Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega zmrklic, na ovom forumu svima smeta ono sto im “oko bode”.
Hvala na svim informacijama koje nesebicno stavljate ovdje…
Mislim da bi kolege trebali malo stati na loptu a svoje eventualne nervoze ne ispucavati na forumu.
Iz toga razloga ja ne pisem u vrijeme korecije…tada nadrapaju prijatelji, a ne neduzni forumasi, jer prijatelji ipak najlakse oproste[lol]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Posto sam kao sto vidite poceo pisati, znaci da je korekcija gotova [thumbsup]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Ovo govorim samo jedamput , samo vama , ako uđemo u NATO, onda nam Europa ni ne treba .Hold all till mart. Hold the msg. Stop.

Naravno da nam treba EU koja će nam kasnije biti samo jedan veliki dodatni impuls tržištu. [wink]

You either do it right or you get eliminated!

Posto sam kao sto vidite poceo pisati, znaci da je korekcija gotova [thumbsup]

Da bolje prijatelji nego žena ili cura, tu se treba suzdržat, jer se vrati s kamatama
[lol]

Ovo govorim samo jedamput , samo vama , ako uđemo u NATO, onda nam Europa ni ne treba .Hold all till mart. Hold the msg. Stop.

Naravno da nam treba EU koja će nam kasnije biti samo jedan veliki dodatni impuls tržištu. [wink]

zmrklic:

Prošli tjedan: značajniji iskrcaji na ADRS i PTKM Veliki iskrcavatelj: PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN – taj sve živo prodaje Ako je isti fond kupovao i prodavao, napisao sam shortao ADRS Prodavali ZABA, PBZ, Bank NY, kupovao AZ mirovinski ATGR Prodavao Reifeissen, Kupovao Reifeissen mirovinski ATPL HPB Shortao BLJE PBZ, Ilirika shortali, Hypo prodavao DDJH PBZ shortao DLKV ZABA, HYPO prodavali, PBZ kupovao INA Citybank prodavao, Erste Mirovinski kupovao IPKK HPB shortao ISTT Reifeissen mirovinski kupovao JDPl kupovali PBZ, Podravska banka KODT HPB global kupovao KOEI Bank NY, KD prodavali Korf Bank NY, Societe prodavali LKPC HPB prodavao PBZ Zaba prodavala PLAG Reifeissen kupovao PODR Zaba prodavala PTKM Bank NY, ZABA,HPB prodavali ZABA Raifeissen prodavao

A kaj ti to sve znaci kaj si napiso???
Jel ti to uopce i sam razumijes???

Pa netko mora prodavati da bi onaj ko hoce mogao kupiti.
A dobro je da i ne kupuju bas svi sad kad je jeftino, pa tko bi onda kupovao, kad budemo mi prodavali kojima ce onda odgovarati cijena, kad mi budemo prodavali….
I tak koliko se god ti naprezao spoznati kad ko prodaje i kupuje, po najiskrenijem misljenju samo gubis vrijeme i odvlacis si paznju od sustine i biti stanja na trzistu, a cak se moze dogoditi i da te prevari (i mene isto i to ikoliko puta).

Evo primjer: Skrbnicki (banka bilo koja) nekog jakog fonda “S” prodaje. Firma “E” (cije su dionice) kupuje. Ti pomislis gle ako firma kupuje tolike kolicine ona zna svoju vrijednost! =kupujem i ja!!! Kad tamo firma ne kupuje ni zato sto zeli zadrzati vlasnistvo, ni zato sto bi joj trebale dionice previse, vec zato da odrzava cijenu svoje dionice, kako bi fond “S” stekao sto veci profit!!! (postoji sprega izmedju fonda i firme koju nitko nemoze dokazati)
A ti i mi svi koji gledamo prvih 10 vlasnika samo gubimo vrijeme i ispadamo u najmanju ruku smijesni.

Slažem se s letijem. Praćenje tko kad izlazi, a tko kad ulazi u top 10 je u većini slučajeva gubljenje vremena. Da nema promjene ne bi bilo niti dinamike u kretanju cijena određene dionice. Dakle to je sasvim normalno. [cool]

Kolega zmrklic meni su vase informacije vrlo znacajne i hvala sto ste ih podijelili sa nama[thumbsup]

SAM PROTIV SVIH

Hmm, ništa isprike, ako smeta, više neću postat promjene, pa ih tražite sami, ja sam portošio nešto svog
vremena da ih nađem, i to ćiniti i dalje, pa kad sam već to napravio, podijelio sam s vama. Besplatna informacija je počela ljudima smetat [angry]

Važan je zaključak da nema masovne kapitalizacije dobiti.

Gore sam napisao da je to u većini slučajeva gubljenje remena, ali to opet ne znači da je uvijek tako i da ne treba to uopće pratiti. Stoga molim vas kolega, nastavite nas izvještavati kao i dosad [thumbsup]. Hvala

Hvala Geromino i Dejavue, nažalost neki zaista su uvjereni da je burza pala zbog pisanja na forumu o korekciji, i da bi pisanje tipa “idemo up up” diglo burzu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zbog-pogreske-ministarstva-pravosudja-svi-smiju-loviti-u-zerpu/373116.aspx

[lol] [lol] [lol]

Dejavue: ” Posto sam kao sto vidite poceo pisati, znaci da je korekcija gotova [thumbsup] ” Da bolje prijatelji nego žena ili cura, tu se treba suzdržat, jer se vrati s kamatama [lol]

Slazem se kolega, to je nesto posebno sa cime se ne igra…preopasna poluga[pray][cool]

Mislim da su fondove mučile 3 stvari istovermeno:
1) strah od recesije u svijetu
2) EU i ZERP
3) Nikolić

E sad , u svijetu se smirili, s Eu se smirilo, ako dobije još Tadić mislim da stvarno u pon idemo up [thumbsup]

Mislim da su fondove mučile 3 stvari istovermeno:
1) strah od recesije u svijetu
2) EU i ZERP
3) Nikolić

E sad , u svijetu se smirili, s Eu se smirilo, ako dobije još Tadić mislim da stvarno u pon idemo up [thumbsup]

Slažem se [thumbsup]

New Report

Close