Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ČARUGA, 10.02.2008. u 21:33
GERONIMO

Konačno nešto konstruktivno na temi[thumbsup]

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Da , zvuči jednostavno, ali uopče nije. Nije lako biti dobar investitor. ( osim u bull tržištu)

ivek123:

GERONIMO:

Budem ti poslao privat kada je siguran buy signal za sada vidim rane buy signale na TA.

zašto ne svima na forum, bojiš se da te ne poslušamo,
ne šalim se

&

kad sam kupio svoju prvu HR dionicu, neki su već tada vrištali da je preskupo. od tada do danas neke od tih dionica rasle su i preko 1000%. tijekom tih godina vikali su: skupo je skupo je, dolazi krah…sad se dogodi korekcija i oni kažu: jesmo govorili da će krah?….a u međuvremenu drugi uzeli milijune kuna….nek samo viču i dalje da će sve otići k vragu….ja sam bull bio i bit ću. i warren je bull[proud]

...povijest se ponavlja...

Budem ti poslao privat kada je siguran buy signal za sada vidim rane buy signale na TA.

Aj i meni posalji ak nije problem [smiley]

Imam tri LOMBARDNA kredita od ukupno 300k kuna i spavam kao TOP.

lopina, jel bi bio dobar da veliš malo više detalja o tim lombardima. Koja banka, kolika kamata, koliko duga otplata, koje dionice uzimaju za pokriće i tako? Hvala na svim info koje možeš pružiti.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Paničara i ljudi slabih živaca ima,dosta njih je ulazilo ovaj posao nespremno i niti zna zašto je kupilo,a sada niti zašto panično prodaju.To je šansa za educiranog ulagaća. A gdje je dno.Pa odaberimo ga sami .Ali nema bježanja od kupnje.Stavimo se nisko i očekujmo poklon.Ja tako postupam i mogu vam reći da funkcionira.Mislim da ću pamtititi siječanj i veljaču kao mjesece svog najvećeg uspjeha na burzi.Samo malo strpljenja.Možda već sutra dolazi dan prosperiteta. Imam tri LOMBARDNA kredita od ukupno 300k kuna i spavam kao TOP.

Pričaš sav pun ushićenja, što se vidi da ne muljaš
Čestitam na dobroj zaradi u budučnosti i domišljatosti. Sad se na kraju uspostavilo da su prodavala samo jedan do dva fonda, a TOP10 u ostalim dionicama je ostao nepromjenjen. Ostali fondovi na tržištu su gledali i čekali priliku. Zapravo ono što su drukali Ivek123 i ekipa daleko je od istine.
Kažem ja, panika se lako stvori na ovom forumu, pogotovo ako ju reklamiraš redovito.
Ipak nema zavjera masona, sve je puno jednostavnije[thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Skupina G-7 nastojat će stabilizirati globalna tržišta
TOKIO – Vodeća svjetska gospodarstva spremna su poduzeti potrebne akcije, pojedinačno ili zajednički, kako bi osigurala stabilnost globalnih tržišta, navodi se u subotu u Tokiju u nacrtu priopćenja skupine sedam vodećih industrijskih zemalja G-7.
Nacrt kaže kako su temeljni pokazatelji svjetskog gospodarstva solidni, ali da nesigurnost raste zahvaljujući pogoršanju američkog gospodarstva, poremećajima financijskih tržišta, visokim cijenama nafte i roba te pojačanim inflatornim očekivanjima. Dokument je usuglašen u petak navečer, ali konačna inačica u subotu nakon susreta G-7.
Ministri financija i guverneri središnjih banaka koji se sastaju u Tokiju su za sada ostavili prazan paragraf koji se odnosi na devizne tečajeve. G-7 se suočava s pozivima za koordiniranu akciju u suprotstavljanju poremećajima na financijskim tržištima. [Hina]

VUK DLAKU MJENJA A ĆUD NIKADA

Zeko svakao dobra vijest,na vrijeme se treba nakrcati dionicama dok su ovako bagatelne,a kad se realizira konkretno su situacija sa G-7 već će biti skupe,to je već onda prilika za prodati .

lopina:

Imam tri LOMBARDNA kredita od ukupno 300k kuna i spavam kao TOP.

lopina, jel bi bio dobar da veliš malo više detalja o tim lombardima. Koja banka, kolika kamata, koliko duga otplata, koje dionice uzimaju za pokriće i tako? Hvala na svim info koje možeš pružiti.

