Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bravo kolega Plavi! Tako piše u svim knjigama, da ste izgubili tek dok prodate. Kao i što niste ni zaradili dok ne prodate. Ali malo tko sa foruma je pročitao barem jednu knjigu o dionicama. Zato i tako puše. S pola dionica sam u minusu 50% ali se nadam da ću za godinu dana biti u plusu 100 %. Trenutna cijena me ne zanima.

klinci mi gledaju Nemo crtić…. na kraju kad se ribice iz akvarija spase i nađu u luci Sydney na slobodi ,ali zamotane u najlon paketiće…. jedna od njih pita :” I kaj sad?”…tek tad sam skužil sam da sam i ja u sličnim g….ma. [wink]

dobra!
to veli buco, debela ribetina koja se prije toga napuhnula od sreće što je na ‘slobodi’.

hate red

Bravo kolega Plavi! Tako piše u svim knjigama, da ste izgubili tek dok prodate. Kao i što niste ni zaradili dok ne prodate. Ali malo tko sa foruma je pročitao barem jednu knjigu o dionicama. Zato i tako puše. S pola dionica sam u minusu 50% ali se nadam da ću za godinu dana biti u plusu 100 %. Trenutna cijena me ne zanima.

u nadi je spas.
(inače slažem se sa navedenim)
[wink]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Plavi bravo. Izvrstan komentar.

Ako smijem samo bih izrazio svoje mišljenje a to je da će sada pravi igrači kupovati od “diijoničara” paničara i na njima zaraditi. A stalno se priča kako se produbljuje jaz između bogatih i siromašnih. Evo jedan od primjera je i ovo. Oni koji znaju i imaju će znati iskoristiti ovu situaciju na tržištu a oni drugi će u panici prodavati, i kasnije kukati što su prodavali.

tenkista na kombinaciji happy pills & koke
pa poraslo je trziste 60% prosle godine, sto mislis da ce ove jos 100%?
[shocked]

[color=blue][/color]Sta ne moze sa pare, moze sa puno pare!

Ja ne znam o kojim vi to malim paničarima sa prodaje govorite??
Danas su vam prodavali veliki i to strani fondovi, nemojte ljudima lagati!
I ja bih volio da se burza oporavi jer sam u debelom minusu, ali to ne znači da ću to činiti preko tuđih leševa.

Koji strani fondovi? Već nekoliko kolega govori o stranim fondovima, pa me zanima koji su to?

I love the Smell of Profits in the Morning

Koji strani fondovi? Već nekoliko kolega govori o stranim fondovima, pa me zanima koji su to?

Da, stranci izlaze, tu nema sumnje.

Ali, veliko ALI, otiđite do hrportfolio.com i pogledajte kako stoje burze u regiji. Box desno od dioničkih fondova. Primjećujete uzorak? Daklem naši i samo naši fondači (Idemo Hrvatska!) usput, koristeći gužvu, gomilaju i hrpu casha sastrane, nek se nađe. Ista lova će se koristiti za naglo dizanje svih dionica u pogodnom trenutku kada oni procijene da smo negdje na dnu.To može biti sutra, prekosutra, idući tjedan, idući mjesec.

Eto, da vidimo, vrijeme je na našoj strani. Slobodno si pribilježite ovaj komentar i poslije mi velite da sam jeo govna. Ako jesam, ja ću priznat. 🙂

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

To plavi:
Pa i je i nije to sto kazes.
Stvar je sto vecina dionice smatraju likvidnim sredstvima a to ona nisu.
Ako zelis svaki cas likvidirati poziciju budi spreman na premiju tj. diskont.
ALi da slazem se.
2 godine minimum.
Ocemo INGRU na 100 gledati za 2 godine.
JA mislim i dosta vise.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

..Ne znam gdje mi je nestao post, ali ću ga prepričati još jedanput.

Da li netko zna koliko je brokerskih trgovačkih društava osnovano u Rep.Hrvatskoj u kojima su osnivači strane
privatne i pravne osobe ? Takodjer, da li postoji negdje podatak, koliko Ugovora o vođenju portfelja , ima
sklopljenih na Zagrebačkoj burzi putem ovlaštenih hrvatskih brokerskih kuća kojima su osnivači hrvatske
fizičke ili pravne osobe?
Zašto je to važno? Ovim načinom stranci upravljaju kapitalom koji je plasiran u Hrvatskoj , te prema
Ugovorima o vođenju portfelja ili nekim odredbama Statuta svojih društava ili fondova, reguliraju pitanje:

KADA SE I POD KOJIM UVJETIMA POVLAČI KAPITAL / DIONICE/ …IMAJUĆI U VIDU TOČKU ” V I Š A S I L A”

Naime, pravila i uvjeti bezuvjetnog povlačenja kapitala s tržišta određene zemlje se unaprijed dogovaraju,
i imaju političku i ekonomsku pozadinu.

Koji su ti uvjeti mogli bi nam reći oni, koji se profesionalno bave time i poznaju uvjete takvih ugovora sa
strancima. Hvala svima na odgovorima po toj temi…………

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Ja ne znam o kojim vi to malim paničarima sa prodaje govorite?? Danas su vam prodavali veliki i to strani fondovi, nemojte ljudima lagati! I ja bih volio da se burza oporavi jer sam u debelom minusu, ali to ne znači da ću to činiti preko tuđih leševa.

I ja nislim da treba prestati pricati price o neiskusnim ulagacima, i ja sam gledala danas cijeli dan i cinjenica jest da odlazi strani kapital van svake sumnje, a povremeno sa svojih 5-10-20 kom ovisno o dionici pridruzuje se i neki spekulant.Ili pak budemo preoptimisticni i pripisati si vecu vaznost nego sto smo nju imamo u stvari sa svojih nesto novaca i da kao bi smo to i rijesili da nije naivcina koji nama smetaju.

Neuspjeh je prilika da ponovo pokusate mudrije. H.Ford

Kolege moze li netko navesti slican dogadaj kad je trziste bilo globalno potreseno (recimo sta je bilo s burzama u rujnu 2001)?? da se otprilike dobije osjecaj kako se moze razviti ova recesijska prica? nafta se smirila ispod 90$, a na trzistima krvavo do bola………….
Danas smo pali 5%, gledali smo ovakav razvoj dogadaja sredinom 11mj. samo iz drugih razloga, ako sutra odemo opet jako dole, ubrzo cemo taknut razinu od 4200-4300 bodova gdje su fondovi 19.11. docekali trljajuci ruke…..mozda se ponovi iako je ovo vezano za svjetsku ekonomiju i kompleksniji problem zešće…….

New Report

Close