Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

CROBEX opet prema -5%. Strah me je i pomisliti što će biti danas u Dnevniku, a to bi moglo uzrokovati reakciju ulagača u fondovima. ..

da Šprajc je vjerojatno na Bidu ovih dana, ne znam jel i na Dnevniku danas , ali nakon ovakvog dana to bi mogla biti i naslovna vijest Dnevnika; panika je vrlo vjerojatna i sutra + margin call-ovi + čini mi se da fondovi nisu baš u sjajnoj situaciji , ja očekujem još jedan dan pada , možda ne ovako snažno kao danas ..

koji je sad vrag

sreduju izvjesce za dnevnik [thumbsup]

CROBEX opet prema -5%. Strah me je i pomisliti što će biti danas u Dnevniku, a to bi moglo uzrokovati reakciju ulagača u fondovima.

Nisu bolje ni zasluzili [angry]

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

ufff…al se opalilo pred kraj…na BLJE i BZJK…
al i na FNVC…[thumbsup]

I JDOS…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Skoro sva ulaganja u inv fondovu su u njihove Fondove=AZ u ZB, PBZ u PBZ iako moze i mjesano, jel tako, tako je..

Otkud ti ovaj podatak?
Mislim da su bankarski fondovi već duže vremena “ljuti” na male fondove zbog toga što su ih ovi često pretjecali u prinosima. Nije li im najlakši način za otarasiti se konkurencije ako su u neki fondić s imovinom od 200 mil kn ubacili mirovinskih 50 milijuna. I onda ih povuku nazad, a taj fondić je u cashu 15%. Što slijedi?

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

Vjeruj mi, nije ZBI ili netko takav ljut ako neki fond od 20 milja ima 5% veci prinos.
Ni najmanje.
Malo si zabrijao.
Preprljava je to igra koju si smislio.
MOzda je i moguce ali to je zaista preprljavo.
Treba pogledati strukturu mirovinaca.
Mislim da niti jedan ne drzi neke pare u malim fondovima (nisam siguran) ali mislim da ne.
Ta tvoja teorija je preopaka.. (precrna)

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Preprljava je to igra koju si smislio.
MOzda je i moguce ali to je zaista preprljavo.

Preprljavo? Postoji li tako nešto vezano uz burzu ili zarađivanje novca općenito?!
Btw, ne kažem da tako zaista i jest. Samo razmišljam naglas.

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

Ma mislim da previse ides u crne misli.
MIrovinci da utuku pare u neki fond i da onda prate kada su tanki sa cashom pa da povuku sav svoj dio.
Brate to se zove preprljavo.
Ne nemoguce ali mislim da je ipak malo pretesko.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

blueman, koje je tvoje objašnjenje igre: mirovinci povuku 1,3 milijarde iz OIFova, pa ih kompletno za mjesec dana vrate (scenarij od kraja prošle godine)?
neki OIFi završe sa podjednakom imovinom kao i prije (ZB Aktiv), a neki s puno manje. dobro, jedan dio su povukli građani a jedan dio su spušili na padu cijena, ali ipak …

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

A tek kad građani krenu sutra panično prodavat udjele u fondovima nakon večerašnjeg Dnevnika?

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

blueman, koje je tvoje objašnjenje igre: mirovinci povuku 1,3 milijarde iz OIFova, pa ih kompletno za mjesec dana vrate (scenarij od kraja prošle godine)? neki OIFi završe sa podjednakom imovinom kao i prije (ZB Aktiv), a neki s puno manje. dobro, jedan dio su povukli građani a jedan dio su spušili na padu cijena, ali ipak …

Ajde vidis, nisam za to znao.
I kako se Hanfa ocitovala na to zasto su vratili u neke fondove a u neke ne…
Prva vijest, zaista nisam znao.

Kazem vam, i da se udjeli pocnu prodavati fond manageri imaju prostora za isplatiti cash, nisu 100% u dionicama samo ako to zele..
I uvijek kogu uzeti pasivni repo na 3 mjeseac i ocekivati rast pa da onda prodaju.
Ima nacina, samo pitanje je sto zele..

New Report

Close