Hmm, ništa isprike, ako smeta, više neću postat promjene, pa ih tražite sami, ja sam portošio nešto svog vremena da ih nađem, i to ćiniti i dalje, pa kad sam već to napravio, podijelio sam s vama. Besplatna informacija je počela ljudima smetat [angry] Važan je zaključak da nema masovne kapitalizacije dobiti.
Jako dobro sto si to napisao (Iskreno), i tvoji postovi su simpaticni.
Tako je i doslo do mog odgovora koji isto zeli na nesto upozoriti.
Na forumu sigurno postoje dezurni ljudi svih mogucih fondova (nasih i stranih).
Nema nista gore nego kad te neka informacija zavede i ti sa njom prevaris veliku masu nasih HR ulagaca (citaoca) u korist nekih ….!? pogotovo sto se i trziste samo pobrine da nas bude sto vise prevarenih.
U ovom trenutku najbolji savjet je dao “samby: …Hold all till …”, a sigurno se moze i dodati, za obicne ljude, ako sad kupite viskom love, slobodno zaspite smireno i probudite se u Europi sa lijepomdobiti! Moglo bi se reci 99,99% sigurno sa vecom dobiti, i zdraviji nego i jedan trgovac koji svakodnevno gubi zivce oko pada i rasta.
No uvjet je cuvajte se dionica “E” firme iz mojeg primjera (ako ih prepoznate).
Birajte firme koje imaju siguran proizvod i buducnost s njim, pa i ako trenutno izgleda lose, to i je sreca zato mozete kupiti tako jeftino (neke i po nominali)
I imajte na umu nista ne traje vjecno pogotovo dobre prilike!!!
“zzidak:
Kad fondovi odluče dići cijenu ,dići će je tako naglo da mali koji sad čekaju u strahu uopće neće stići više povoljno kupiti(već x puta viđen scenarij).Dakle lupe po asku pokupe sve dok si rekao keks,jer imaju love i lako sve pokupuju da bi digli cijenu.
A ovi koji sad misle da li uletit ili ne opet će skupo plaćati dionice i to najčešće onda kad će već fondovi opet početi prodavati ove koje su sad jeftino nakupovali.
I tako mali(većina,mislim90%) uvjek gube dok veliki zarađuju. …”
Iz navedenog bi se dalo zakljuciti da smo kolega leti pise postove i daje komentare koje ne mogu nikoga navesti na krivi put[lol] .
Koji je kolega odgovor tocan?
1. Mislite da nitko ne shvaca ozbiljno ono sto pisete?
2. Mislite da nikad ne grijesite?
P.S. ovo vam je post/replika na vas slican onome kako ste vi odgovorili kolegi zmrklic-u.
Razlika je samo da je on nabrajao cinjenice i dodao svoj komentar, a vi ne nabrajate cinjenice a puni ste komentara!
hvala!
idemo dalje [rolleyes]
Kad fondovi odluče dići cijenu ,dići će je tako naglo da mali koji sad čekaju u strahu uopće neće stići više povoljno kupiti(već x puta viđen scenarij).Dakle lupe po asku pokupe sve dok si rekao keks,jer imaju love i lako sve pokupuju da bi digli cijenu.
A ovi koji sad misle da li uletit ili ne opet će skupo plaćati dionice i to najčešće onda kad će već fondovi opet početi prodavati ove koje su sad jeftino nakupovali.
I tako mali(većina,mislim90%) uvjek gube dok veliki zarađuju.
Moje mišljenje,nek se nitko ne ljuti ako ne misli tako.
slažem se .prvi mjesec svi dionički i mješoviti fondovi u debelom minusu.još jedan takav mjesec si jednostavno nemreju dozvoliti jer bi došlo do opće bježanije .mislim da smo sad na dnu i d mora polagano krenut prema gore.
slažem se .prvi mjesec svi dionički i mješoviti fondovi u debelom minusu.još jedan takav mjesec si jednostavno nemreju dozvoliti jer bi došlo do opće bježanije .mislim da smo sad na dnu i d mora polagano krenut prema gore.
a sta kazete na scenarij… fondovi sruse bruzu sljedeci mjesec (kratkorocno dva tri dana) 10-15% naprave jos vecu paniku, margini se popale 10x vise nego do sada… na kupnji vise nema tolkog supporta ko prije mjesec dana… idealna situacija za napravit tako nesto…
redneck
korisnik od: 27.01.2008.
Ne bih se slozio za Nikolica. Jer, kako onda objasniti da ga BELEX ne ferma ni 0.5 %?
Zato reagira burza u Hrvata sa padom kao da se to nas uopće tiče.[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
laser:
”
”
a sta kazete na scenarij… fondovi sruse bruzu sljedeci mjesec (kratkorocno dva tri dana) 10-15% naprave jos vecu paniku, margini se popale 10x vise nego do sada… na kupnji vise nema tolkog supporta ko prije mjesec dana… idealna situacija za napravit tako nesto…
izglednije mi je da se to događa u valovima.prije mislim da će napraviti jedan dugoročniji pozitivni val a nakon toga kao i uvijek malo dole pa opet gore.
CROBEX se trenutno nalazi gledajući TA na snažnoj zoni podrške(linija 300 dnevnog pomičng prosjeka,linija Ralf Regresion Channel indikatora i 23,60 Fibonacci linija povrata).Kad bi se ona ipak probila smatram da bi to bila katastrofa za naše tržište kapitala jer je sljedeća zona podrške na 3760 bodova.
Umajući u vidu navedeno mislim da je pitanje dana ili sata kada će fondovi reagirati i dići CROBEX.
Miro25: ” laser: ” slažem se .prvi mjesec svi dionički i mješoviti fondovi u debelom minusu.još jedan takav mjesec si jednostavno nemreju dozvoliti jer bi došlo do opće bježanije .mislim da smo sad na dnu i d mora polagano krenut prema gore. ” a sta kazete na scenarij… fondovi sruse bruzu sljedeci mjesec (kratkorocno dva tri dana) 10-15% naprave jos vecu paniku, margini se popale 10x vise nego do sada… na kupnji vise nema tolkog supporta ko prije mjesec dana… idealna situacija za napravit tako nesto… ” izglednije mi je da se to događa u valovima.prije mislim da će napraviti jedan dugoročniji pozitivni val a nakon toga kao i uvijek malo dole pa opet gore.
po meni im je lakse sada srusit jos za 10% nego za mjesec dana za 20%… da ima takav kapital sigurno bi razmisljao u tom smijeru… jeftino se natrpao a onda u miru pustio da burza raste…
CROBEX se trenutno nalazi gledajući TA na snažnoj zoni podrške(linija 300 dnevnog pomičng prosjeka,linija Ralf Regresion Channel indikatora i 23,60 Fibonacci linija povrata).Kad bi se ona ipak probila smatram da bi to bila katastrofa za naše tržište kapitala jer je sljedeća zona podrške na 3760 bodova. Umajući u vidu navedeno mislim da je pitanje dana ili sata kada će fondovi reagirati i dići CROBEX.
mislim da TA u ovakvim situacijama pada u vodu… vidjelo se u prosloj korekciji kako brzo nestane kupnja, da su isli do kraja srusili bi cijenu na nekim dionicama i za 90%… vidi se da smo sada na vrlo klimavim nogama i da ovisimo o volji fondova a to nije dobro…