Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

EU zelena na otvaranju

Činjenica je da su vremena turbulentna, puno je upitnika (što će dalje biti sa svjetskim trendovima, Kosovo-Srbija-Nikolić, pritisci zbog ZERP-). No činjenica je i da većina naših poduzeća sve bolje posluje (onaj zdravi dio gospodarstva stalno i dugoročno raste) i da su fundamenti poduzeća sve bolji i bit će bolji. A sad da li će biti panike ako pobijedi Nikolić (uvjeren sam da on ništa ne može napraviti drugačije nego Tadić mada je moje mišljenje ad Kosovo ne treba odvajati od Srbije) i da li će nam pregovori biti usporeni za ulazak u EU to samo znači da ćemo dobit kapitalizirati nešto kasnije (ali uvećanu za dulji period čekanja). Evo i danas ima vijest da se ulaže u gradnju voćnjaka 10 miliona eura. Svakim danom se udaljavamo od socijalizma i postajemo konkurentniji na tržištu.

.http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=3249f5e1-4332-41e2-a162-8b8ee2ef59fe&open=four

Hang seng +9,99[thumbsup]

Treba zaradit za jedrenje...zapravo već jesam

Ljudi evo kako ja gledam na aktualnu situaciju na ZSE.
Trenutne tržišne cijene dionica dobrih kompanija na najnižoj su razni još od 11. mjeseca ( a neke su još i niže). Treba se sada nakrcati tko ima mogučnosti.
Treba izlistati sva tri kvartalna izvješća za 2007. target kompanija te napraviti horizontalnu usporedbu po strukturi bilance i RDG-a što nije naročito teško nikome ovdje pretpostavljam. Time ćemo doći do projekcije poslovnog rezultata i za cijelu 2007. Za cca 60 dana počet će izlaziti prva god.izvješća i za pretpostaviti je da će
dionice kompanija koje ostvare značajan rast skočiti. kako je trenutna cijena uz diskont (može se to tako poimati) rast bi mogao biti značajan kod nekih društava.
Eto ja na to tako gledam, ako netko misli drugačije nek me slobodno ispravi.
Srdačan pozdrav.

Febo

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

.http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=3249f5e1-4332-41e2-a162-8b8ee2ef59fe&open=four

Komentar: dobro je da nema shortanja. Naši investitori nisu zreli za takvo što. Prethodna dva dana bi CROBEX bio pod još većim pritiskom, a ionako je panika bila prevelika.

Korekcija za Hang seng, zadnja je preko +11%. Neka kod nas bude pola.[proud]

Kaže ujutro u vijestima da su se burze širom svijeta počele lagano oporavljati. I onda kaže Azija +5, Sj. Amerika +8. Kak će tek biti dok se počnu “normalno” ili daj bože jako oporavljati?[lol] [lol] [lol]

Ljudi evo kako ja gledam na aktualnu situaciju na ZSE. Trenutne tržišne cijene dionica dobrih kompanija na najnižoj su razni još od 11. mjeseca ( a neke su još i niže). Treba se sada nakrcati tko ima mogučnosti. Treba izlistati sva tri kvartalna izvješća za 2007. target kompanija te napraviti horizontalnu usporedbu po strukturi bilance i RDG-a što nije naročito teško nikome ovdje pretpostavljam. Time ćemo doći do projekcije poslovnog rezultata i za cijelu 2007. Za cca 60 dana počet će izlaziti prva god.izvješća i za pretpostaviti je da će dionice kompanija koje ostvare značajan rast skočiti. kako je trenutna cijena uz diskont (može se to tako poimati) rast bi mogao biti značajan kod nekih društava. Eto ja na to tako gledam, ako netko misli drugačije nek me slobodno ispravi. Srdačan pozdrav. Febo

Samo nema se vremena za to računat. U 10.00 kreće stampedo. Ja sam jučer u zadnji tren uletio u ZABU (jedion što sam stigao ispratiti je ktreatanje cijene u zadnje vrijeme). Vidio sam da je u odnosu na PBZ jeftinija, da je pala preko 20% i odlučio ući.
da imam spremne novce sigurno bih kupovao ATLP (koje nemam) i INGRU.

Europejci danas jedu što i azijati, grdo su otvorili. Kod nas nalozi stižu stidljivo, ali mi uvijek kasnimo.[thumbsup]
Napokon lijep sunčan dan.

febo:

Ljudi evo kako ja gledam na aktualnu situaciju na ZSE. Trenutne tržišne cijene dionica dobrih kompanija na najnižoj su razni još od 11. mjeseca ( a neke su još i niže). Treba se sada nakrcati tko ima mogučnosti. Treba izlistati sva tri kvartalna izvješća za 2007. target kompanija te napraviti horizontalnu usporedbu po strukturi bilance i RDG-a što nije naročito teško nikome ovdje pretpostavljam. Time ćemo doći do projekcije poslovnog rezultata i za cijelu 2007. Za cca 60 dana počet će izlaziti prva god.izvješća i za pretpostaviti je da će dionice kompanija koje ostvare značajan rast skočiti. kako je trenutna cijena uz diskont (može se to tako poimati) rast bi mogao biti značajan kod nekih društava. Eto ja na to tako gledam, ako netko misli drugačije nek me slobodno ispravi. Srdačan pozdrav. Febo

Samo nema se vremena za to računat. U 10.00 kreće stampedo. Ja sam jučer u zadnji tren uletio u ZABU (jedion što sam stigao ispratiti je ktreatanje cijene u zadnje vrijeme). Vidio sam da je u odnosu na PBZ jeftinija, da je pala preko 20% i odlučio ući.
da imam spremne novce sigurno bih kupovao ATLP (koje nemam) i INGRU.

Treba ući polako, jer se baš ne nazire još svjetlo na kraju tunela. Šta ako počne padati ponovo?

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

New Report

Close