Čini mi se da bi BD62 mogao među prvima dati dobre pokazatelje… počeo se oporavljati … zadnjih par dana…
tima:
”
Na temelju rezultata koje je ostvarilo Ratarstvo, ja očekujem u trećem kvartalu prihode skoro iste kao u cijelom prvom polugodištu.
”
G. Tima, možete li biti malo jasniji? Zahvaljujem!
Naravno da mogu kolega Davorine. Baš sam pisao podrobnije objašnjenje pa mi isteklo vrijeme i cijeli trud mi propao.
Evo kratko. Belje Ratarstvo je ove godine ostvarilo po hektaru najbolji urod uopće u Hrvatskoj. Po njihovim tvrdnjama na 5.600 hektara zasijanih pšenicom ostvaren je prinos od 6.900 kg pšenice. Znajući cijenu kilograma pšenice i činjenicu da će ta pšenica biti samljevena u Beljskom mlinu a zatim prodana kroz Konzumovu maloprodaju lako je izračunati osjetan porast prihoda sa toga naslova
Tu treba pribrojiti urod sa ostalih 12.900 hektara na kojem je zasijan ječam, suncokret i nešto sjemenske robe.
Sa štovanjem
Prvih 10 na BD62
PBZ D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND ZAGREB, HRVATSKA
PERKOVIĆ ANTE ZAGREB, HRVATSKA
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
BADEL 1862 D. D. ZAGREB, HRVATSKA
UDILJAK JOSIP ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. SPLIT, HRVATSKA
pa to da mjerite usojeh jedne firme prema tome koliki je prinos pšenice ostvarila po hektaru, to i nije baš neka pouzdana analiza prema kojoj bi se moglo nešto značajno očekivati… ali ipak
5 600 ha x 6.9 t = 38 640 t … to i nije tako puno, ako znamo da jedan prosječni pekar dnevno utroši oko 0,5 t brašna, a u HR ima najmanje 20 000 pekara … dakle…
Znači po tvojoj računici treba 10.000 tona dnevno, pa sad imam jedno pitanje za tebe.
Da li si ti pekar?
pa to da mjerite usojeh jedne firme prema tome koliki je prinos pšenice ostvarila po hektaru, to i nije baš neka pouzdana analiza prema kojoj bi se moglo nešto značajno očekivati… ali ipak
5 600 ha x 6.9 t = 38 640 t … to i nije tako puno, ako znamo da jedan prosječni pekar dnevno utroši oko 0,5 t brašna, a u HR ima najmanje 20 000 pekara … dakle…
Kolega Alesar možda je bolje da pričekate 31.10. Vjerujem da će vam onda biti puno jasnije. Do tada – lijepi pozdrav
PS: evo pjesme za vas – “da sam, da sam, da sam pekar koji noću radi, da sam, da sam, da sam pekar šta bi tad?”
nisam pekar, ali sam dipl.ing. prehrambene mikrobiologije….
a u hr živi cca 4 500 000 ljudi je li tako? pa neka svatko pojede dnevno u projseku 0,30 kg pekarskih proizvoda (kruha, peciva, kolača itd…)
Ja sam na dijeti. Ne jedem kruh već dugo. Jedan manje.[smiley2][smiley2][smiley2]
Ja danas još ništa nisam ( od pekarskih proizvoda ) konzumirao. Samo pržene lignje s tartarom. Tako da ni mene ne računate.[smiley2]
Na mene isto ne računaj. Mene skvo čeka sa ribom i blitvom, hi,hi,hi
[smiley2]