Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

S obzirom na stanje na svjetskim tržištima danas je pad kod nas neminovan! Ameri su jučer ,bez obzira na FED pali 1%, što će tek danas biti, vjerojatno nastavak krize i daljnji pad DOJ-a što će prouzrokovati pad crobexa za bar još 5% već danas a sutra bi se mogli stabilizirati na -4% te do kraja tjedna ustabiliti na na -!%.
Azija je danas tek upola amortizirala pad što znači da su još uvijek u -! Sutra, prema tome, slijedi novi pad dalnjih 5-7%.Recesija je na vratima i očekuje se pad na našoj burzi između 20i 30 % [bye]

Nagli rast danas bi mogao potaknuti novi val rasprodaje. Zato se nadam da CROBEX neće narasti više od 10%[thumbsup]

.Recesija je na vratima i očekuje se pad na našoj burzi između 20i 30 % [bye]

Malo je to…
ja očekujem bar 80% [rolleyes]

Pozitivne vijesti iz Amerike: kamata smanjena za 0,75%, zadnji put davne 1982, kriza u Americi nepoznatih razmjera (možda veća možda manja nego što se misli)ali vidi joj se kraj, za nekih 3-6 mjeseci što znači stabilnost na svjetskim tržištima robe i kapitala, pa tako i kod nas. Nakon povjesnog pada od 400 bodova DOJ
SE VRATIO na neku stagnacijsku razinu od 0,9% što se opet može protumačiti navalom na prodaju u početku dana(vjerojatno naloga koji su ostali i nisu se mijenjali tiekom prijepodneva u Americi
Gotovo sve evropske burze u + i očekuje se daljnji rast s obzirom na smirivanje u Americi
Azija i Australija otvorile u apsolutno pozitivnom raspoloženju, očekuje se daljnji rast…
Kod nas danas , s obzirom na stanje na svjetskim tržištima, što drugo nego li rast, bježite sa aska…
Jučer kad su svi rasli mi smo još dobrano pali, što to znači mislim da ne treba elaborirati…

Vaš link HRVATSKA NA UDARU GLOBALNE FINANCIJSKE KRIZE Jeste li vidjeli naslovnicu današnjeg Večernjaka…..velika crvena slova preko cijele naslovnice…..PANIKA !!!! Vidim da Petrov možda piše i za Večernji.[shocked]

Nije Petrov taj koji stvara paniku, čak što više čovjek je izjavio da je jučer digao margin da kupi dionice.

Zato sam ironičan, realni utjecaj stranih tržišta kapitala na naše je minimalno i biti će takvo bar još par godina. Ali PA i naši fond menadžeri ( i par forumaša [wink] ) stvaraju takvu situaciju da zaista moramo pratiti i australsko tržište da vidimo gdje ćemo mi sutra. Da nije tragično bilo bi smiješno.

Ljudi, morate razumjeti da su i fond manageri samo ljudi ali da je njima glava u škripcu za puno veće iznose.

Možda mi mislimo da oi s tuđim … po gloginjama mlate ali ja konkretno ne bih bio na njihovo mjestu….

A kad im u pitanje dođe kapitaliacija njhovog posla…i oni moraju rasprodati dio da održe balans fonda…

Na žalost generalna frka na burzi je uvijek moguća…i svi skupa imamo sreće što ovakve situacije relativno kratko traju

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

S obzirom na stanje na svjetskim tržištima danas je pad kod nas neminovan! Ameri su jučer ,bez obzira na FED pali 1%, što će tek danas biti, vjerojatno nastavak krize i daljnji pad DOJ-a što će prouzrokovati pad crobexa za bar još 5% već danas a sutra bi se mogli stabilizirati na -4% te do kraja tjedna ustabiliti na na -!%. Azija je danas tek upola amortizirala pad što znači da su još uvijek u -! Sutra, prema tome, slijedi novi pad dalnjih 5-7%.Recesija je na vratima i očekuje se pad na našoj burzi između 20i 30 % [bye]

zakasnio si sa drukanjem. trebalo je jučer kupovati.

Evo bila je emisija na Hrvatskom Radiju 1 programu, o dionicama. Javljali se dioničari.
Svi koji su se javili nisu baš pozitivni, ostali pljuju po dioničarstvu, javljaju se diletanti koji su pročitali jednu knjigu i govore o zavjerama. Koji zološki vrt.[shocked]

Ova crvena boja stvarno može hipnotizirati ljude.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Utjecaj azijskog i ostalih tržište je jednostavna lančana reakcija….

Padnu Kinezi…padaju Ameri koji su uložili kod Kineza…padaju Englezi koji su uložili kod Amera, Kineza i kod nas (ht) pa padamo i mi…

Da nisam u pravu ne bi mi buljilji u jahuu biznis i pratili jel paradajz ili špinat na meniju[smiley]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

obećavajuće, ne znam što bi se trebalo desiti da mi ne…. hm, nikad neznaš s našim ljudima

Utjecaj azijskog i ostalih tržište je jednostavna lančana reakcija…. Padnu Kinezi…padaju Ameri koji su uložili kod Kineza…padaju Englezi koji su uložili kod Amera, Kineza i kod nas (ht) pa padamo i mi… Da nisam u pravu ne bi mi buljilji u jahuu biznis i pratili jel paradajz ili špinat na meniju[smiley]

cikla, a ne paradajz …

I love the Smell of Profits in the Morning

Moja dva mišljenja o situaciji danas su malo iznad.Nismo li svi pomalo i bikovi i medvjedi ?
Kad smo u cash-u želimo da pada, da kupimo po bagateli, a kad smo u dionicama padovi nas ne zabrinjavaju jer će to rasti…
Počinjem gledati burze u Vijetnamu jer oni imaju kaučuka dosta i trske pa mislim da jedna kriza kod njih može uzdrnati tržište sirove gume i samu proizvodnju iste pa će porasti cijene transporta što bi moglo uzrokovati pad dionica u Hrvatskoj. Prodat ću danas 4 komada BLSC jer je bilo dosta požara u šumama Kalifornije[lol]
Kakvo smo mi jadno tržište kad kao ovisimo o globalnom marketu-kad oni rastu , mi padamo bez obzira na stabilnu geopolitičku situaciju u našoj zemlji, i to padamo više od onih koji umnogočemu ovise o Amerima

New Report

Close