http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/racionalni-investitor-kupuje-kad-je-jeftino.html
POGLEDAJTE SI !!!!Željko Kardum, glasnogovornik Zagrebačke burze i Tomislav Petrov, analitičar portala Business.hr.Željko
evo, decki u cashu i dalje vicu da ce burza pasti, samo bez i jednog argumenta[bye][bye][bye][bye]
Dečki su se iskrcali prekasno, pa misle da bi moglo još 10% dolje. Hm.
Ja sam se iskrcao kad je krenula korekcija, a ukrcao dijelom ovaj tjedan na -20% svih dionica.
Inače kad roknemo dolje 20% i stvarno da nam zazvoni u ušima,te kad je panika više manje završila, tada se jave drukeri novi drukeri, i to je znak da idemo gore.[thumbsup]
E moji dečki, trebalo je govoriti o korekciji prije 2 tjedna, a ne sada. Zar ne?
mmstanic: ” ne znam stari, tako otvoreno reći da će burza rasti…..hm.. ” da istina ; mislm da je rečenica bila nešto u stilu ; “nakon siječanjske rasprodaje , korekcije slijedi nam tromjesječni rast burze , (cijena dionica burze)” “svi oni koji su prodavali u ovom razdoblju, prošlom tjednu su već u minusu” .. mogao se ograditi sa “slijedi nam vjerojatan rast burze” ili “zaustavljen je pad i korekcija” ali ovo je malo “drukerski”, pogotovo kad u americi još nije stvar ni blizu rješenja , tj. ne zna se jesu li oni u recesiji ili u samo usporavanju rasta ekonomije .. i kad svi prognoziraju sljedeća šest teška i neizvjesna mjeseca .. “bumo vidjeli” .. ne što će to izaći
mozda je covjek samo informiran (hm, otkuda mu takve informacije :D) pa slucajno zna da su stranci prodali vecinu onoga sto su uvaljivali prosli tjedan?
vipy:
”
evo, decki u cashu i dalje vicu da ce burza pasti, samo bez i jednog argumenta[bye][bye][bye][bye]
”
Ja sam se iskrcao kad je krenula korekcija, a ukrcao dijelom ovaj tjedan na -20% svih dionica.
Inače kad roknemo dolje 20% i stvarno da nam zazvoni u ušima,te kad je panika više manje završila, tada se jave drukeri novi drukeri, i to je znak da idemo gore.[thumbsup]
E moji dečki, trebalo je govoriti o korekciji prije 2 tjedna, a ne sada. Zar ne?
e moj Braun drukao si i ti na dole ,vidlo se izaviona da si u cashu.
ne kužim ove spike sa drukanjem na dole, …. od drukanja nema ništa, možda na zdenki i pounju
ne kužim ove spike sa drukanjem na dole, …. od drukanja nema ništa, možda na zdenki i pounju
neznam kaj ne kužiš,pa vidio si u zadnjih godinu dana na prvi znak korekcije bezglavo bježanje na sve strane.čak sam primjetio i par kolega za koje bi se reklo da čvrsto stoje na nogama kako bezglavo bježe pred medvjedom.
Saladin: ” ne kužim ove spike sa drukanjem na dole, …. od drukanja nema ništa, možda na zdenki i pounju ” Neke cini sretnim i daje im osjecaj moci da upravo oni svojim pisanjem po Poslovnom kontroliraju kretanje cijene na burzi.[lol] [lol] [lol] [lol]
samo nek drukaju.kupovat ce kad cemo mi skupo prodavat pred iducu korekciju.[lol]
da ne bude zabune,kad kupujem uvijek bi htio jos jeftinije,a kad prodajem uvijek mi malo.
moramo priznati da su svakom iole sklonom riziku ove cijene bar prihvatljive.
Saladin: ” ne kužim ove spike sa drukanjem na dole, …. od drukanja nema ništa, možda na zdenki i pounju ” Neke cini sretnim i daje im osjecaj moci da upravo oni svojim pisanjem po Poslovnom kontroliraju kretanje cijene na burzi.[lol] [lol] [lol] [lol]
znači misliš da matrix90 stoji iza ove globalne korekcije ?
Što kasnije to bolje za našu djecu, ali trenutno lošije za naše dionice.
A možda se EU i raspadne, dok mi ulazimo…
Ne bih se složio… upravo što prije uđemo u EU, to bolje. Ali s druge strane ne treba nam dozvolit ulazak dok ne zadovoljimo sve uvjete za ulazak. [smiley]
Da moram priznati da je i mene iznenadio takav vrlo izravan govor Karduma ..
svi ti službeni ljudi vezani za burzu su inače vrlo suzdržani od bilo kakvih prognoza , ali zbog toga su manje zanimljivi i manje u fokusu potencijalnih ulagača jer ništa novo i korisno ne govore ; pa je ovo možda promjena u tom smjeru ..
Inače oni su javne osobe koje mogu svojim izjavama dosta utjecati na cijene dionica i zato im zakon zabranjuje davanje takvih mišljenja ili informacija.
vipy:
”
”
Kaje najbolja stvar neki su i prije 2 tjedna isto govorili pa ih nitko nije slušal [undecid]…
samo nek drukaju.kupovat ce kad cemo mi skupo prodavat pred iducu korekciju.[lol] da ne bude zabune,kad kupujem uvijek bi htio jos jeftinije,a kad prodajem uvijek mi malo. moramo priznati da su svakom iole sklonom riziku ove cijene bar prihvatljive.
Sta je pjesnik htio reci?[shocked]