udio ulaganja mirovinskih fondova u dionice 1.423.558.000 (9mj.) 2.188.642,000 (10mj)
ulaganja dioničkih fondova 5.002.005,000(9mj) 5.493.716,000(10mj)
ulaganja mješovitih fondova 2.775.630,000 2.842.013,000
bit će zanimljivo vidjeti za 11.mjesec, uglavnom ima se
Cit. 1 (Strawinsky) :Kolega Špancir, otkuda potječe ovaj podatak o prosječnom P/E? Može pomoć?
Cit. 2 (Rapide 48) :Može li molim vas izvor za tvrdnju o P/E=18. Ili link
Cit. 3 (Seljo) :dosta hrabre tvrdnje kolega, po cemu zakljucujete da su se fondovi vratili? prosjecna transakcija danas bila je izuzetno mala (samo 31 tisucu kuna), promet je bitno veci nego proslih dana, ali jos uvijek je daleko od prosjeka zadnjih nekoliko mjeseci
Odgovori:
1. Krajem ljeta , u doba najveće ekspanzije CROBEX-a i CROEMI-ja netko je (možda Galinec?) izračunao i negdje u novinama iznio takav P/E
2. P/E 18 je izveden iz 26 na način kako je opisano.Ne radi se ni o kakvoj naučnoj metodi , već o gruboj zdravorazumskoj skici.Naravno da se firme ne mogu promatrati samo kroz P/E.
3. Iz relativnog rasta prometa i bezrezervnog rasta cijena očito je da su investitori procijenili tko je pobjednik izbora.Na primjeru brodara vidjele su se npr. velike jedinične transakcije.Ipak , bit ćemo pametniji slijedećeg tjedna , jer onda izlazi i deadline za Kosovo….
evo mog skromnog predviđanja za danas….
počet ce veselo i bit ce dosta rasta sa srednjom likvidnosti, negdje do podne ce se sve malo smirit, a do kraja dana ce lagano past i crobex ce zavrsit u minusu…[huh][shocked]
moje misljnje[undecid][bye]
dow +1,48% NAS+1,78% NIK+1,70% Crobex danas?[pray]
+5% najmanje da bar [thumbsup]
evo mog skromnog predviđanja za danas…. počet ce veselo i bit ce dosta rasta sa srednjom likvidnosti, negdje do podne ce se sve malo smirit, a do kraja dana ce lagano past i crobex ce zavrsit u minusu…[huh][shocked] moje misljnje[undecid][bye]
mozda HT ali crobex sigurno ne
cayman006:
” Baš me zanima za što im treba novaca? Očito je neki veći projekt u pitanju…
”
Mozda imaju namjeru ulozit skupa s Varteksom u stambeno poslovnu zonu?
I to je projekt.
Za sad DDJH i BZJK, dalje…?
KORF-R-A, ERNT-R-A
Blok na JDPL na 750 kn od 1314 kuna. Hoće li i danas biti pretivara.[rolleyes]
To je okrugla brojka, vjerojatno je to više blokova od po 100-200 komada…
raketa krenula .crobex 1,7 u 18 minuta trgovanja.Dalekovod krenuo prema zaslužnim pozicijama.[thumbsup]