Zadnji kredit kod Podravske banke.Kamata 9.9% ,kamata se plaća mjesećno,rok korištenje 6 mjeseci a prije
godina dana,jednokratna provizija 1,5% a prije 0,5 % Svi deru sve više i više,ali lombardni ili margin su sada
lutrija.Koje dionice idu u zalog može se vidjeti na internet stranici banke.Nisu mi u zalog uzeli ATPL i JDPL,a
izgleda da i KOEI ne ide.Svaki dan dionice za zalog nisu iste.Koliko god izgledalo da je margin gori jer ne
možemo kupovati sve dionice iskustvo je pokazalo da sam s njime bolje proša jer nisam moga kupvati bilo
šta nego samo dionice sa spiska ,a to su ipak najlikvidnije dionice na našem tržištu.Slobono raspolaganje
sredstvima me odvuklo u kupnju nelikvidnih dionica ,pa sam posta prisilni dugoročni ulagač,a ne brzo pokretljiv,tj čistokrvni špekulant,a to bi trebala biti osnovna karakteristika nas malih ulagača.

mislim da ivek nije drukao,mislim da je to zaista njegovo misljenja.tesko je ovdje razluciti sto je uzrok,a sto posljedica.ipak ovaj forum prati ponekad i preko 40000 ljudi i mislim da i njihovi postupci utjecu na to sta ce ciniti veci ulagaci.dobro oni osluskuju i ispipavaju.cekaju najpovoljniji trenutak.mi ipak ne mozemo toliko cekati za povoljnu kupnju jer kad oni krenu za nas je kasno.u pola sata sve pociste.korekcija cijena dionica nije posljedica nikakvih dramatičnih promjena u poslovanju domaćih kompanija.jos se ocekuje rast.sto se tice precjenosti dionica,pa na kojoj iole razvijenom trzistu nisu precjenjene.uzmi ili ostavi.misli da trebamo uvest malo vise optimiza na ovaj forum i nalo vise vjere u svoja ulaganja.vidit panicna prodavanja na HT.zasto da veliki krenu prije neg sto panika posustane.osim toga svako ko ocekuje zaradu mora biti spreman i na gubitak.nista nije sigurno.sad ce neki spomenuti globalnu krizu.kriza postoji ali je kod nas puno preuvelicana. zato bez panike.[thumbsup]

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

moramo shvatiti da smo u padajučem tržištu,moguči su neki odbijanci taman da se izadje iz nekih dionica ,pa ko želi da opet udje na dnu,a dno još nije formirano ni po TA ,a ni po situaciji ,svi padovi malo duže traju,najgore ako budemo padali cca 1g,što bi zbog gospodarski krize bilo lako moguče ,mada ja mislim još cca 3-6 mj .,malo po malo . MORA SVIMA BITI JASNO DA KO SANJA O STARIM CIJENAMA NEKA ZABORAVI U OVOM RAZDOBLJU ,jer ne postoji ni jedna snaga da to digne,optimistične vijesti od prošle godine koje su dizale cijene ,ove godine iste te negativne spuštaju ,a u strahu su velike oči.Ti fondovi koji se spominju da če spasit stvar u ovom trenutku bi bili hrpa budala da potroše novce spašavajuči burzu i omogučit ostalima da zbrišu i tek onda dovest crobex na najniže grane , Do sada sve što sam napisao bilo je tako za razliku od ovdje 90 % koji samo kliču “ide gore “, danas se zelenimo” i druge gluposti.Samo analizirajte markete kako su se ponašali u padovima 1986,2000 g pa če biti jasno kad je depresija da povratak za 3 mj nije moguč !

odkud si ti izronio, bivsi fond manizder?

New Report

Close