ludlum: ” Nije mi jasno do kada misle majestori ovo navlačiti dole? Pa kaj im nije dosta ? ” Imaju poprilično keša očito,jer netko ovo sve jede, prinose ne mogu napraviti bez da malo sruše cijene, u protivnom bi otišli totalno kvragu,znaju da ima kamikaza koje su spremne iskakati i čekaju..Stanje će se vjerovatno stabilizirati ubrzo,a nakon toga ćemo vidjeti…. Ukoliko potraje biti će tarapane kakvu još vidjeli nismo…
Negdje sam pročitao da fondovi imaju par miljardi kuna u kešu na oročenju…neš ti managera…
ludlum: ” Nije mi jasno do kada misle majestori ovo navlačiti dole? Pa kaj im nije dosta ? ” Imaju poprilično keša očito,jer netko ovo sve jede, prinose ne mogu napraviti bez da malo sruše cijene, u protivnom bi otišli totalno kvragu,znaju da ima kamikaza koje su spremne iskakati i čekaju..Stanje će se vjerovatno stabilizirati ubrzo,a nakon toga ćemo vidjeti…. Ukoliko potraje biti će tarapane kakvu još vidjeli nismo…
Konačno jedno dobro razmišljanje.
pitanje: negdje sam procitao da ce americki fondovi i ostali veci igraci zbog stanja americke ekonomije zaradu traziti izvan amerike. DJ jucer pao 2.5% a danas vidim FTSE porastao i to dosta. Sta vi o tome mislite?
Evo upravo je cijela EU od indexa koje pratim u plusu. London skoro 2 %. ADRS i ERNT trenutno guraju Crobex duboko u negativni teritorij.
danasanja “nervoza” kod nas je prvenstveno zbog izbora u srbiji (uz sva s… globalno u pozadini). ipak je danas zadnji dan za iskrcaj pred izbore… IMHO
FTSE Change: Up 128.50 (2.18%)
DAX Change: Up 152.50 (2.06%)
nije svugdje baš ni tako crno….[thumbsup]
Nešto mi je u magli…? Zar fond menadžeri negdje sredinom prošle godine nisu imali grupni sastanak,negdje 4.,5. mjesec? Nekak od tada uglavnom stagnacije i korekcije…..[angry]
To je sve kriv Galinec jer je najavio da će burza rasti 15-20% umjesto da je 4-u godinu zaredom najavio krah burze….
drys u premarketu +5, to dugo ni bilo
mozda bdi nece klizit danas, iako ga ja ocekujem na donjoj granici 5000
FTSE Change: Up 128.50 (2.18%)
DAX Change: Up 152.50 (2.06%)
nije svugdje baš ni tako crno….[thumbsup]
Tako je bilo i jučer. A onda od 15:30 kad je Amerika otvorile, do kraja dana sve otišlo u debeli minus…
Evo upravo je cijela EU od indexa koje pratim u plusu.
London skoro 2 %.
ADRS i ERNT trenutno guraju Crobex duboko u negativni teritorij.
ne samo EU nego i japan je bio u zelenom a S&P u predtrgovanju navuko 1.5% plusa