Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čini mi se da bi BD62 mogao među prvima dati dobre pokazatelje… počeo se oporavljati … zadnjih par dana…

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

tima:

Na temelju rezultata koje je ostvarilo Ratarstvo, ja očekujem u trećem kvartalu prihode skoro iste kao u cijelom prvom polugodištu.

G. Tima, možete li biti malo jasniji? Zahvaljujem!

Naravno da mogu kolega Davorine. Baš sam pisao podrobnije objašnjenje pa mi isteklo vrijeme i cijeli trud mi propao.
Evo kratko. Belje Ratarstvo je ove godine ostvarilo po hektaru najbolji urod uopće u Hrvatskoj. Po njihovim tvrdnjama na 5.600 hektara zasijanih pšenicom ostvaren je prinos od 6.900 kg pšenice. Znajući cijenu kilograma pšenice i činjenicu da će ta pšenica biti samljevena u Beljskom mlinu a zatim prodana kroz Konzumovu maloprodaju lako je izračunati osjetan porast prihoda sa toga naslova
Tu treba pribrojiti urod sa ostalih 12.900 hektara na kojem je zasijan ječam, suncokret i nešto sjemenske robe.

Sa štovanjem

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Prvih 10 na BD62
PBZ D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND ZAGREB, HRVATSKA
PERKOVIĆ ANTE ZAGREB, HRVATSKA
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
BADEL 1862 D. D. ZAGREB, HRVATSKA
UDILJAK JOSIP ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. SPLIT, HRVATSKA

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

pa to da mjerite usojeh jedne firme prema tome koliki je prinos pšenice ostvarila po hektaru, to i nije baš neka pouzdana analiza prema kojoj bi se moglo nešto značajno očekivati… ali ipak
5 600 ha x 6.9 t = 38 640 t … to i nije tako puno, ako znamo da jedan prosječni pekar dnevno utroši oko 0,5 t brašna, a u HR ima najmanje 20 000 pekara … dakle…

Znači po tvojoj računici treba 10.000 tona dnevno, pa sad imam jedno pitanje za tebe.

Da li si ti pekar?

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

pa to da mjerite usojeh jedne firme prema tome koliki je prinos pšenice ostvarila po hektaru, to i nije baš neka pouzdana analiza prema kojoj bi se moglo nešto značajno očekivati… ali ipak
5 600 ha x 6.9 t = 38 640 t … to i nije tako puno, ako znamo da jedan prosječni pekar dnevno utroši oko 0,5 t brašna, a u HR ima najmanje 20 000 pekara … dakle…

Kolega Alesar možda je bolje da pričekate 31.10. Vjerujem da će vam onda biti puno jasnije. Do tada – lijepi pozdrav

PS: evo pjesme za vas – “da sam, da sam, da sam pekar koji noću radi, da sam, da sam, da sam pekar šta bi tad?”

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

nisam pekar, ali sam dipl.ing. prehrambene mikrobiologije….

a u hr živi cca 4 500 000 ljudi je li tako? pa neka svatko pojede dnevno u projseku 0,30 kg pekarskih proizvoda (kruha, peciva, kolača itd…)

Dalje, zanima me, ali ozbiljno…

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Ja sam na dijeti. Ne jedem kruh već dugo. Jedan manje.[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Ja danas još ništa nisam ( od pekarskih proizvoda ) konzumirao. Samo pržene lignje s tartarom. Tako da ni mene ne računate.[smiley2]

Na mene isto ne računaj. Mene skvo čeka sa ribom i blitvom, hi,hi,hi
[smiley2]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

New Report

Close