CROBEX opet prema -5%. Strah me je i pomisliti što će biti danas u Dnevniku, a to bi moglo uzrokovati reakciju ulagača u fondovima. ..
da Šprajc je vjerojatno na Bidu ovih dana, ne znam jel i na Dnevniku danas , ali nakon ovakvog dana to bi mogla biti i naslovna vijest Dnevnika; panika je vrlo vjerojatna i sutra + margin call-ovi + čini mi se da fondovi nisu baš u sjajnoj situaciji , ja očekujem još jedan dan pada , možda ne ovako snažno kao danas ..
koji je sad vrag
sreduju izvjesce za dnevnik [thumbsup]
CROBEX opet prema -5%. Strah me je i pomisliti što će biti danas u Dnevniku, a to bi moglo uzrokovati reakciju ulagača u fondovima.
Nisu bolje ni zasluzili [angry]
Skoro sva ulaganja u inv fondovu su u njihove Fondove=AZ u ZB, PBZ u PBZ iako moze i mjesano, jel tako, tako je..
Otkud ti ovaj podatak?
Mislim da su bankarski fondovi već duže vremena “ljuti” na male fondove zbog toga što su ih ovi često pretjecali u prinosima. Nije li im najlakši način za otarasiti se konkurencije ako su u neki fondić s imovinom od 200 mil kn ubacili mirovinskih 50 milijuna. I onda ih povuku nazad, a taj fondić je u cashu 15%. Što slijedi?
Vjeruj mi, nije ZBI ili netko takav ljut ako neki fond od 20 milja ima 5% veci prinos.
Ni najmanje.
Malo si zabrijao.
Preprljava je to igra koju si smislio.
MOzda je i moguce ali to je zaista preprljavo.
Treba pogledati strukturu mirovinaca.
Mislim da niti jedan ne drzi neke pare u malim fondovima (nisam siguran) ali mislim da ne.
Ta tvoja teorija je preopaka.. (precrna)
Preprljava je to igra koju si smislio.
MOzda je i moguce ali to je zaista preprljavo.
Preprljavo? Postoji li tako nešto vezano uz burzu ili zarađivanje novca općenito?!
Btw, ne kažem da tako zaista i jest. Samo razmišljam naglas.
Ma mislim da previse ides u crne misli.
MIrovinci da utuku pare u neki fond i da onda prate kada su tanki sa cashom pa da povuku sav svoj dio.
Brate to se zove preprljavo.
Ne nemoguce ali mislim da je ipak malo pretesko.
blueman, koje je tvoje objašnjenje igre: mirovinci povuku 1,3 milijarde iz OIFova, pa ih kompletno za mjesec dana vrate (scenarij od kraja prošle godine)?
neki OIFi završe sa podjednakom imovinom kao i prije (ZB Aktiv), a neki s puno manje. dobro, jedan dio su povukli građani a jedan dio su spušili na padu cijena, ali ipak …
A tek kad građani krenu sutra panično prodavat udjele u fondovima nakon večerašnjeg Dnevnika?
blueman, koje je tvoje objašnjenje igre: mirovinci povuku 1,3 milijarde iz OIFova, pa ih kompletno za mjesec dana vrate (scenarij od kraja prošle godine)? neki OIFi završe sa podjednakom imovinom kao i prije (ZB Aktiv), a neki s puno manje. dobro, jedan dio su povukli građani a jedan dio su spušili na padu cijena, ali ipak …
Ajde vidis, nisam za to znao.
I kako se Hanfa ocitovala na to zasto su vratili u neke fondove a u neke ne…
Prva vijest, zaista nisam znao.
Kazem vam, i da se udjeli pocnu prodavati fond manageri imaju prostora za isplatiti cash, nisu 100% u dionicama samo ako to zele..
I uvijek kogu uzeti pasivni repo na 3 mjeseac i ocekivati rast pa da onda prodaju.
Ima nacina, samo pitanje je sto zele..