Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dok je 0,17 postotni udio (28.911 dionica) u Privrednoj banci Zagreb ponuđen po cijeni od 30.934.770 kuna.

Država prodaje po početnoj cjeni od 1070 kn. Možda netko na te dionice računa.

Događaju se i neobjašnjive stvari ponekad. Ni broker mi nije znao objasniti. Imam od prošlog tjedna zadan nalog na kupnju Hmst na cijeni 430,01. Transakcija je danas prošla 14 komada sve po 430. To nije moguće, ali je ipak prošla. Može li netko to objasniti. Pozdrav

U više navrata je na ovom forumu opisan takav scenario. Na moju sreću moj broker mi je znao djelomično objasniti uzrok.
Netko je očito stavio ask na 430 prije otvaranja burze. U tom slučaju (bid 430,01 – ask 430,00) nalog se zatvara po prosječnoj cijeni. Jedino nisam siguran koji točno prosjek se uzima (čini mi se od prethodnog dana), al on definitivno treba biti u skladu s tvojim nalogom i nalogom prodavatelja.
Pozdrav

Međutim moj nalog nije realiziran. Tih 14 dionica kupio je netko drugi mada sam imao veću cijenu.
Moj nalog na kupnju i dalje stoji na burzi na 430,01.
Zato kažem da je ovo bilo nemoguće.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Međutim moj nalog nije realiziran. Tih 14 dionica kupio je netko drugi mada sam imao veću cijenu. Moj nalog na kupnju i dalje stoji na burzi na 430,01. Zato kažem da je ovo bilo nemoguće. Pozdrav

Jedino logično objašnjenje onda jest da se netko postavio na bid ispred tebe, a transakcija je išla po prije objašnjenom načelu.
Pozdrav

…a da nije slučajno varijanta “sve ili ništa” uključena kod tebe?…a kupuješ mnogoooo [smiley4]

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Zadnja trgovina bila je prošli tjedan 9 komada po 430.
kako se to uklapa u objašnjenje o prosjeku?.
Pozdrav
P.S.
Nalog nije sve ili ništa, bar ne kod mene.
Ali čuo sam o varijanti sve ili ništa. Takvi nalozi uopće se ne vide na ekranu, jedino broker ih vidi negdje “sa strane”.

Kolega mreich…netko je stavio nalog na kupnju na 430,02…nakon vas i bio prvi na redu…i to tocno onoliko komada koliko je bilo na prodaji…to ja radim svaki dan…prije nekoliko dana sam tako kupio IPKK…
bilo je 3 naloga iznad cijene prodaje..ali je moj bio najvisi nalog kupnje..i prosao je moj…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Takvi nalozi uopće se ne vide na ekranu, jedino broker ih vidi negdje “sa strane”.

Pa to su tzv. uvjetni nalozi , pojednostavljno ono što bi mi nazvali skrivena kupnja ili prodaja uz ispunjenje jednog uvjeta…

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Zadnja trgovina bila je prošli tjedan 9 komada po 430. kako se to uklapa u objašnjenje o prosjeku?. Pozdrav P.S. Nalog nije sve ili ništa, bar ne kod mene. Ali čuo sam o varijanti sve ili ništa. Takvi nalozi uopće se ne vide na ekranu, jedino broker ih vidi negdje “sa strane”.

Evo, baš gledam, 5.10. je bila transakcija 9 kom po 430, što je i prosjek zadnjeg dana kad je bilo trgovine. Zaključno tog dana postojao je bid na 430,02 što je ispred tebe. Ako je netko danas stavio ask na 430 transakcija je išla po gornjem prosjeku. Razlog zbog kojeg nije prošla tvoja transakcija jest postojanje bida ispred tebe.
Možda zvuči malo nelogično, ali tako funkcionira sustav na VSE. Na ZSE isto nije moguće zbog nemogućnosti upisivanja naloga u trading sustav prije otvaranja.
Pozdrav

Meni se desila ista stvar ali na ZSE sa Brodomerkurom. Danima sam bio prvi na kupnji i onda je prosao sitni nalog po cijeni nizoj od moje kupnje, a moj nalog nije realiziran. Takodjer nisam dobio razumno objasnjenje kako se to dogodilo, navodno je proslo aplikativno.
Iznos je bio minoran pa sam presao preko toga.

Kolega mreich…netko je stavio nalog na kupnju na 430,02…nakon vas i
bio prvi na redu…i to tocno onoliko komada koliko je bilo na
prodaji…to ja radim svaki dan…prije nekoliko dana sam tako kupio
IPKK…
bilo je 3 naloga iznad cijene prodaje..ali je moj bio najvisi nalog
kupnje..i prosao je moj…

Hvala na objašnjenju, jedino mi nije jasno da je prošlo po nižoj cijeni od vašeg naloga.
A vjerojatno to nije jasno i drugim forumašima.
Pozdrav

Gledam prodaju na PBZ-e, drži se k’o trovremenski Taft, hi,hi,hi[smiley1]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

New Report

Close