Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne slažem se s Novoselcem, dapače mislim da će crobex doći ove godine na 7000 bodova što bi bilo nekih 30% za ovu godinu. Vidjet ćemo na kraju godine da bi ja ustvari trebao doći raditi na njegovo mjesto. On je bio zadovoljan lani s 6 %. Pih…

plavi:

zmrklic: ” Ej plavi , ovo funkcionira i na DLKV i na INGR – ajmo dalje maknite se s bida na LEDO, nek se papci iskrcaju po 17000 [thumbsup][proud] ” Bojim se da tu ima i fondova koji nisu papci samo iskrcavaju ono što su kupili davnih dana po puno nižim cijenama. Papci bi mogli biti eventualno mali koji prodaju sa minusom , zajedno sa njima.

Ne znam ta mi logika ne štima, ako očekuješ da će nešto rasti, ne prodaješ, svejedno po koliko si kupio. To meni više lići na neku globalnu odluku velikih stranih equity fondova – tipa riskantna situacija općenito – krati pozicije u cijeloj regiji

Skoro pa bih se složio, i nadodao kako ti stranci ipak nemaju baš tako puno kapitala na našem tržištu, ovisi kako u kojim dionicama. MOžda naši fondovi pametno i rade kad su uvidjeli da stranci prodaju čekaju sa sačekušama na bezobrazno niskom cijenama. NO to je samo dio cijele priče.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Mnogi iz sačekuše će zauvijek ostati bez dionica jer ih neće stići kupiti. Bolje će proći koji su kupili po 10-20% višoj cijeni od sadašnje jer ih ovi iz sačekuše neće stići kupiti ni po toj cijeni.

uvijek se ponavlja UTORAK
kad nam se priskrbi ovaj isti scenario
a ne vjerujem da je srbija bas tako podcijenjena kak se ovdje pripoveda

Postanite Eu-robovi

Mislim da se slobodno može napisati nekakva knjiga s primjerima naše burze od 98 do danas, a posebno jedno poglavlje o ovoj trenutnoj situaciji. A kao prilog staviti ova naša nagađanja i predviđanja sa foruma.
Bit će sigurno bestseller, pa s tim možemo pokriti bar dio gubitaka sa burze.

Ne bi nam škodilo malo više nacionalmog ponosa. Ne zanima me nikakav Belex, a pogotovo Banja Luka.

Potpuno neshvatljivo razmišljanje s moje strane jednog investitora, ako vam danas u globaliziranom svijetu smetaju ime Beograd i Banja Luka, smatram da naveliko griješite i propustili ste već sada veliku zaradu.

BTW, velika Hrvatina Todorić koji je 91-92 godine govorio da neće niti jedan Srbin u njegovu firmu, među prvima je bio u Beogradu i započeo biznis. Gdje je novac nema nacionalizma i netrpeljivosti.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Naravno da možete! Ima toliko sajtova sa dijagramima, od ZSE do limuna, … Osobno imam svoj program u EXCEL-u koji mi izračunava sve, na osnovu ulaza, koji mi daje trenutak ulaska i izlaska!
Eto pogodio sam pad IGH-a, daljnji tijek zasad još ne mogu prognozirati!
Tek na kraju dana moći ću proučiti pokazatelje za sutra.
Danas definitivno ne kupovati IGH!
Ide on na 13000Kn i ispod!
Na završteku glavnog dana korekcije bio je 12900Kn i tu se i i vraća!
Zašto? Pitajte velike, ja samo čitam tehničku analizu, o vrijednosti IGH-a i jakosti ne bih trošio riječi.
Ipak mogu reći da su njegovi P/E i P/B ipak preveliki i po US i euro standardima on nije primamljiva dionica.
Dapače rijetke su tu, HT, ULPL, NEXE, možda JDPL,VIRO, FRANCK, …

Sto se sacekuse tice u Sepurinama nas ucilo da je najbolje kada lovac postane lovina.

UFFFF, svaka cast [thumbsup]

najvrednije stvari u životu su besplatne

BTW, velika Hrvatina Todorić koji je 91-92 godine govorio da neće niti jedan Srbin u njegovu firmu, među prvima je bio u Beogradu i započeo biznis. Gdje je novac nema nacionalizma i netrpeljivosti.

Točno, ali je tu vremenski odmah bitan. Ipak je to bilo prije 15 godina. Vi ste kolega isto razmišljali prije 15 godina kao i danas? Dajte malo objektivnosti…[thumbsup]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

OPTE-R-A 215 -5,36%[shocked]

E, kad je i ovo palo onda stvarno nije dobro…

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

dođi druže u Srbiju uže,
a kad se smire i potpišu papire onda dođi i u Srbiju šire..

[yawn]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Točno, ali je tu vremenski odmah bitan. Ipak je to bilo prije 15 godina. Vi ste kolega isto razmišljali prije 15 godina kao i danas? Dajte malo objektivnosti…[thumbsup]

Koje objektivnosti, na temelju nacionalnosti dobija sve za bagatelu, a kasnije na temelju toga na čega je dobio bagatelu odlazi tamo daleko. Lažnjak?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close