Radi li sutra BURZA ? ( DAN MRTVIH) [smiley4]
Ne radi.
Kao što smo svi vjerojatno primjetili, bakovne dionice su pale potpuno van fokusa rasprava na ovom forumu ( a i na onom drugom) a naravno ni na tržištu nisu više u prvom planu. A prije 2 mjeseca se samo o bankama pričalo i trgovina tim dionicama je bila ogromna. Što mislite,što bi bio razlog tom preokretu? Pad interesa za bankovnim dionicama ili je jednostavno interes za druge dionice naglo narastao?
Pa do kud biste vi htjeli da rastu banke kolega twinspark… zar nije dosta?[smiley5]
Pa do kud biste vi htjeli da rastu banke kolega twinspark… zar nije dosta?[smiley5]
Ne govorim ja to iz nekog priželjkivanja daljnjeg rasta ali mi je zanimljivo da je praktično odjednom prestala sva rasprava oko banaka. Npr. o Karlovačkoj se jako puno pričalo,nije doživjela neki značajan rast tijekom ovog ljeta dok su te rasprave trajale a onda su naglo prestali postovi. Isto vrijedi za Erste,Slatinsku itd. Jedino još nešto PBZ živi na forumima… A i to bi puklo da nema kolege plavog…
Zakljucak vam je odlican… dragi kolega kako ocekujete neki rast banaka kad se sve dokapitaliziraju na toliko neopravdani nacin da je to prava hrvatska sramota. U razvijenim zapadnim zemljama dionicar je za maticu zakon – Bog! Imao on 5 ili 50.000 dionica… mogucnost iskljucivanja pojedinih dionicara sa R dionicom iz procesa vaznih za ustrojstvo za mene je ravno pljuvanju u lice…
a ja ne volim da mi se pljuje u lice i omalovazava pa svoju lovu stavljam ondje gdje znam da me cijene [smiley2]
Slažem se s vama, dokapitalizacija PBZa je vrlo nemoralno napravljena. Ali što ćete kolega, ipak smo mi banana država pa ne možemo očekivati neke europske standarde. Nego, vidim ovaj vaš logo pa se pitam jeste li se vi to odrekli našeg dragog Adrisa?
Nego, vidim ovaj vaš logo pa se pitam jeste li se vi to odrekli našeg dragog Adrisa?
Nije napravljena samo nemoralno, nego sramotno… a sto se tice mog loga, nazalost ne stanu dva…. Adrs je jos uvijek osnovica mog portfelja [smiley2]
Ah,onda dobro! Već sam mislio…. [smiley9]
Ah,onda dobro! Već sam mislio…. [smiley9]
Cujte kolega, kad bih prodao ADRS to znaci da bih abdicirao s trona… a ja jos dugo mislim biti kralj [smiley2][smiley2] he,he,he
Ako hoćete rast banaka pogledajte idućih dana malo:
RIBA (najveća kvartalna dobit u povijesti!)
ZABA (238 mil kn čiste dobiti!)
SONIC (hanfa odobrila talijanima objavljivanje ponude za preuzimanje)
PBZ [smiley2][smiley2][smiley2]
za ostale ne znam ali ove koje pratim smrede po uspijehu [smiley2]
Pišete svašta , a niste upućeni u materiju stvari, barem se tako čini .
Pogledajte danas u PD, način na koji če se privatizirati KABA i Splitskodalmatinska banka.
Isključenje prava prvenstva dioničarima, također privatnom ponudom , ali po kojoj cijeni će plačati dionice !?
I da se opet ne ponavljam, molio bih uvažene kolege da ne govore u ime nas malih dioničara PBZ-a o načinu kako je napravljena dokapitalizacija u PBZ-u, da ne ponavljam sve one priče o plačanju INTESE i EBRD-a 7.5 puta veće vrijednosti od nominalne za svaku novu izdanu dionicu ( praktički tada tržišne – pogledaj primjer KABE i SDBA…[smiley1] ) , samo ću ponoviti da je odluka o dokapitalizaciji na skupštini dioničara prihvačena – JEDNOGLASNO
ako nekoga interesiraju detalji dokapitalizacije i što će oni donjeti na godišnjem izvješću u bilanci banke , neka odu na temu PBZ-a i sve bi im trebalo biti jasno.
P.S. Samo malo, jako malo, nas dijeli od još jednog rekordnog izvješča na burzama sa rekordnom dobiti od vjerojatno svih društava izlistanih na burzama u Hrvatskoj[smiley1]