Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim…kakve su to sad crvene strelice[smiley2]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

…ovo je 100% neki Hajdukovac kupio 54 kom JELN-a po 300kn [smiley2]…hvala mu sto mi je vratio portfelj u plus [smiley11]…

[url]http://melaman2.com/cartoons/singles/mp3/mumbly.mp3[/url]

…ovo je 100% neki Hajdukovac kupio 54 kom JELN-a po 300kn [smiley2]…hvala mu sto mi je vratio portfelj u plus [smiley11]…

Čuj, nakon onakvih prometa na 330-340 kuna, a kasnije pad i gubljenja potpore ne znači da firma ne vrijedi i da bi trebala pasti na 200 kuna.
Previše je novaca “ulupano” u nju da bi potpora sasvim nestala, a ovo može biti i period “cijeđenja”

” Čuj, nakon onakvih prometa na 330-340 kuna, a kasnije pad i gubljenja potpore ne znači da firma ne vrijedi i da bi trebala pasti na 200 kuna. Previše je novaca “ulupano” u nju da bi potpora sasvim nestala, a ovo može biti i period “cijeđenja”

E da, da citiram i sebe : I meni je portfelj dobro skočio i ja imam dosta JLEN-a (ako sam u sukobu interesa da to javno i kažem).

Meni se portfelj oporavlja, ali nedostaje još oko 4% da dostigne “predpotopnu” vrijednost. U posljednja tri dana, bilježim porast, jučer više od 1.5%.[smiley11]

No respect

A jel netko prati MMTZ. Ima li tko kakve podatke da ih pusti?[smiley2]

Molim moderatora da otvori temu MMTZ, ali samo ako ima jos interesa za njom. Hvala

Olovka pise srcem

Slijedom vijesti o odluci EBRD da proda svoj udjel u Plivi Barru, u ponedjeljak bismo mogli dobiti novi ( očekivani ) uzlet tržišta.

Koje dionice bi mogle rasti?
Ulagaći će pretpostaviti koje dionice bi mogle zamjeniti Plivu, po meni tzv. blue chip dionice, veće tvrtke u obečavajućim sektorima ( KOEI ? ) i veće banke ( PBZ i ZABA ).

Ne treba zaboraviti da je EBRD u nekoliko dionica osobno involvirana ( 2. dioničar PBZ-a ) , a prodajom Plivinog udjela dobit će ca. 820 miliona kuna svježeg kapitala.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

…. po meni tzv. blue chip dionice, veće tvrtke u obečavajućim sektorima ( KOEI ? ) i veće banke ( PBZ i ZABA ).

Odličan izbor !!!

plavi: ” …. po meni tzv. blue chip dionice, veće tvrtke u obečavajućim sektorima ( KOEI ? ) i veće banke ( PBZ i ZABA ). ” Odličan izbor !!!

Ove tri dionice koje sam spomenuo su enormno rasle, ne zaboravimo, KOEI je donedavno bio 400 sada je 560, ZABA je donedavno bila oko 6000-6200, danas je 7600, PBZ također puno narasla ( tu treba pribrojiti i dokapitalizaciju ).
Međutim indikativno je još nešto – sve tri su rasle uz zavidne promete i dosegle svoje maksimume ( PBZ-om je trgovano po 1150 -2 paketa od preko 11 miliona kuna , a na 1180 oko 4 miliona kuna , ako se dobro sječam ) , koji su se do danas korigirali , pa je tako KOEI bio na 600 kuna , ZABA na 8200 , a PBZ na 1190.
Očekujem da sve 3 spomenute nakon očekivanog uzleta vrlo brzo dostignu i prestignu te cijene.

Oni koji su ih kupovali na tim razinama i nisu baš promašili timeing , kako se na prvi pogled činilo.

Naravno sve ovo pod pretpostavkom da se ovo oko Plive ( a izgledno je da hoče ) počne završavati na najbolji mogući način za tržište.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

A zašto bi se taj uzlet trebao desiti u ponedjeljak? [smiley6]

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Gospodine plavi ja sam veća dioničarka PLVA.
– možda imam vrapca u ruci golub (za neke orao) je još uvijek na grani.
– najbolje bi bilo da svi iznesete svoje portfelje i da objasnite neiskusnim dioničarima PLVA u što je sve dobro ulagati, jer zbilja su to sve teško ptcijenjene dionice.

Gospodine plavi ja sam veća dioničarka PLVA. – možda imam vrapca u ruci golub (za neke orao) je još uvijek na grani. – najbolje bi bilo da svi iznesete svoje portfelje i da objasnite neiskusnim dioničarima PLVA u što je sve dobro ulagati, jer zbilja su to sve teško ptcijenjene dionice.

Kolegice ili kolega ( opet pišete malo ženskim rodom malo muškim rodom , pa dajte se već odlučite ) , nisam dioničar ZABE niti Končara.
Siguran sam da ste vi veća dioničarka, ili dioničar Plive, možda zastupate skrbnički račun EBRD-a?

Ivanasedam , samo sam naveo logiku stvari oko dionica u koje bi se mogao sliti kapital iz Plive.
Vi se očigledno ne slažete sa mnom , pa navedite onda vlastito mišljenje o tome .

p.s. ako mislite da su sadašnji dioničari Plive neiskusni , mislite li da smo mi bivši dioničari Plive iskusni , jer smo ušli na vrijeme i izašli na vrijeme te ostvarili veće prinose na drugim dionicama – nego da smo ostali u Plivi??
[smiley1]

p.p.s. Ivanasedam nemojte bit čangrizavi ako ste kasnije ušli u Plivu , pa očekivali neke astronomske cifre. Mala dobit je ipak – dobit ,kolegice ili kolega.[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close