tenkista:
”
Sad kaže direktorica svjetske banke da inflacija i financijski problemi nisu samo u Hrvatskoj nego svugdje. Mogla je reći zašto onda cijene dionica kod nas padaju a drugdje ne.[undecid]
”
Recimo: Ameri značajno smanjili kamate na kredite – naši povećali kamate na kredite
[angry]
Američke banke u banani (posluju s minusom), a naše imaju rekordne dobiti [angry]
zmrklic: ” tenkista: ” Sad kaže direktorica svjetske banke da inflacija i financijski problemi nisu samo u Hrvatskoj nego svugdje. Mogla je reći zašto onda cijene dionica kod nas padaju a drugdje ne.[undecid] ” Recimo: Ameri značajno smanjili kamate na kredite – naši povećali kamate na kredite [angry] ” Američke banke u banani (posluju s minusom), a naše imaju rekordne dobiti [angry]
mislim da se povećanje kamata na kredite i neće previše negativno odraziti na prihode bankara,
vjerojatno će samo promjeniti strategiju upravljanja plasmanima i depozitima te odnosom fiksne i promjenjive kam.stope u aktivi i pasivi.
Jucečer cijeli dan bio na putu i navečer upalim TV (još uvijek nisam došao do neta negdje) i na HTV na početnoj stranici Teletexta piše Crobex potonuo 14 % [sealed][angry] .
Skoro me srce strefilo [bye]
Otvorim tu stranicu i vidim da se to odnosi na pad od početka godine. [tongue]
Pa kad tako lijepo pišu mogli su napisat i da je bio pao skoro 15,5 % 28.01.[angry]
Evo sad sam se dočepao neta i vidim da sam ja jučer ipak u plusu 0,86 % [thumbsup] pa eto neka oni samo pišu gluposti
A što je CROBEX u usporedbi s Dow Jonesom koji je u jednom trenutku pao čak 200 % [lol] [lol] [lol]
Pa ja to gledam ovako, nismo na vrhu hranidbenog lanca, ali nismo ni na dnu, dakle mi ne možemo musti pare od Austrije i Italije, to oni rade nama, moramo od Srbije, Bosne, …… Dakle mi smo već investirali kapital tamo, a tek bi trebali i više , i moramo od toga dobiti povrat. Migros bi bio velika stvar također za ukupnu krvnu makroekonomsku sliku, također proboj IGH u rusiju je dobra stvar …. Banke ne bi smjele povisivati kamate za poduzetničke kredite, kredite za auto – baš me briga.
Imam u favoritima Belex, Aziju, Zapadnu Evropu, Ameriku, Australiju…..sve osim srednje Evrope. Ima li tko link za srednju Evropu?
Jucečer cijeli dan bio na putu i navečer upalim TV (još uvijek nisam došao do neta negdje) i na HTV na početnoj stranici Teletexta piše Crobex potonuo 14 % [sealed][angry] . Skoro me srce strefilo [bye] Otvorim tu stranicu i vidim da se to odnosi na pad od početka godine. [tongue] Pa kad tako lijepo pišu mogli su napisat i da je bio pao skoro 15,5 % 28.01.[angry] Evo sad sam se dočepao neta i vidim da sam ja jučer ipak u plusu 0,86 % [thumbsup] pa eto neka oni samo pišu gluposti
Novinatri su nam neinteligentni, neobrazovani i nepismeni, na zalost.
Hrvatska je veoma neobrazovana drzava. Pogotovo se stanje nakon rata pogorsalo seobama naroda.[cry]
Imam u favoritima Belex, Aziju, Zapadnu Evropu, Ameriku, Australiju…..sve osim srednje Evrope. Ima li tko link za srednju Evropu?
Frende napiši kaj te zanima isporuka u najkračem mogučem roku [cool]
kolega pa zar ne vidite da je pad u Europe i amerike bio samo pocetak oni se oporavili mi nastavili padat.
vi vec izgubili 2,5 sobni stan možda da se prebacimo u nekretnine na podcjenjenim podrucjima?
sa ovakvim iskustvom na burzi vjerujem da bi bili konkureni, nije burza za Vas.
Joj, sad usput vidim U Bukureštu( znam da on nije srednja evropa [proud]) index – 0,01. Nadrljali smo u ponedjeljak.[lol] [lol] [lol]
Nego srednja Evropa se isto lijepo zeleni a u članku u biznisu nas uspoređuju sa njima![shocked][shocked][shocked]