Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dosadno mi nešto zadnjih dana , tržište je malo zamrlo , ni vrit ni mimo. Sve mi se čini da bi mi dobro došlo malo odmora u južnim krajevima.

Evo i ja sam otišao malo smočiti noge blizu Dubrovnika 🙂

[color=blue][/color][b][/b]Panta rei!

…a neke se dionice neće nikada vratiti na cijene na kojima su bile do prije neki dan, jer je komisija za vrijednisne papire više prisutna na tržištu, pa se oni koji su te cijene digli neće usuditi ponovno isto učiniti.

Nisam siguran da sam ovo razumio?

[color=blue][/color][b][/b]Panta rei!

jedini je problem malih slobodnih udjela, ali dobro sad…

Ja to vidim upravo kao prednost – lako je pumpati cijenu ili braniti u eventualnoj korekciji.
Obrnuto je Adris, pa vidiš kako sva silina tih fondova nije uspjela zaustaviti strmoglavljenje cijene.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

“…Da na hrvatskom tržištu kapitala vlada zakon Divljega zapada uopće nije tajna, slažu se hrvatski analitičari. Cijene se uglavnom formiraju na temelju glasina, a ne financijskih izvješća tvrtki, dodaju analitičari.

Stoga su novosti u Zakonu o vrijednosnim papirima koje će štititi ulagače svakako dobrodošle. Visoke novčane ili pak zatvorske kazne za manipulacije cijenama na burzi ili povlaštenim informacijam te napuhavanja cijena određenih dionica zasigurno će mnoge obeshrabriti da to čine. S druge strane, ohrabrit će ulagače, osobito strane, da ulažu kvalitetnije….”
Večernji list, 26.09.06.

prejak sam i moralno i intelektualno i verbalno i financijski da bi ikada imao potrebu igrati nepošteno - zimzelen

Konačno neki pomak na bolje. I trebalo bi odmah od početka strogo provoditi novi Zakon.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

“…Da na hrvatskom tržištu kapitala vlada zakon Divljega zapada uopće nije tajna, slažu se hrvatski analitičari. Cijene se uglavnom formiraju na temelju glasina, a ne financijskih izvješća tvrtki, dodaju analitičari. Stoga su novosti u Zakonu o vrijednosnim papirima koje će štititi ulagače svakako dobrodošle. Visoke novčane ili pak zatvorske kazne za manipulacije cijenama na burzi ili povlaštenim informacijam te napuhavanja cijena određenih dionica zasigurno će mnoge obeshrabriti da to čine. S druge strane, ohrabrit će ulagače, osobito strane, da ulažu kvalitetnije….” Večernji list, 26.09.06.

Kada ovo čitam odmah mi padnu na pamet neke dionice poput Kemoboje, JDKM, HOMS, Mlinara i još par njih.
Ne znam zašto
[smiley1][smiley1][smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

tvrdim da je bio precijenjen na 380 i tvrdim da je precijenjen i sada na 560 kao i 90 posto naseg trzista, ali to ce valjda vecina forumasa shvatiti prekasno… kad jak vjetar puse i purani lete, pitanje je samo sto se dogodi kad vjetra nestane… sva sreca da i ZLAR niste svrstali u ‘tvrtku u obecavajucem sektoru’…. tko zna mozda i KOEI provede dokapitalizaciju pa mu KV skoci na 756

Možda ste u pravu za KOEI, ali bit ću iskren, za njega govore da je precijenjen od 190,00 kuna, sada je 560,00 kuna. Da li ste svjesni koju zaradu ste propustili u zadnjih godinu i po dana.
Osim toga, lijepo vam je Kristijan Florinčić na forumu mojnovac.com rekao da će s Končarom biti isto kao i s Atlanskom plovidbom, on kaže da ga je kupovao na 70,00 kuna i zna zašto je kupovao. Kada je to rekao cijena je bila oko 380,00 kuna.
Sad da li je htio utjecati na ostale forumaše ili je govorio istinu, a nalazi se među prvih deset u Končaru zna samo on.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

tenim informacijam te napuhavanja cijena određenih dionica zasigurno će mnoge obeshrabriti da to čine. S druge strane, ohrabrit će ulagače, osobito strane, da ulažu kvalitetnije….” Večernji list, 26.09.06.

Kada ovo čitam odmah mi padnu na pamet neke dionice poput Kemoboje, JDKM, HOMS, Mlinara i još par njih.
Ne znam zašto
[smiley1][smiley1][smiley1]

ja osobno ne bih bas u isti kos stavljao JDKM i Mlinara sa Kemobojom i HOMSom

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

tko zna mozda i KOEI provede dokapitalizaciju pa mu KV skoci na 756

KOEI će i bez dokapitalizacije uskoro na 700 a neki su slijepi i pored zdravih očiju. Da ste barem pažljivo pročitali Investitor br. 1 ne bi prosipali ovakve biserne rečenice na forumu

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Neozbiljno je spominjati konkretne brojke kad se predviđa rast pojedine dionice. To puno govori o samom piscu takvih predviđanja.

prejak sam i moralno i intelektualno i verbalno i financijski da bi ikada imao potrebu igrati nepošteno - zimzelen

Mišljenja sam da će najveći dio love od prodaje Plive (mislim trenutno samo na domaće vlasnike dionica Plive) biti uložen u Podravku, Končar, Dalekovod i investicijske fondove (ne samo dioničarske i mješovite).
Pozdrav
P.S.
Zaboravio sam, naravno i za upis Ine.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

KOEI će i bez dokapitalizacije uskoro na 700 a neki su slijepi i pored zdravih očiju. Da ste barem pažljivo pročitali Investitor br. 1 ne bi prosipali ovakve biserne rečenice na forumu

Cuj, vodoinst… na stranu sto nisi shvatio foru sa dokapitalizacijom koja je bila namijenjena kolegi plavom i onima koji su, kako da se izrazim, upuceniji u funkcioniranje ovog foruma… ne znam na cemu polazes toliko vjere u KOEI (osim cinjenice da si, koliko sam shvatio, do grla u njemu)… sa gredeljom situacija nije ni izbliza gotova, a sto ce kolac postajati veci to ce i problema biti vise, zatim su tu kadrovi, problematicna privatizacija, neopravdanost trenutne cijene u odnosu na presjek trzista itd. itd. Mozda sam ja u krivu, sto ce gotovo sigurno potvrditi ili opovrgnuti, vrijeme… ali iscupati moju recenicu iz konteksta, gdje govorim o tome da pri dobrom vjetru i purani zajedno sa 90 posto naseg PREC-R-A trzista (gdje spada i KOEI)- lete, te me prozvati slijepim pored zdravih ociju, optuziti me da sijem ‘bisere’ je u najmanju ruku neukusno… ako cemo vec sektorski promatrati trziste ADPL pojede KOEI za dorucak gledano iz bilo koje perspektive.

A o tome da ja nisam zaradio na KOEI… jesam… kupio na 300 i prodao na 400, bio siguran da je to all time high barem dok se neke stvari ne iskristaliziraju, no na trzistu na kojem drustvo u stecaju udvostruci vrijednost na burzi unutar 14 dana bez ikakvog razloga valjda je sve moguce… ja ipak nisam hazarder

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

New Report

Close