Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dakle…

4 500 000 (ljudi) x 0.3 kg (pekarskih proizvoda) = 1 350 000 kg

= 1 350 kg brašna dnevno za pekarske proizvode

a tome pridodaj proizvodnju tjestenine u jednako toj količini, pa pridodaj još utrošak brašna u hrani itd…

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

Ja danas još ništa nisam ( od pekarskih proizvoda ) konzumirao. Samo pržene lignje s tartarom. Tako da ni mene ne računate.[smiley2]

kolega te pržene lignje bile su najprije panirane na brašnu [smiley1]

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

a u hr živi cca 4 500 000 ljudi je li tako? pa neka svatko pojede dnevno u projseku 0,30 kg pekarskih proizvoda (kruha, peciva, kolača itd…)

Ja ne jedem kruh i pekarske proizvode vec 3 god, tako da i mene izbaci

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

alesar: ” a u hr živi cca 4 500 000 ljudi je li tako? pa neka svatko pojede dnevno u projseku 0,30 kg pekarskih proizvoda (kruha, peciva, kolača itd…) ” Ja ne jedem kruh i pekarske proizvode vec 3 god, tako da i mene izbaci

pa dobro.. onda vjerojatna tvoja gospođa supruga (ako je ima) pojede i tvoju porciju
[smiley1]

Da, da kolega alesar, sve nas je manje. Ajmo rađe pričati o ribama. Danas je petak, jel’ tako?…[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Kolega Cartmanne, zar to ne dokazuje da u primjeru Čađare niste u pravu? ( u pravu ste da nije bog zna kakva firma – ali kao dionica je ove godine svojim vlasnicima donijela više nego Adris i Tankerska zajedno )

Prosjecna cijena ulaza u XOM je $58, danas je XOM na $67, sto to dokazuje zakljucite sami. [smiley2]

Nervozi kod XOM-a, odnosno nezvozi zbog cik-cak kretanja cijene je pridonio i iznos ulaganja, nije to cadjara (koja je jos i iznimno likvidna) pa da za izvuci 10k Eur treba srusiti cijenu za 5% tj. ispod 200kn. 10k Eur je mozda znacajna cifra za malog investitora, ali za veceg investitora ili institucije je sića. Vec davno sam napisao, da imam volje i potrebe izabrao bi jednu dionicu, spominjao sam Adriachem i raspisao se kao sto to radi čađara boys s 15 nickova o tome kako je ta dionica super, usput bih platio par novinskih clanaka, pricao o izuzetno vrijednim nekretninama tj. vise od 30 tisuca m2 uz samo more i sistematizaciji poslovanja nakon sto je visak radnika rijesen uz otpremine, skupio par mil. kn (vrijednost 2-3 prosjecna stana u gradu) i 6-7 ljudi koji bi svakodnevno medjusobno trgovali podizuci cijene i stvarajuci (laznu) likvidnost, cekajuci da se uhvate naivni. Ali, nitko ne moze reci da li bi i ti naivni zaradili tako sto bi kupili na pocetku, a kasnije prodali jos vecim naivcima, dapace, nije iskljuceno cak ni da cijena realno poraste, jer spomenuta firma zaista posjeduje izuzetno vrijedne nekretnine, a sposobnom upravom bi i proizvodnja mogla donositi dobit.

I na US burzi se masovno namjestaju cijene, a kamoli ne na plitkoj i nelikvidnoj hr burzi

pa dobro.. onda vjerojatna tvoja gospođa supruga (ako je ima) pojede i tvoju porciju
[smiley1]

Jos sam premlad za takvo sto [smiley2]

danas je relativno dosta trgovano sa ELPR= 471.983,32 kn… kada je zadnji put ostvaren značajan promet Aureus se popeo za jedno mjesto među prvih deset (na treće)… tko sad ulazi ili se penje … 🙂

kolega te pržene lignje bile su najprije panirane na brašnu [smiley1]

Da ali su uvaljane u kukuruzno brasno. Pa prema tome nece utjecati na rezultate Belja.[smiley1]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Slazić, čestitam, bik je pozelenil, znači prešel si u debeli + . Ujedno zahvaljujem na dnevnim obavijestima u rubrici kupnja/prodaja.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

alesare pa ti imaš fakultet, a radiš na porti petrokemije.
– samo budi strpljiv i vrijedan i jedan naš ministar je radio na porti pa vidi gdje je dogurao.

Slazić, čestitam, bik je pozelenil, znači prešel si u debeli + . Ujedno zahvaljujem na dnevnim obavijestima u rubrici kupnja/prodaja.
Pozdrav

Hvala na čestitkama. Malo se skuplja za zimu.

New Report

Close