KABA I SDBA povećavaju temeljni kapital
Karlovačka će banka izdati 625.180 redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 100 kuna, odnosno ukupno 62.518.000 kuna
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga odobrila je Karlovačkoj i Splitsko-Dalmatinskoj banci prospekte za izdavanje dionica privatnom ponudom, u cilju povećanja temeljnog kapitala, i to za 62,5 milijuna kuna u slučaju Karlovačke, odnosno 4,8 milijuna kuna kod Splitsko-Dalmatinske banke.
Kako se navodi u rješenju Hanfe, Karlovačka će banka izdati 625.180 redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 100 kuna, odnosno ukupno 62.518.000 kuna, a temeljem odluke dioničara o povećanju temeljnog kapitala iz sredine rujna ove godine. Tako će temeljni kapital Karlovačke banke sa sadašnjih 72.482.000 kuna biti povećan na 135 milijuna kuna. Cijena jedne redovne dionice u privatnoj ponudi bit će 150 kuna, a u rješenju se navodi i kako je, prema Odluci izvanredne Glavne skupštine, postojećim dioničarima u cijelosti isključeno pravo prvenstva pri upisu novih dionica predmetnog izdanja.
Splitsko-Dalmatinska banka će pak izdati 48.000 redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 100 kuna i time sadašnji temeljni kapital u iznosu od 42.362.000 kuna povećati na 47.162.000 kuna. Nove dionice te banke ulagatelji će plaćati 125 kuna po dionici, a i kod ove je banke, sukladno odluci skupštine dioničara, postojećim dioničarima u cijelosti isključeno pravo prvenstva upisa dionica prilikom ovog povećanja temeljnog kapitala.
Izvor: Bankamagazine, 30.10.2006.
U slučaju KABA-e ipak će ostali dioničari a i svi drugi zainteresirani moći dokapitalizirati po “istih” 150 kunića.
Za razliku od mene vidim da postoje oni koji vole da im se hracne u facu… tuzan je ovaj svijet [smiley5]
Ja jesam mali dioničar PBZa pa onda valjda mogu govoriti o PBZu. Ali priznajem,nisam bio na skupštini i nisam glasao protiv. Iako to ne bi promjenilo stvari ni za milimetar,trebao sam ići… Mea culpa!
Nesto nam se dugo kolega Toknezev ne javlja [smiley2]
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/page/2006/10/31/0034006.html
Ja jesam mali dioničar PBZa pa onda valjda mogu govoriti o PBZu. Ali priznajem,nisam bio na skupštini i nisam glasao protiv. Iako to ne bi promjenilo stvari ni za milimetar,trebao sam ići… Mea culpa!
tko nije izašao na izbore, nema se poslije pravo žaliti [smiley1]
tko nije izašao na izbore, nema se poslije pravo žaliti [smiley1]
Kolega, to vrijedi za izbore za Sabor. U ovoj situaciji da su i svi mali dioničari izašli na skupštinu i glasali protiv, to bi bilo cca 3% glasova protiv. U ovom slučaju to se naziva teror većine! To što vi govorite bi imalo smisla kad bi ja svojim glasom mogao nešto promjeniti!
PRFC -8 mil kn gubitka, ZLAR jedva dobit, PTKM gubici katastrofa…
biti će slobodnih padova idući tjedan.
Čudno zatišje danas na ELPR? A jučer krenulo ko ludo.
Kako zatišje. Nije neki promet, ali je zato pad priličan -5,60%!