mislim i da Europu ne drma toliko recesija sto se vidi u Trichetovom nespustanju kamatnjaka..
Nemojmo previse brijati na FED..
Šta se spucao neko na HT…
@blueman, možda je ipak bull trap…
Meni ovo sve pomalo liči na formiranje double-bottoma, dakle još jedno testiranje najniže razine prije novog rasta. Prvo nagli zaokret (jučer), danas nastavak euforije ali nakon toga opet pad, i na kraju ako je to sve istina idemo samo gore bez puno prepreka. Dakle, dobre vijesti.
Šteta što nigdje kod nas nema grafova Crobexa (ili ih ja ne znam naći?) koji bi priljubili sva intraday trgovanja jedno uz drugo da se bolje vidi trend kroz cca tjedan dana. Zato ni na jednom povijesnom grafu Crobexa neće biti zabilježeno da je ovih dana tonuo debelo ispod 4000, to ćemo znati samo mi koji smo to vidjeli na svoje oči. 🙂
Nije bull trap. Vidim to po HT-u. IAko su mozda samo njega digli psiholoski iznad 300 da oni debili na RTL-u mogu napisati rast HT-a kao da je to jedina dijonica ne burzi. RTL, Hrga, bolje da komentiraju Big Brother i Nedaj se Nina nego sto pokusavaju biti in sa dijonicama.
sadašnja cijena HT daleko je od psihološke, psihološka je negdje na 345-350 , ako je procjena fer vrijednosti renomiranih analitičara 400. Od ove cijene se još uvijek tresu ruke i gaće, onima koji su stajali u redovima IPO HT sa snovima o brzoj, lakoj i unosnoj zaradi pa nakraju dobili 45% od uplaćene svote, koja je sad za troškove obrade kredita i proviziju od brokera ( na prosjećni paket). Zapravo su sad prebacili lopticu na upravo te investitore.
Ode i HT ispod 300kn….opet…
Crobex 0,48%
Sta ti nisi govorio da danas idemo up up ?[lol] [lol]