Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svakako ima i puno pametnijih od mene, ali ja pokušavam zdravo seljački razmišljat. Fondovi su trenutno u brigama, a ne da uživaju na skijanju. S jedne strane ne smiju dozvoliti daljnji pad, jer će investitori početi masovno povlačiti novce ponovno, što će dovesti do prodaje dionica od strane fondova i naravno žestoke korekcije. Već sad investitori gledaju crvenilo na hr.portfolio i tresu glavama. Ja mislim da dozvola mirovincima da kupuju JDD dionice je bila intervencija za spas tržišta kapitala, te da su intervencijom spasili OIF-ove. I što sada, da li mirovinci čekaju da ponovo budu intervencija u slučaju većeg pada, a fondovi će generirati lagani rast crobexa do 5300, pa će ponovo biti pad na 5200 , i tako jedno duže vrijeme držati crobex bez velikog rasta, ali i pada, dok se opća ekonomska situacija ustabili, fondovi generirati prinos do ljeta 5-10 %, tako da im se eventualno poveća kapital.

Ja bih volio vaše mišljenje na ovu temu , možda pričam gluposti, ali da li su naši OIF-ovi zajedno s mirovincima dovoljno snažni u našem plitkom tržištu da zadrže kontrolu unatoč potencijalnoj recesiji u americi i njenim implikacijama? Da li će bankovni fondovi, jer su naše banke u vlasništvu stranih banaka, djelovati lokalno, ili će npr. Intensa i Unicredit jednostavno odlučit rezati izloženost svugdje, pa dati naloge svim svojim bankama da prodaju dionice.

Ovo je naravno samo model crnog scenarija, jer ima i puno pozitivnih stvari koje mogu doći, dobri FI kompanija, rast gospodarstva, jako dobra turistička sezona, neka pozitiva u americi i evropi, itd itd

Inaće sam 100% u dionicama, i nisam medvjed
[proud]

Zmrklić,

evo ja bi rekao svoje mišljenje o ovom što si napisao, tko na hrvatskoj burzi može predvidjeti budući trend kretanja dionica kao i ponašanje investitora malih i velikih, fondova ,OMF-ova i svih ostalih taj si može slobodno rezervirati 3.mjesečni puni pansion u Jankomiru. eto to ti je moje mišljenje zato ti je bolje, prestani razbijati glavu suvišnim i nepotrebnim informacijama jer bi mogao “zaradit” tretman xanaxom, valijumom i prozacom u koktelu po potrebi. ja sam odavno prestao razbijati glavu i otada mi je puno lakše u životu.

[wink][bye][tongue]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ovo je naravno samo model crnog scenarija, jer ima i puno pozitivnih stvari koje mogu doći, dobri FI kompanija, rast gospodarstva, jako dobra turistička sezona, neka pozitiva u americi i evropi, itd itd

Inaće sam 100% u dionicama, i nisam medvjed
[proud]

…ali sada ne možeš biti ni bik ! [lol]

zmrklic,moraš si odrediti strategiju ako već nisi.
Ja se držim svoje strategije i za sada sam u dobrome plusu,i ne sekiram se i da sutra iz Irana u Hrvatsku doleti jedna nuklearna bomba.
Mislim da je ova tvoja strategija 100% dionica pre hrabra i riskatna,ali kaže se tko ne riskira ne profitira.Ali taj kad gubi najviše i gubi.
Prema tome za takav pristup treba imati jako dobre živce i hrabrosti.

za kraj istresanje na HT-u i Ledu. Ledo se otopio, skoro je pao ispod 20.000

nadaj se nadaj[lol]

IDEMO AP AP

zmrklic,moraš si odrediti strategiju ako već nisi. Ja se držim svoje strategije i za sada sam u dobrome plusu,i ne sekiram se i da sutra iz Irana u Hrvatsku doleti jedna nuklearna bomba. Mislim da je ova tvoja strategija 100% dionica pre hrabra i riskatna,ali kaže se tko ne riskira ne profitira.Ali taj kad gubi najviše i gubi. Prema tome za takav pristup treba imati jako dobre živce i hrabrosti.

ja mislim da to i nije tako opasno, bar dosad nije bilo, jer crobex konstantno raste, dakle po nekom nepisanom pravilu vjerojatnosti , tada bi i nas portfelj trebao pratiti to kretanje, i ako ga ne diramo na dulji rok ispada da do sada nismo bili u mogucnosti gubiti..
to preporucujem i nadalje, napraviti analizu 3-4 dionice, izabrati ih i drzati dulje vrijeme!!

