Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Otkad smo se požalili na sporost u radu stranica Poslovnog,sve bolje i brže radi.Nema čekanja ni zamrzavanja.(barem meni-mada je uključeno oko 17000 korisnika)Svaka čast valjda su nešto poduzeli.

Bit će da je Todo isplanirao kupiti Podravku. ako mu ne prođe operacija u Turskoj. No, vjerojatno su to u HSS-u (čitaj: Koprivnici) skužili i ugradili u koalicione pregovore, pa D. Butković u subotnjem JL piše:

“Iako to u HSS-u decidirano demantiraju, iz više smo drugih izvora doznali da su problemi između tih dviju stranaka (druga je HDZ, prim.) nastali oko konkretnih pitanja, prije svega oko sudbine Podravke. HSS je, navodno, zahtijevao da Podravka ostane u njegovoj sferi interesa i, posebno, da se ne proda Ivici Todoriću. Neki sudionici pregovora kažu da su se HDZ i HSS oko Podravke dogovorili mimo glavnih pregovaračkih sastanaka.”

U ponedjeljak TODEX u padu? [cool]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

Zar je to moguće ako ne sjediš pred kompom od 9:30 do 16:00 h? Mene nije bilo 45 min u četvrtak i žitnjak pao za 9% a ja zakasnila…

moguće je moguće, to ti je isto ko da te pitam zar je moguce da ti štrudla zagori ako te nema 45 minuta pred špaherom.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Otkad smo se požalili na sporost u radu stranica Poslovnog,sve bolje i brže radi.Nema čekanja ni zamrzavanja.(barem meni-mada je uključeno oko 17000 korisnika)Svaka čast valjda su nešto poduzeli.

Bumo vidli dok bude radila burza. I prije je bilo bolje dok burza ne radi. Trenutno je dosta dobro ali ipak ne glatko u djeliću sekunde kao prije.[undecid]

ne znam ali nekako osjecam da sljedi uzlet brodara a posebice ATPL I JDPL ,POGOTOVO NAKON izlaska ili akumulacije kapitala investitora kod TODINIH PERJANICA ( ledo,tisk,blje,zvzd) koje su lijepo promarsirale,
hm,da i ovo ne shvatite kao poziv na kupnju jer ja sam duboko u nekim drugim perjanicama(IGH,DLKV),
SAMO POKUSAVAM ODGONETNUTI i predvidjeti sljed dogadjaja, a zato smo i ovdje zar ne?,pozdrav

Izbezumljen sam DOKAPITALIZACIJAMA.

Za 4oo kn uplačenih pri dokapitalizaciji ULPL zaradio sam razliku do 3.6oo za nove dionice i saćuvao stare po
većoj cijeni nego kada je izišla informacija tj. 3.200 kn. Super biznis.Iznad svih oćekivanja.

Nakon informacije da država dokapitalizira DKVS po cijeni od 300 kn,utvrđujem da firma postaje likvidnija, jer
smanjuje kratkoroćne obaveze,da BV znaćajno raste ,te da slijedi neminovan rast.Kupujem kao zicer.Kako me
stislo morao sam prodati sa gubitkom.A dionica je i prije informacije o dokapitalizacije imala desetak posto
veću cijenu.

VSK-BANKA BANICA Većinski vlasnik po obvezujućoj ponudi isplatio 400 kn po dionici.Poslije toga dionica
pala na 370 pa na 350.
Nakon informacije da većinski vlasnik vrši dokapitalizaciju 125.000 dionica ,po nominali od 100 kuna ,a dokapitalizira 400 kn,te na taj način uplatom od 50 mil kuna UDVOSTRUĆUJE temeljni kapital,povečava BV po dionici i opčenito ova dokapitalizacija podiže vrijednost firme ,a dionica pada sa 350 na 330.

LKPC Ušao sa 20 kom po 6.000 s namjerom da omastim brk.Ali što će biti to samo Bog zna.Šansa na veliku
dobit i mali gubitak.Ako se pojavi još keša ući ću još.

Kako bi Mujo rješio ovu zavrzlamu zvanu DOKAPITALIZACIJA:
Stoji Mujo kraj rijeke i baca cigle /tikule/u lokvu i ponavlja : Nema logike?Nema logike?Cigla četvrtasta a krugovi okrugli.Stvarno nema logike! I nastavi bacati.

Dokapitalizacija je ipak matematika jer se radi o brojevima.Možda u trulom kapitalizmu.A ovdje u Hrvatskoj,na brdovitom Balkanu,će biti kako tata kaže.
Tata= ŠPEKULANT
.I zato pamet u glavu da nas tate ne oderu.

Može li mi netko ovo rastumačiti:

na ZSE monitoru za 4.1. piše da je DDJH-R-A porastao 0,52%. Na službenoj stranici ZSE piše da je DDJH-R-A na dan 4.1. porastao 1,13%.

?

I love the Smell of Profits in the Morning

Jel vi ljudi stvarno ne znate tko se najviše iskrcao u 11. mjesec ? Zar doista mislite da brokeri i friends & family nisu ti koji prvi izlaze i ulaze ?

ne bih rekao, nisu oni tako pametni da mogu predvidjeti korekciju … zato i jesu brokeri …

I love the Smell of Profits in the Morning

Može li mi netko ovo rastumačiti: na ZSE monitoru za 4.1. piše da je DDJH-R-A porastao 0,52%. Na službenoj stranici ZSE piše da je DDJH-R-A na dan 4.1. porastao 1,13%. ?

na monitoru računaju zadnja danas/prosječna jučer, na zse.hr zadnja/zadnja.

na Todorijadi cijene na kupnji jace neg na prodaji. Bit ce opet veselo[cool]

Pessimism Is Your Friend

Tako je sve i počelo prije par dana, sjećam se kad sam na bidu čekao Mlinar prije desetak dana onda se netko gurao ispred mene svako malo samo s jednom dionicom. Meni je tad to puno govorilo! Onda je isto to počelo i na Žitnjaku, a sad vidim i da se netko na Belju skroz gura na vrh bida samo s par dionica. Pitanje je trenutka kad će ga svi opet počet preskakat s većim ponudama!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Kako je ADRS uroko Crobex….[shocked]

skype - ivek1234

New Report

Close