Ako sam dobro razumio,
HDEL – prosječna cijena danas 301,38 kuna.
Ponuda na kupnju 460,02.
Ponuda na prodaju 519.
U slučaju sutrašnje transakcije opet se obustavlja trgovina ovom dionicom na minimum pola sata.
Fondovi očito čekaju moguću prodaju i korekciju tržišta zbog dolaska INAe, a i sami ga još spuštaju. Ako HANFA može ograničiti rast ili pad neke dionice zašto isto tako nebi mogla ograničiti količinu prodaje za velike institucionalne igrače?
Ne ograničava se ni rast ni pad cijene, samo se obustavlja trgovanje na određeno vrijeme.
pa jasno , jer treba provjeriti dali ima realno uporište taj rast,
to može samo koristit nikako štetit.
(može štetiti ekipi koja si namješta cijene)
Jel se to nazire korekcija tržišta neposredno prije izlistavanja INE?
Meni se takav scenarij čini dosta izvjesnim.
Eto vam raspon cijena dozvoljenog trgovanja za sutra.
Živili!!!
P. S.
Izvor tablica: Prva generacija d. o. o.
Trenutno je puno više slobodne love nego što IPO INE može apsorbirati. Shvatite da se za INU neće grepsti samo nas 10.000 što pratimo burzu već će nam se pridružiti još najmanje 30.000 obitelji koje se do sada nisu bavile burzom i dionicama.
Trenutno je puno više slobodne love nego što IPO INE može apsorbirati. Shvatite da se za INU neće grepsti samo nas 10.000 što pratimo burzu već će nam se pridružiti još najmanje 30.000 obitelji koje se do sada nisu bavile burzom i dionicama.
U potpunosti se slažem kolega sa Vama. Definitivno je mnogo novaca došlo na naš market i mislim da nećemo gledati nikakvu korekciju zbog INE. U principu , ovih dana treba pratiti rezultate i probati uloviti nešto na firmama koje će iskazati dobre rezultate.
jeste li baš svi tako sigurni da će INA biti toliko tražena roba?!? Ne znate ni cijenu, ni pravu vrijednost… ni gotovo ništa. A i vidjeli ste da posluju lošije nego primjerice prošle godine… Zar će baš svi, cijela HRvatska tako bezglavo uletjeti u INU? Meni je to više mit, nego stvarno proročunato djelovanje
Ako nećemo mi, stranci će jedva dočekati da im nešto ostavimo od onih 15+2%.
Stvar je u psihologiji,INA će se prodati bez beda što je cilj Vladi,da izazove euforiju i sve proda,mislim da nikako neće biti loša dionica za nešto zaraditi,ali stvar je u tome da svi govore da je dobra dionica i bit će na burzi potražnje i mislim da će skočiti brzo samo pitanje je koliko….uvijek ima onih koji kupuju nešto zato “jer je dobro” (znate onu kupi Frank dionicu jer vidiš koliko kave se proda)
Stvar je u psihologiji,INA će se prodati bez beda što je cilj Vladi,da
izazove euforiju i sve proda,mislim da nikako neće biti loša dionica za
nešto zaraditi,ali stvar je u tome da svi govore da je dobra dionica i
bit će na burzi potražnje i mislim da će skočiti brzo samo pitanje je
koliko….uvijek ima onih koji kupuju nešto zato “jer je dobro” (znate
onu kupi Frank dionicu jer vidiš koliko kave se proda)
Potražnja će se formirati na londonskoj burzi, slično kao i s Plivom 1996. a budući je interes barem 10 puta veći od broja dionica koje se nude, nema zime. Kod Plive je interes bio “samo” 6 puta veći.
Koliko će skočiti nitko ne može znati, sve je rizik, ali se može pretpostaviti na osnovu interesa.
Ovih koji kupuju “jer je dobro” neće ni biti, jer će im cijena biti “prevelika”.
Znači na duži rok ne bi bilo loše novce iz fondova pretvoriti u paketiće od INE???
Hm