Ma to znači da su ovce ovdje vec ošišane za neko vrijeme, a mašinice za šišanje su prebacili preko drine [lol]
Možda čak i pozitivno [lol]
Mene zanima kakav se rasplet očekuje, ako Agrokor ne preuzme Migros.[rolleyes][bye]
Po meni, već sam nedostatak vijesti i medijska tišina, pripremljeno su tlo za lošu vijest. Iskreno, ako otpadne ovo preuzimanje, ne vidim razloa da cijelo tržište pada. Vjerojatno će se korigirati todex.
S druge strane, mislim da je pruzimanje Migrosa ta vijest koja bi mogla dati impuls za jedan bull run. Slično kao i kada je cijelo tržište raslo zbog Plive. Nije ovo navlačenje, već jednostavna logika. Mislim da naše tržište (fondovi) čekaju razlog da počnu dizati cijene, dakako na malim prometima.
Sve je to nama već poznato,ono što je važnije a o čemu se govorilo u “Otvorenom “(gosti iz Srbije i Srbi sa Kosova) je da na proglašenje nezavisnosti Kosova Srbija i Srbi sa Kosova neće reagirati nikakvim radikalnim mjerama i potezima koji bi mogli negativno utjecati na samu Srbiju i regiju.
Reagirat će mirno na način da će Odluku o proglašenju nezavisnosti Kosova proglasiti nevažećom jer nije u skladu sa međunarodnim pravom.
Usput svima u Sbiji je jasno da će do proglašenja doći i da će nezavisnost priznati SAD i zemlje EU(bilateralno),tj da je to gotova stvar.
Pa i ćorav bi vidio da netko čuva cijenu IGH-a, a lagano se iskrcava. Mislim da Prospectus prodaje svoje udjele jer mora isplatiti udjele svojim korisnicima. Stoga uvijek postoje nalozi na kupnju 10 ili 20 ili 30 kom. ali nijedan ne prođe. Zato mali se zalijeću i kupuju naivno!
Dijagram za IGH 4.2.2008, jasno pokazuje u zadnjih 4 dana obrat trenda.
TRISTAR- (ulagači se povlače i ne guraju cijenu naprijed, uskoro će prodaja potaknuta fondom prevladati i kreće iskrcaj, ali to opet obara cijenu.
Prevedeno pad nazad na 12900 – 13000Kn. Korekcije znatne (veće od 4% neće biti).
Pogledajte graf sutra, nadam se da nisam u pravu, ali previše se poklapa sve, pa čak i promet!
@ Fazan
Koji je uopće smisao guranja Crobexa, kad preko Drine imaju zlatnu žilu, a da ne spominjem ovaj kapital koji curi sa ZSE. Bojim se da ćemo se načekati…
Ova korekcija općenito je dobrodošla jer će paničari i oni koji ruše cijene otići bez povratka! Prodajte u bescijenje i idite! Ne vraćajte se više!
Pogotovo na HT-u! Prodajte, zaradite po 3300kn i oročite u banci! Ha, ha!
Više će ostati hrabrima!
[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Sve je to nama već poznato,ono što je važnije a o čemu se govorilo u “Otvorenom “(gosti iz Srbije i Srbi sa Kosova) je da na proglašenje nezavisnosti Kosova Srbija i Srbi sa Kosova neće reagirati nikakvim radikalnim mjerama i potezima koji bi mogli negativno utjecati na samu Srbiju i regiju.
Reagirat će mirno na način da će Odluku o proglašenju nezavisnosti Kosova proglasiti nevažećom jer nije u skladu sa međunarodnim pravom.
Usput svima u Sbiji je jasno da će do proglašenja doći i da će nezavisnost priznati SAD i zemlje EU(bilateralno),tj da je to gotova stvar.
da , upravo tako , a nakon toga moramo tražiti neke druge razloge…..možda oće li jugo ili bura ….ili na placu nće bit blitve za kupit……..
Pa i ćorav bi vidio da netko čuva cijenu IGH-a, a lagano se iskrcava. Mislim da Prospectus prodaje svoje udjele jer mora isplatiti udjele svojim korisnicima. Stoga uvijek postoje nalozi na kupnju 10 ili 20 ili 30 kom. ali nijedan ne prođe. Zato mali se zalijeću i kupuju naivno!
Ne kupuju samo mali, 4 kupca iz Top10 već neko vrijeme podebljavaju pozicije.
@ Fazan Koji je uopće smisao guranja Crobexa, kad preko Drine imaju zlatnu žilu, a da ne spominjem ovaj kapital koji curi sa ZSE. Bojim se da ćemo se načekati…
Zato što nema puno vijesti koje mogu pogurati tržište. S druge strane, Kosovo je pred ocijepljenjem. Zamisli da se dio RH hoće odcijepiti?!?!
Da sam ja fond manager u RH, napucao bih cijenu na ATH i pobjegao dobrim dijelom iz Srbije. Neka pukne jedna ustanička puška (a svi znamo da rado srbin ide u vojnike) eto ti bežanije s Belexa.
Pa i ćorav bi vidio da netko čuva cijenu IGH-a, a lagano se iskrcava. Mislim da Prospectus prodaje svoje udjele jer mora isplatiti udjele svojim korisnicima. Stoga uvijek postoje nalozi na kupnju 10 ili 20 ili 30 kom. ali nijedan ne prođe. Zato mali se zalijeću i kupuju naivno! Dijagram za IGH 4.2.2008, jasno pokazuje u zadnjih 4 dana obrat trenda. TRISTAR- (ulagači se povlače i ne guraju cijenu naprijed, uskoro će prodaja potaknuta fondom prevladati i kreće iskrcaj, ali to opet obara cijenu. Prevedeno pad nazad na 12900 – 13000Kn. Korekcije znatne (veće od 4% neće biti). Pogledajte graf sutra, nadam se da nisam u pravu, ali previše se poklapa sve, pa čak i promet!
Zao mi je, uopce se ne slazem, 5 iz top 10 su dokupljivali. Zašto bi u situaciji kad na drugim dionicama nema bida, a ovdje ima, to bio loš znak, sasvim suprotno!
” Zagreb u sjeni Beograda Autor/izvor: Mario Gatara ……..A tamo su, tragom poraza Radikala na predsjedničkim izborima, kontrolu preuzeli optimisti, osiguravši dnevni skok BELEX 15 indeksa od čak 6,3%, čime se potonji prometnuo u jednog od malobrojnih dobitnika na istoku Starog kontinenta, izbrisavši u potpunosti zaostatak u odnosu na početak. S druge pak strane, za taj ćemo doseg u Zagrebu ipak morati pričekati još neko vrijeme. …………. ” Evo komentar aktualnih trgovanja, za razmisljanje: Beogradsko trziste (ovih dana), nebi se trebalo kockti na njemu!!! Pravi Market majstori sada izlaze (ubiru profit u Beogradu) , jer imaju dovoljno kupaca za svoje dionice (koriste euforiju povjerenja nakon izbora). Moze se reci to su oni koji su imali muda uci pred nekoliko tjedana i prije (i oni kojih trenutno nema na ZSE), a ovih dana ce pozeti sto su posijali. Nece oni kockat svojom lovom i cekati rasplet Kosova, to ce naivci koji sada kupuju i uhvate se na visim cijenama. Slijedeci tjedan kada im lova sjedne na racune, rasti ce nase trziste malo brzim tempom, a sada je zadnje vrijeme za uci u mnoge nase dionice. Razmislite malo o tome.
O.K. razmišljam ?????