IDEMO AP AP

zzidak:

zmrklic,moraš si odrediti strategiju ako već nisi. Ja se držim svoje strategije i za sada sam u dobrome plusu,i ne sekiram se i da sutra iz Irana u Hrvatsku doleti jedna nuklearna bomba. Mislim da je ova tvoja strategija 100% dionica pre hrabra i riskatna,ali kaže se tko ne riskira ne profitira.Ali taj kad gubi najviše i gubi. Prema tome za takav pristup treba imati jako dobre živce i hrabrosti.

ja mislim da to i nije tako opasno, bar dosad nije bilo, jer crobex konstantno raste, dakle po nekom nepisanom pravilu vjerojatnosti , tada bi i nas portfelj trebao pratiti to kretanje, i ako ga ne diramo na dulji rok ispada da do sada nismo bili u mogucnosti gubiti..
to preporucujem i nadalje, napraviti analizu 3-4 dionice, izabrati ih i drzati dulje vrijeme!!

potpisujem do kraja.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Fondovi su trenutno u brigama, a ne da uživaju na skijanju. S jedne strane ne smiju dozvoliti daljnji pad, jer će investitori početi masovno povlačiti novce ponovno, što će dovesti do prodaje dionica od strane fondova i naravno žestoke korekcije. Već sad investitori gledaju crvenilo na hr.portfolio i tresu glavama. Ja mislim da dozvola mirovincima da kupuju JDD dionice je bila intervencija za spas tržišta kapitala, te da su intervencijom spasili OIF-ove. I što sada, da li mirovinci čekaju da ponovo budu intervencija u slučaju većeg pada, a fondovi će generirati lagani rast crobexa do 5300, pa će ponovo biti pad na 5200 , i tako jedno duže vrijeme držati crobex bez velikog rasta, ali i pada, dok se opća ekonomska situacija ustabili, fondovi generirati prinos do ljeta 5-10 %, tako da im se eventualno poveća kapital. Ja bih volio vaše mišljenje na ovu temu , možda pričam gluposti, ali da li su naši OIF-ovi zajedno s mirovincima dovoljno snažni u našem plitkom tržištu da zadrže kontrolu unatoč potencijalnoj recesiji u americi i njenim implikacijama? Da li će bankovni fondovi, jer su naše banke u vlasništvu stranih banaka, djelovati lokalno, ili će npr. Intensa i Unicredit jednostavno odlučit rezati izloženost svugdje, pa dati naloge svim svojim bankama da prodaju dionice. Ovo je naravno samo model crnog scenarija, jer ima i puno pozitivnih stvari koje mogu doći, dobri FI kompanija, rast gospodarstva, jako dobra turistička sezona, neka pozitiva u americi i evropi, itd itd Inaće sam 100% u dionicama, i nisam medvjed [proud]

Zboriš dobro. Tržište je prekupljeno. Slijedi nam mala korekcija do daljnjega stagnacija.
Crobex je unazad godinu dana rasao iznad 60%. Zašto ne bi još stagnirali.
Još od IPO THT-a se samo kupovalo, i također poslije izbora. Sad slijedi kapitalizacija malih dioničara.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Jel se gleda dnevnik? Šprajca za drukera godine! Najavljuje povratke sa skijanja i posljedični rast Crobexa u ponedjeljak! Svaka čast.

Uvijek ima par dionica u fokusu, kao što su sad todine, ali evo recimo izvrstan primjer je IGH, svaki puta kad dionica padne na neke razine recimo 11-12k ona lako odrađuje rast do 15k, no čim stigne do 15k, odmah se stvara beton na prodaji koji je teško probiti.

Meni će biti zamimljivo kako će se ponašati dionice koje su zakucane na dnu, a tek u petak je malo popustila prodaja, kao što su LRH i IPKK, da li će ako se IPKK LRH krenu prema 1300 – 6000 odnosno razine gdje je većina ulazila, se stvoriti ogromna prodaja, ili će investitori imati strpljenje pustiti jadne napaćene dionice da se oporave , bit će zanimljiv tjedan …

Nekako sam sumnjičav sa tim povratkom sa skijanja, zašto nebi neki fonda otišo na skijanje u trećem a sad kupovao po nižim cjenama ?

Cookie Monster

Zar zaista ima ozbiljnih forumaša koji su vjeruju u priču o fond menadžerima na skijanju [bye][bye]

New Report

Close