Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– SVIM ČLANOVIMA VARAŽDINSKE BURZE

OBAVIJEST

Poštovani!

Obavještavamo Vas da je 5. listopada 2006. godine Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela rješenje Klasa: UP/I-041-02/06-01/105 Ur. Broj: 326-321/06-1 kojim nalaže Središnjoj depozitarnoj agenciji da obustavi sve radnje prijenosa vlasništva sa računa prenositelja na račun stjecatelja, a na temelju svih transakcija dionicama ZLTO-R-A sklopljenih na Varaždinskoj burzi dana 05. listopada 2006. godine u trajanju od 60 dana.
Transakcijama dionicama ZLTO-R-A na dan 05. listopada o.g. cijena je porasla za 99.98% u odnosu na posljednju zaključnu cijenu (od 27. rujna o.g. – 250,03 kn) na burzi na način da je 345 dionica kupljeno po cijenama između 265,00 i 349,00 kn, a 5 dionica po 500,00 kn.
Navodi se: «…da postoji osnovana sumnja da su predmetne transakcije obavljene s ciljem povećanja cijene toga vrijednosnog papira i da se na taj način potaknu drugi ulagatelji na kupnju tog vrijednosnog papira.…»

S poštovanjem,

Sandra Vidlanović
voditeljica nadzora nad trgovanjem
i članstvom

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Evo da i Catmanna razveselimo.

ExxonMobil porastao 1,1 posto

business.hr
redakcija@business.hr
(objavljeno 6.10.06 12:26)

Ponajviše zahvaljujući jačanju cijena dionica energetskih kompanija na američkim burzama i u četvrtak je nastavljen uzlet cijena, pri čemu je newyorški Dow Jones indeks nastavio obarati rekordne vrijednosti.

Dow Jones indeks porastao je 0,14 posto, na 11.866,69 bodova – novu najvišu ikad zabilježenu razinu na zaključenju poslovanja. Tijekom trgovanja dosegnuo je i 11.870,06 bodova. Tehnološki Nasdaq dobio je 0,7 posto na vrijednosti, zaključivši trgovanje na 2306 bodova.

Ponovnim jačanjem cijena nafte energetski sektor ponovno je u žiži interesa ulagača, najviše pridonijevši rastom cijena dionica jačanju burzovnih indeksa. To je podiglo cijene dionica najveće naftne kompanije u svijetu po tržišnoj kapitalizaciji ExxonMobila 1,1 posto. Prosječno su cijene naftnih dionica također ojačale 1,1 posto.

Među dobitnicama ističu se i dionice industrijskih konglomerata poput Caterpillara i Altria grupe, i to 4,1 odnosno gotovo dva posto.

(Hina)

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

plavi: ” quark: ” plavi: ” quark: ” I upravo se obistinjuje ono što sam rekao, pročitajte drugi dio rečenice. ” Nije istina 4,53 % nije malo, a tu se ionako neće ” stabilizirati ” . [smiley1] ” Malo, je relativan pojam. Ja kad velim malo mislim 10%-20%.[smiley1] ” Onda je po BRA analizi Finvest već odavno trebao biti na 1000 kuna [smiley1] ” E vidite, FNVC i LVCV su mi jedine dvije dionice kod kojih se primarno vodim vašom analizom. Držim ih dugo i nemam baš neki prinos. Ali nema veze, na njima testiram svoje strpljenje. Ako je PBZ došao na svoje doći će i one. Manji prinos kod tih dionica kompenziram većim prinosom na drugim dionicama zahvaljujući TA. Da nisam koristio TA kod Finvesta držao bih ga još puno duže bez nekog efekta. Ovako od kada sam ga kupio ipak polagao i sigurno napreduje.

Ne znate vi moju analizu kolega……kompleksna je to analiza , ne bi je se posramio niti kolega Fedor.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Da to nije možda kompleksna analiza, kao onaj proizvod naše Čađare: N-P-K? hi,hi,hi
Pri čemu je N – nepoznanica, P – cijena, K – volumen[smiley1]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Evo da i Catmanna razveselimo.

ExxonMobil porastao 1,1 posto

Tesko me moze XOM razveseliti, kad sam stvarao portfelj na US trzistu uvrstio sam XOM kao temeljnu dionicu + spekulante, ali mi je XOM uzeo vise dana zivota nego svi špekulatni zajedno.

Dovoljno je pogledati graf za posljednje dvije godine;

http://img176.imageshack.us/img176/2042/xomai6.jpg

Kolega Cartmanne, zar to ne dokazuje da u primjeru Čađare niste u pravu? ( u pravu ste da nije bog zna kakva firma – ali kao dionica je ove godine svojim vlasnicima donijela više nego Adris i Tankerska zajedno )

Olovka pise srcem

Hip hop i evo nas blizu 1179 na PBZ , već se krajičkom oka vidi nalog od 15 komada ( 5. po redu ) na 1179.
Do tuda je na prodaji samo 134 komada.
Hip – hop.[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

nije mozda nego sigurno. danas su hrabriji krenuli u kupovinu, sutra oni malo sporiji, a drugi tjedan i ziherasi krecu u kupovinu. [smiley1]

Zeleni se danas ali još ipak dosta suzdržani prometi, izgleda da pravi val kreće sljedeći tjedan.

dečki popusti i sniženja ovosezonske robe traju još danas, a od idućeg tjedna, počinje nova sezona i dolazi nova kolekcija a cijene će biti isključivo za novu sezonu

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

Izgleda da se Belje vraća u fokus. Mislim da je dovoljno dugo bilo zanemareno. Mogli bi ga gledati na 300 i više do kraja mjeseca.

Sa štovanjem

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Izgleda da se Belje vraća u fokus. Mislim da je dovoljno dugo bilo zanemareno. Mogli bi ga gledati na 300 i više do kraja mjeseca. Sa štovanjem

kolega, na čemu temeljite takvo mišljenje?

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

Pa na tome da ce 10 ljudi pisati isto, a fondovi ce nas slusati[smiley2][smiley1]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

New Report

Close