Nevera:
”
pick:
”
Kolega, belex je u padu 8mj., mi tek mjesec dana; malo strpljenja ne bi škodilo [sealed]
”
pa sta se to meni desava od 6 mj , jesam nesto propustio?[angry]
”
Cror sa 480 pao na 155
Atln sa 283 pao na 75
Hpdg sa 230 pao na 98
Jdos sa 11200 pao na 6100
Kaba sa 400 na 290
Eig sa 165 na 104 kn
Ovo su samo moje dionice a ima ih još stotinu koje su slično pale od 4. mjeseca do sada. Na burzi nisu samo sastavnice Crobexa. Ako 50 i više % za vas nije korekcija onda neznam što ja.
Sve ove dionice koje sam nabrojio vratit će se na svoje razine a do kraja godine će neka od njih skočiti i par stotina posto. Pozdrav!
Kolega, ja nisam napisao da sam kupovao po najvišim cijenama. A da sam kupovao po osjetno višim( u prosjeku 40% višim nego su sad) to stoji. Ali kao što sam rekao , dionice su podcjenjene i optimista sam.[thumbsup]
rijeka: ” Dosta se ovdje piše o fondovima kao glavnim uzročnicima pada tržišta. To je djelomično i istina a postoji i niz drugih razloga. Ali nebi o tome već razmišljam na način: zašto bi fondovi podizali našu burzu? Dobar dio njih je znatna sredstva investirao na druge burze. Pogotovo prošle godine kada su procijenjivali da naša burza ne može više rasti niti blizu kao prošle 3 godine. Kako se to u žargonu kaže: prehapuhana je. Da li je ili nije to je manje bitno, bitno je da su ju fond manageri tako procijenili. I u siječnju su fondovi stvarno imali velik pad vrijednosti koji je uzrokovao i povlačenje dijela ulagača iz njih. To je također doprinijelo padu naše burze. I sada se svi nadamo da je najgore iza nas i da krećemo UP. Možda i krećemo ali želio bi skrenuti pozornost na jednu činjenicu da se prinos fondova gleda u ukupnosti prinosa na svim tržištima i ako druga tržita rastu nije im potrebno povući Up i našu burzu. Naši fondovi i ostali veliki igrači mogu kontrolirati našu burzu (mogu utjecati djelomično i na neke manje burze u okruženju, ali neznatno). I uvijek im ostaje kao zadnja opcija podići cijene na našoj burzi i ostvariti ulagačima zadovoljavajući prinos. Vjerujem da smo svi toga svjesni samo sam želio ukazati na takvu mogućnost.
” Uglavnom većina fondova s najvećom aktivom u postotku najviše ulaže u ZSE… sad oni su dosta inertni po tom pitanju pa nije moguće lako transferirati sredstva s jednog tržišta na drugo bez da značajnije sruše tržište s kojeg povlaće sredstva… takav scenarij nije u interesu niti njima, a sigurno niti onima koji su uložili u te fondove [wink].
Istina je to što pišete. Ali fondovi su i jednim dijelom u kešu sigurno. Pa prodali su puno toga a dio je išao za isplatu ulagača a dio koji je ostao može ići na bilo koje tržište. Ne mislim (bar se nadam) da će doći do veće rasprodaje na našoj burzi, ali ne znam niti da li će uskoro fondovi potegnuti na gore. Ako lovu koju imaju ulažu drugdje ne ostaje svjež novac za nas. A novi ulagači u fondove (OIF-ove) se neće pojaviti dok ovi ozbiljno ne krenu na gore s prinosima. A to za sada nije slučaj.
Mirovinci jedini imaju svaki mjesec novi siguran keš, a koji pak mogu sasvim lijepo uložiti i u obveznice.
Grdo izgleda.
Kupnje nigdje, a na prodaji se lipari. Jedina dionica od onih koje su mi sad u fokusu, a koja ima podršku na kupnji, je Jadroplov.
Dis iz ridikjulouz… Pitam se kako će se uopće ova zemlja oporaviti jer ovo stanje na Crobexu je živi užas.
jel nekome radi Abacus?
Ko vurica[thumbsup]
Od prvih 5 samo 1 je kupovao i to 56 dionica!
Jak iznos za poluditi, ali to nije dovoljno da ide IGH gore!
Zar je ovo burza? U 20 minuta promet dionicama svih banaka i osiguravajućih kuća ukupno 31.000 kuna.
Kako su lijepo strateški postavljeni blokovi na prodaji ADRS-P-A. Sve okrugli brojevi.
Top bid CIJENA KOLIČINA
456,00 100
455,50 14
455,02 200
455,01 114
453,00 102
452,01 40
451,11 30
451,02 200
451,01 350
450,50 220
Top ask CIJENA KOLIČINA
460,00 100
461,00 500
461,50 500
461,70 500
462,00 12
462,35 50
462,49 340
462,50 1,500
462,88 20
463,99 54
Pa šta nam je opet sa Konzumom pad 7 %, a ljepo ga sinoć u dnevniku naveli kao naj veći porast dana uz Belišće i poast Crobexa od 0,60 %.(zaboravili su reći da ga je na krajuCrobex Ina spasila od minusa)[tongue]
Belišće…+8%…20k kuna prometa….pomp pomp the jam…….[lol]