Uglavnom novaca je u fondovima izgleda puno više nego su mnogi očekivali i samo je pitanje kada će krenuti u jaču kupnju.
Pa naravno, mirovinci su povukli pare iz OIF-ova po solidnim cijenama, usput srušili cijene svih likvidnijih dionica za 50ak % i sad će se krcati. Gdje ćeš bolji scenarij. Bonusi će eksplodirati
Ako su to uradili mirovinci onda im treba čestitati, znači da njihovi menageri rade za dobrobit onih koji uplaćuju u mirovinske fondove – dakle hrvatsko radništvo će profitirati a izgubit će potkoženi ulagači u fondove i burzu – ja to pozdravljam, no to se nikad nije desilo pa sam skeptičan da se i sada radi o takvom scenariju [lol]
Dow 12,219.53 +37.40 +0.31%
Chart for Dow
Nasdaq 2,318.60 +13.75 +0.60%
Chart for Nasdaq
S&P 500 1,337.67 +6.38 +0.48%
Krobeks moj ko mi ruši,
može xxxxx da mi puši
[sealed]
Bravo majstore!!! [lol] [lol] [lol] [lol]
http://www.zaba.hr/info/pb/savings/orocena.htm
slučajnost ili ne
budd:
”
Pa naravno, mirovinci su povukli pare iz OIF-ova po solidnim cijenama, usput srušili cijene svih likvidnijih dionica za 50ak % i sad će se krcati. Gdje ćeš bolji scenarij. Bonusi će eksplodirati
”
Ako su to uradili mirovinci onda im treba čestitati, znači da njihovi menageri rade za dobrobit onih koji uplaćuju u mirovinske fondove – dakle hrvatsko radništvo će profitirati a izgubit će potkoženi ulagači u fondove i burzu – ja to pozdravljam, no to se nikad nije desilo pa sam skeptičan da se i sada radi o takvom scenariju [lol]
Nema se što u to sumnjati, oni su zaista povukli pare iz OIF-ova, čega je rasprodaja srušila CROBEX. To nije mišljenje, to su fakti. Svatko s tolikim kapitalom bi isto to napravio.
Ma mislim mogu se ja i stručnije izrazir
gogo33: ” ovo mi je smiješno i čitati vaše postove ,podsječate me na hrpu kockara koji su izgubili dobitak pa sad psuju da ne valja rulet i vlasnik casina ha ha ,pa svima van je valjda jasno da ne postoji logika po kojoj burza funkcionira jer da ima logike svi bi bili milijunaši, pogledajte kako indijska božica sreće stoji na prstima spremna u svakom trenutku da skrene u smjeru u kojem ste niste nadali pa če vam sve biti jasno,burza je bliža kockanju ako se misli svakodnevno trgovat ,pogotovo u padajučem marketu a normalno vi mislite da je samo nebo granica cijenama dionica,e pa upravo ste kažnjeni za tu pohlepu, Ako investirate kao največi svjetski ulagači ,koji ulažu na minim 10 godina a u neke dionice i doživotno onda se nemate što brinuti.Mislim da je vrijeme da pročitate “Inteligentnog investitora ” pa če možda biti manje gorčine na ovom forumu od smiješnih komentara ” Lakše malo momče s priglupim izjavama. Prije svega trebaš znati tko je i koliko prodavao u siječnju. A onda trebaš znati i zašto. A kad i to saznaš, onda uzmi u obzir da je ovo malo i plitko tržište. I stvarno nemoj mi spominjati inteligentnog investitora. Imaš ti još puno toga za pročitati
Hm hm,vidim jaki stručnjaci,vrati se malo unazad pa vidi moje prognoze da li su bile glupe i naivne ,naravno istina boli i uvjek je bila priglupa jer to vrijeđa ljudski um pa kad shvatite što je istina možda i tržište krene ,a za “Inteligentnog Investitora ” svi se hvale da ga znaju čitati.ali to bi bilo slično kao udžbenik o zavođenju djevojke,e pa netko može sto puta pročitati ali u praksi…
http://www.zaba.hr/info/pb/savings/orocena.htm
slučajnost ili ne
Nikako slučajnost. Rok: 5 godina – od 1. ožujka 2008. do 1. ožujka 2013.
Isto tako nije nikako slučajno da je Luković baš neposredno prije korekcije sve svojeZABA dionice prodao.
Čudno, kako baš 1. ožujka[lol] [lol] [lol]
Sve se složilo, maestralno odigrano, nema što. Skidam kapu, naklon do poda
A ovo je ujedno i odgovor zašto još nema fondova na kupnji. Biti će ih uskoro