Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

collector: ” zagrebcan: ” Raste raste skoro sve suuuper. ” samo toz down [cry] ” I još pola mojih dionica, isto kao i jučer. Eig, Hpdg. Ali zato će one ići gore dok će Crobex biti u crvenom, kao i obično. A istina je da nelikvidne par dana kasne sa porastom za likvidnim dionicama. I zato sad nije pametno kupovati ove likvidne koje su već porasle, nego nelikvidne koje još nisu. Tako me povijest uči.

evo ja te poslušao, prodavao sam ATPL i DLKV, a kupovao junk EIG, BZJK, SLRS, i mislim u njima ostati neko duže vrijeme.

tenkista:

collector: ” zagrebcan: ” Raste raste skoro sve suuuper. ” samo toz down [cry] ” I još pola mojih dionica, isto kao i jučer. Eig, Hpdg. Ali zato će one ići gore dok će Crobex biti u crvenom, kao i obično. A istina je da nelikvidne par dana kasne sa porastom za likvidnim dionicama. I zato sad nije pametno kupovati ove likvidne koje su već porasle, nego nelikvidne koje još nisu. Tako me povijest uči.

evo ja te poslušao, prodavao sam ATPL i DLKV, a kupovao junk EIG, BZJK, SLRS, i mislim u njima ostati neko duže vrijeme.

DLKV baš i nisi trebao danas pošto se danas čeka odluka za TLM.

interesantno kako strah posljednjih mjeseci od korekcije djeluje na mnoge ćak i u vrijeme kada sve raste, evo npr. na HDEL nekoliko prodaja po bidu poslije lijepog rasta i sad se neki pitaju šta to prodavatelji znaju a oni ne a ustvari samo strah prodaje…

kak ne bi jos nisam dosao ksebi od one korekcije,svega mi jedna dionica u plusu,ostale na granici kupnje.Imam jos nesto sitno kesa i nisam utopio u ovom rastu od straha[embarass]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

kak ne bi jos nisam dosao ksebi od one korekcije,svega mi jedna dionica u plusu,ostale na granici kupnje.Imam jos nesto sitno kesa i nisam utopio u ovom rastu od straha[embarass]

Istina, kada se opečeš nakon toga pušeš i na hladno.

Budimo CROativni. Kupujmo hrvatsko. Kako to kaže jedan moj kolega: "Živce na laštiku...."

topalov5:

tenkista:

DLKV baš i nisi trebao danas pošto se danas čeka odluka za TLM.

a i odluka o alminiju mostar je sve bliža a dalekovod je sa partnerima dao najbolju ponudu.iskreno mislim da sve to veže i sigurnu dokapitalizaciju.slažem se sa kolegom tenkistom mislim da si prodao u krivo vrijeme.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Evo jedno offtopic pitanje jer ne znam gdje bi uopće postavio to pitanje:

Dakle trebam prebaciti ugovorom o prijenosu dionica neke dionice sa osobe A na osobu B. Da li predmetne dionice moraju biti na slobodnoj poziciji?

Hvala unaprijed na odgovoru…

A nazoves SDA i pitas. Mada, ja bi rekao onako laicki da moraju biti na slobodnoj poziciji. Anyway, oslobadjanje pozicije ne boli.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

kolega wiking strah je najveći neprijatelj svakog investitora.zanimljivo je gledat kako u največoj korekciji kupnje niotkud.kada se nakon par dana počne dizat svi kupuju ko ludi i ne bune se kaj plačaju 10% više.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Evo jedno offtopic pitanje jer ne znam gdje bi uopće postavio to pitanje:

Dakle trebam prebaciti ugovorom o prijenosu dionica neke dionice sa osobe A na osobu B. Da li predmetne dionice moraju biti na slobodnoj poziciji?

Hvala unaprijed na odgovoru…

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=2703&pg=74

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

kolega wiking strah je najveći neprijatelj svakog investitora.zanimljivo je gledat kako u največoj korekciji kupnje niotkud.kada se nakon par dana počne dizat svi kupuju ko ludi i ne bune se kaj plačaju 10% više.

Pa zato i je korekcija jer kupnje nema nigdje… Da ima kupnje, nebi bila korekcija. [tongue]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Moj gosparu fala ti , sritno van bilo i duša i tilo !

Zagrebačka burza
Građevinari najzaslužniji za jutrošnji Crobexov rast
Jutarnje trgovanje na burzi opet je lansiralo indeks gotovo dva posto. Najlikvidnije su dionice građevinara, IGH-ove i Ingrine, a promet je već sada veći od 47 milijuna kuna. Strelovit rast burzovnog indeksa, koji se nastavlja već drugi dan zaredom, malo je usporen nakon frenetičnih pola sata trgovine, no Crobex je još u porastu od gotovo dva posto

Najzaslužnije za to su dionice građevinara, koje trenutačno vode po obujmu trgovanja. Tako je najlikvidnija dionica Ingre, koja je s prometom od gotovo šest milijuna kuna porasla 3,3 posto. Iza njih slijedi Ingra s nekoliko stotina tisuća manjim prometom i porastom od čak 6,30 posto. Atlantska plovidba trenutačno stoji na 3,2 milijuna kuna prometa, a cijena je veća 3,74 posto veća od jučerašnje.

Dionica Jadroplova, još jednog brodara koji je profitirao zbog porasta indeksa rasutog tereta BDI-ja, danas je u plusu od 2,38 posto, uz promet od 2,1 milijun kuna. Dionice HT-a i Ine nisu jutros u žiži zanimanja investitora – HT-om se tržilo u vrijednosti od samo 2,3 milijuna kuna uz blagi porast cijene (trenutačna cijena je 343 kune), a Ina je uz 2,2 milijuna kuna prometa porasla do čarobne granice od 2.600 kuna za dionice (porast od 2,90 posto). Promet u prva dva sata trgovine je 47 milijuna kuna, pa se može zaključiti da će dnevni promet biti u jučer dostignutom limitu (između 90 i 100 milijuna kuna). Amir Kulenović

*Autor posjeduje dionice HT-a

GLEDAJUĆI DUGOROČNO - SVI SMO MRTVI

New Report

Close