Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas se fino poteglo. u sar vremena 26 milja prometa i +0,69%. valjda bu se održalo.

baš me zanima dali će banke potegnuti sad malo ili će se zatvarati po kupnji.

inače, kolega tenkista je kažnjen za nešto?

Izgleda da te banke trze samo medjedine… [lol]

A sto je sa mlinarom? Vrane iznad zitnog polja vidim…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Vidim da se JDPL nakon početkog potonuća počeo skidati s aska. Male količine, ali ipak…

Zato me moderator i stavio na led jučer, znači imao je insajderske informacije. Bojao se da ja danas ne dejstvujem.[cool]

Ovo je apsolutna neistina i besmislica
2700 postova? Nije teško napisati 2000+ postova ovakve kvalitete koji samo troše prostor.
Broj postova nije nikakav kriterij. Jedini kriter je njihova kvaliteta koja je jako, jako niska kod dotičnog

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Američki ulagači strahuju od pobjede Demokrata zbog poreza na dividendu i kapitalnu dobit

Darko Baniček
darko.banicekatcharbusiness.hr 10.01.2008 11:15
Pročitaj komentare(1)

Osim recesije, inflacije, zamrznutog kreditnog tržišta i pada dobiti američki ulagači moraju ove godine brinuti još i o neizvjesnim predsjedničkim izborima. Promjena vladajuće stranke na čelu SAD-a u pravilu negativno utječe na tržište kapitala“, piše Wall Street Journal.
Ovi izbori su još veći upitnik za ulagače jer se ne kandidiraju niti aktualni predsjednik, ali niti njegov potpredsjednik, pa čak i kandidati republikanaca ne predstavljaju sadašnji establišment dok svi vodeći Demokrati najavljuju velike promjene.

Najveću zabrinutost za Wall Street izazivaju pobjednici Mike Huckabee na republikanskoj strain i demokratski dvojac Barack Obama i John Edwards zbog njihove populističke antikorporacijske retorike.
U godini kada raste nezaposlenost, a kreditno tržište je na koljenima te je DJIA indeks u prvim danima izgubio 3,5 posto vrijednosti, što je pola dobitka iz cijele prošle godine, izborne nedoumice bi mogle stvari samo pogoršati, pogotovo kako će se izborni studeni sve više približavati.

Prema sadašnjem odnosu snaga poraz Republikanaca je vjerojatan, a to znači oskudnu godinu za dioničko tržište jer novo vodstvo države donosi mnoge neizvjesnosti, smatraju analitičari.

DJIA je u godinama kada je vladajuća stranka zadržala Bijelu kuću u prosijeku rastao više od 11 posto, a kada su vladajući izgubili tržište je bilo u blagom gubitku. Najgore godine za su bile 1960. i 2000. kada su se pogodile slične okolnosti da je gospodarstvo bilo u recesiji ili na putu u recesiju, a Bijelu kuću su ušli dotadašnji oporbenjaci John Kennedy i Georg Bush.

Ankete javnog mijenja postale su tako obavezno štivo za ulagače jer mnogi na Wall Streetu se boje da bi pobjeda nekog od kandidata demokrata automatski značila veće poreze na dividendu i kapitalnu dobit. Izgledna pobjeda demokratskog kandidata tako bi se vrlo vjerojatno odrazila posebno na dionice s velikim dividendama, kao što su komunalna, telekomunikacijska i financijska poduzeća.

nisam znao da su jurčić i obama u rodu [lol] [lol]

Ah više i ta Amerika, samo Amerika ovo pa Amerika ono, pih[sealed]

Ajde ptico prepelico, bit će i Hajduk jednom prvak, ne trebaš odmah cirkus radit i slat tenkove dolje. [tongue] Još ćeš nam tenkistu navuć na temu.

[angry]

I love the Smell of Profits in the Morning

Lagano potopilo onaj nalog na pbz-u na kupnji. Medvjedi na bankama, kazem vam ja…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Erste predlaže HT kupovati a ono danas promet koma gledam u 18 minuta 5 transakcija od 190 komada dionica. Ajmo kupnja diži tu granicu.

kak se ovo vama danas čini? jel preokret prema gore ili samo varka?
40 milja prometa i +0,57% ?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Lagana priprema za slijedeći tjedan?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

kak se ovo vama danas čini? jel preokret prema gore ili samo varka? 40 milja prometa i +0,57% ?

Tuna je moj omiljeni član foruma. Pošalje mi poruku od 3 riječi, ja mu odgovorim na 3 stranice i ništa …

Pozdrav!
[kiss]

I love the Smell of Profits in the Morning

Lagano potopilo onaj nalog na pbz-u na kupnji. Medvjedi na bankama, kazem vam ja…

To je bilo i za očekivati obzirom na in teres za prodajom iz TOP 10.
Onaj tko je postavio taj nalog , mogao je to kupiti i jeftinije po meni, vjerojatno neki stranci..

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close