Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene bune ovi mirovinci,skupljaju polako ni gore ni dolje,sve bolje dionice 10% ispod ATH,Todorić skače visoko,no tko visoko leti nisko….,fundamenti nekih dionica ne bi ušli ni u ginisovu knjigu rekorda[pray]

Glasnogovornik IGH na neodređeno

PD_Web: ” Iako smo u fazi ubrzanog razvoja novih funkcionalnosti, problem nema veze sa razvojem, već tehničkim problemima. Još jednom isprika, a ovo je obavijest koju smo objavili danas: http://www.poslovni.hr/65947.aspx ” Neki se bune kao da su na serveru NASE,malo je išlo teže danas ništa strašno…

slažem se kolega

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Molim nekog ko raspolaže sa informacijom koje dionice zadovoljavaju JDD da digne to. Tabela bi bila skroz u redu . Puno hvala.

Mene bune ovi mirovinci,skupljaju polako ni gore ni dolje,sve bolje dionice 10% ispod ATH,

Šta vas točno u ovome buni?

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Neznam zasto svi ATH uzimaju kao relevantan podatak.
Ako je trziste nelikvidno moze se sa par tis. kn nesto na[ucati na ATH sto nema veze sa mozgom i nece ga nikad dostici.
Koliko je CROR ispod ATH?
DAjte malo oladite sa tim ATH.
Zasto bi dionica dosla do ATH? Ajde, necu uzeti nista nelikvidno, recimo PODR.
ATH je bio oko 620 misilim.
Tesko da ce uskoro tamo ako nastave sa ovakvim izvjestajem.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Alo vas dva fond menađera.

ATH je psihološki bitan ako se probije prijašnji ATH koji je predstavljao jaku razinu otpora.

I love the Smell of Profits in the Morning

kojeg je fonda manager conan? da tamo pare stavim..

NHF blueman[smiley]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

BKC Paredaj (Banka Kovanica).
sad osnivamo novi, cash fond.
Oduvijek sam htio trziti trezorcima.
Ili Lika nekretnine. Kupujemo zemljista u okolici Gacke, dosta su jeftina koliko sam cuo.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ja sam isto za liku zainteresiran[thumbsup]

ne mari za male stvari i ostat ce male

i nisu vise tolko jeftina.. ja gledam vec dulje vrijeme..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Konzum povećao tržišnu kapitalizaciju

Zajednički nazivnik današnjeg trgovanja je Agrokor. Nove rekorde dosegli su Ledo, Konzum, a na krilima spekulacija o preuzimanju na novu rekordnu razinu je poletio Mlinar.

Iako je Crobex u prvom dijelu trgovine bio zaglavljen u negativnom teritoriju pri čemu je prilično visok promet u dobroj mjeri i jamčio njegov ostanak u minusu, preokret su donijeli Zagrebačka banka (ZABA-R-A) koja je porastom do 12.600 kuna vratila razinu s kraja svibnja i Belišće (BLSC-R-A) koje je na prometu većem od 11 milijuna kuna vratila razinu od 918 kuna izgubljenu još početkom kolovoza.

Današnje vraćanje Tiska (TISK-R-A) ispod razine od 1500 kuna je ujedno i jedino Agrokorovo izdanje koje je danas prekinulo naglašenu pozitivnu seriju. Iako je na samom startu trgovanja i Tisak krenuo naviše, trend je ubrzo preokrenut, pa je kraj dočekan na 1479 kune, čime je raspon između najviše i najniže cijene završio na više od 100 kuna. No, da podsjetimo, i na toj je razini bez ikakvih novih cjenovno osjetljivih objava, osim već ranije iskazanih (i ukalkuliranih?) ambicioznih tonova iz Agrokora povezanih sa restrukturiranjem ove tvrtke, Tisak je u nešto više od tjedan dana porastao više od 30 posto.

Ledo (LEDO-R-A) je na prometu većem od 2,8 milijuna kuna porastao sve do aktualnog ATH rezultata od 19.849 kuna, no trgovanje je završio na 19.050 kuna. Iako je zaključna cijena u razini sa prosječnom, vrludanje tržišta najbolje pokazuje iznimno velik dnevni raspon cijena.

Danas je sve do 17.400 kuna povukla Zvijezda (ZVZD-R-A), a novi rekordni rezultat od 104.997 kuna po dionici je ostvario i Konzum (KNZM-R-A) koji je ipak završio na 101.000 kuna.
Zanimljivo je da je od polovice prosinca tržišna kapitalizacija Agrokorovog trgovačkog lanca koji sudjeluje u porcesu isticanja ponude za preuzimanje velikog turskog turgovačkog lanca povećana oko 30 posto.

No, tu se utjecaj Agrokora na današnje trgovanje ne iscrpljuje, jer je upravo vlasnički isprepleten dvojac Žitnjak – Mlinar zbog već duže vrijeme aktivnih spekulacija o Agrokorovom preuzimanju jedne od tih kompanija danas ponovno snažno povukao naviše.

Nakon otklanjanja blokade je Žitnjak (ZTNJ-R-A) pojurio na 1185 kuna, samo 15 kuna niže od aktualnog ATH rezultata koji je postignut upravo u vrijeme pojave spekulacija o aktiviranju Agrokora u preuzimačkoj ulozi. Mlinar (MLNR-R-A) je, s druge strane, porastom do 1938 kuna već prilično nadmašio postojeći ATH rezultat (završio ipak na 1800 kuna), a dok je B serija dionica (MLNR-R-B) samo 50 kuna od aktualnog ATH-a.

Luka Ploče (LKPC-R-A) je završila kao najlikvidnije izdanje sa gotovo 16,5 milijuna kuna prometa. Dioničare ove domaće luke će najviše veseliti neuspješno testiranje povratka ispod razine od 6000 kuna čime se cijena lagano spustila u negativan teritorij. Prekid pozitivne serije je isprovociran prolaskom 4 snažna naloga od više od 490 komada po 6000 kuna, nakon čega su se nalozi brzo pomaknuli prema toj razini, no nastavak trgovanja je doslovno jamčio povratak u pozitivan teritorij. Tako je kraj dočekan na 6300 kuna čime se povratila razina iz druge polovice listopada. Tržište je danas pokazalo da je sve izvjesnije rješavanje dokapitalizacije (i privatizacije?) Luke Ploče.

Povratkom ispod 350 kuna je HT (HT-R-A) u potpunosti eliminirao rast cijene prije božičnih blagdana, a današnji su pad isprovocirali oštri veliki nalozi postavljeni na 350 kuna koji su onda trgovanje gurnuli na niže razine.

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Je, samo sto sam mu ja Turak bi gledao mcap/ebitda pa peer..

New Report

Close