Nekako mi se čini da ova korekcija nije još gotova, zato ja ostavljam svoj avatar do daljnjeg[smiley1]
Jako napeto je na PBZ, netko kupuje 2 dionice na 1070, a netko prodaje 1 na 1071 ( ili obrnuto ).
Inaće kupnje se nakupilo od 1000 preko 2 300 komada.
Jako napeto je na PBZ, netko kupuje 2 dionice na 1070, a netko prodaje 1 na 1071 ( ili obrnuto ). Inaće kupnje se nakupilo od 1000 preko 2 300 komada.
Zanimljivo , netko je prvo počistio bid do 1055 , a nekoliko minuta nakon toga ( vjerojatno ) i proveo svoj nalog od 1400 komada po 1060.
Zanimljivo je još to da je kupnja nakon ovih transakcija , nakon što se smanjila jer je lupljeno po bidu, opet ista, odnosno naglo se opet vratila na prijašnje stanje – od 1000 – 2300 komada.
“…Da na hrvatskom tržištu kapitala vlada zakon Divljega zapada uopće nije tajna, slažu se hrvatski analitičari. Cijene se uglavnom formiraju na temelju glasina, a ne financijskih izvješća tvrtki, dodaju analitičari. Stoga su novosti u Zakonu o vrijednosnim papirima koje će štititi ulagače svakako dobrodošle. Visoke novčane ili pak zatvorske kazne za manipulacije cijenama na burzi ili povlaštenim informacijam te napuhavanja cijena određenih dionica zasigurno će mnoge obeshrabriti da to čine. S druge strane, ohrabrit će ulagače, osobito strane, da ulažu kvalitetnije….” Večernji list, 26.09.06.
Ne znam za zakon koji se može boriti protiv glasina, s druge strane ulagači su sami krivi ako ulažu na temelju glasina umjesto da analiziraju različite omjere i pokazatelje uspješnosti poduzeća odnosno dionice.
Pozdrav 🙂
Gdje su sada optimisti koji su nas uvjeravali prošli tjedan da je korekcija gotova? Nešto se baš ne dokazuju na bojištima. Ja čučim u rovovima duboko iza prvih linija. [smiley1]
kolega, ipak se strpite do kraja tjedna… danas je ponedjeljak, a u ponedjeljak ni trava ne raste [smiley1]
Gdje su sada optimisti koji su nas uvjeravali prošli tjedan da je korekcija gotova? Nešto se baš ne dokazuju na bojištima. Ja čučim u rovovima duboko iza prvih linija. [smiley1]
Mislim da je riječ o stagnaciji tržišta najviše uzrokovano situacijom oko Plive. Kad to bude riješeno do 11.10. ??? ( ako bude ) mislim da će se onda tržište polako okrenuti rezultatima 3q. Ovako jedna dionica djeluje na cjelokupno tržište prilično loše. ( smanjuje promet i indexe )
Pliva jest utjecala na ovu stagnaciju i korekciju, ali ne u potpunosti, jer korekcija je bila za očekivati, istna, ja osbno sam je očekivao tek sredeinom 10. mjeseca, ali je korekcija prirodna, pogotovo nakon onok solidnog rasta pojedinih dionica nakon ljetne korekcije…
osobno mislim da će do kraja tjedna početi pozelenjavanja… poboljšanje stanja… a kad dođu 3Q i dodatni prateći efekti…. još i više
Da imam perja, sad bi kupovao Plivu po 795,00. To je trenutno jedini zicer na nasem tržištu. Platiš samo jednu proviziju i ostane ti lijepih 2,24%. Howgh
Da imam perja, sad bi kupovao Plivu po 795,00. To je trenutno jedini zicer na nasem tržištu. Platiš samo jednu proviziju i ostane ti lijepih 2,24%. Howgh
Ja bi uzeo margine da sam tako siguran. [smiley1] Slaba ti je utjeha tih 2.24% ako postoji bilo kakva šansa da će se za 15 dana moći kupovati 10-15% jeftinije.