Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Realno burza i prometi na burzi zadnjih dana su pušiona, hoću reći najlošiji do sada.
Ali zato ima jeftine robe, he,he,ehe[thumbsup]

7 dana

Želi biti tehnološki lider regije
Zagrebačka burza: Uvode se ‘market makeri’ za dionice

http://www.vecernji.hr/home/manager/2967133/index.do

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Ja se nakrcao u zadnjih 10 dana. A preporučam svima da požure.

Teško da bi fondovima bilo dovoljno samo da počne rast od siječnja, njima treba i rezultat već u ovoj godini. Ne izgleda nimalo lijepo to što im je trenutno prinos upola manji nego u 2006. I sad imaju čistu situaciju, HDZ ide dalje, nema političkih izgovora.

Ne mislim da bi se recimo Aureus volio reklamirati ovako: prinos u 2006. 69%, u 2007. 36%.

Raiffeisen Central Europe: 43% – 19%.

PBZ Equity: 46% – 24%.

Ili ovaj biser: Fima Equity: 63% – 12%.

Mislim da se mnogima radi o spašavanju dobrog glasa.

Hmm, naizgled logicno Gorgija no mislim da su fondovi vec poceli odasiljati signale da je tesko ocekivati velike dobiti kao nekad. Zbog svega toga mislim da nece doci do veceg porasta (tih manje od mjesec dana koliko nas dijeli od iduce godine nije dovoljno da spere “gorak okus” sa invstitorskih ustiju, po mome misljenju. S druge strane ostavlja dovoljno prostora za rast u iducoj godini.)

Zbog toga ja ovo vidim kao prijelazno razdoblje gdje ce fondovi drzati hold poziciju. Mozda cak i ako naraste zahvaljujuci malima krenu u sitnu prodaju kako bi stopali rast a i stvorili malo casha za iducu godinu (mislim da su se istrosili prilikom zadnje korekcije, barem mali fondovi). To, samo po sebi i nije lose….

Ipak, dozvoljavam da ce neki fondovi krenuti u ciscenje kako bi popravili bilancu – zbog toga sam se ja ipak nakrcao dionicama i sada sam 100 % dionicar[wink]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

evo za početak nešto pozitivno iz Europe!!!!

Vaš link

nadam se samo da će se ostvariti!!!!![sealed][sealed][sealed]

Four Star General

Zbog toga ja ovo vidim kao prijelazno razdoblje gdje ce fondovi drzati hold poziciju. Mozda cak i ako naraste zahvaljujuci malima krenu u sitnu prodaju kako bi stopali rast a i stvorili malo casha za iducu godinu (mislim da su se istrosili prilikom zadnje korekcije, barem mali fondovi). To, samo po sebi i nije lose….

Da bi rijec rekao. [proud]

skype - ivek1234

Ja se nakrcao u zadnjih 10 dana. A preporučam svima da požure. Teško da bi fondovima bilo dovoljno samo da počne rast od siječnja, njima treba i rezultat već u ovoj godini. Ne izgleda nimalo lijepo to što im je trenutno prinos upola manji nego u 2006. I sad imaju čistu situaciju, HDZ ide dalje, nema političkih izgovora. Ne mislim da bi se recimo Aureus volio reklamirati ovako: prinos u 2006. 69%, u 2007. 36%. Raiffeisen Central Europe: 43% – 19%. PBZ Equity: 46% – 24%. Ili ovaj biser: Fima Equity: 63% – 12%. Mislim da se mnogima radi o spašavanju dobrog glasa.

Mislim da se radi o tome da fondovi prebacuju prinos iz ove godine u slijedeću jer teško da se mogu ponoviti prošli rezultati. Voljeli bi oni da mogu i ove godine i slijedeće ostvariti po recimo 50%, ali teško će tako dalje. Zato je bolje sad 30% pa dogodine opet 30% nego sad 50, a iduće 10%.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=c08e2c17-950c-45a1-975c-8eaa5ac652cf&open=sec

[cool]

Ja se nakrcao u zadnjih 10 dana. A preporučam svima da požure.

Teško da bi fondovima bilo dovoljno samo da počne rast od siječnja, njima treba i rezultat već u ovoj godini. Ne izgleda nimalo lijepo to što im je trenutno prinos upola manji nego u 2006. I sad imaju čistu situaciju, HDZ ide dalje, nema političkih izgovora.

Ne mislim da bi se recimo Aureus volio reklamirati ovako: prinos u 2006. 69%, u 2007. 36%.

Raiffeisen Central Europe: 43% – 19%.

PBZ Equity: 46% – 24%.

Ili ovaj biser: Fima Equity: 63% – 12%.

Mislim da se mnogima radi o spašavanju dobrog glasa.

za reklamiranje ima i prinos od osnutka, ako je zadnja godina lošija [wink], ali slažem se sa tobom treba se nakrcati…

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Hmm, naizgled logicno Gorgija no mislim da su fondovi vec poceli odasiljati signale da je tesko ocekivati velike dobiti kao nekad. Zbog svega toga mislim da nece doci do veceg porasta (tih manje od mjesec dana koliko nas dijeli od iduce godine nije dovoljno da spere “gorak okus” sa invstitorskih ustiju, po mome misljenju. S druge strane ostavlja dovoljno prostora za rast u iducoj godini.) Zbog toga ja ovo vidim kao prijelazno razdoblje gdje ce fondovi drzati hold poziciju. Mozda cak i ako naraste zahvaljujuci malima krenu u sitnu prodaju kako bi stopali rast a i stvorili malo casha za iducu godinu (mislim da su se istrosili prilikom zadnje korekcije, barem mali fondovi). To, samo po sebi i nije lose…. Ipak, dozvoljavam da ce neki fondovi krenuti u ciscenje kako bi popravili bilancu – zbog toga sam se ja ipak nakrcao dionicama i sada sam 100 % dionicar[wink]

sve to također vrijedi kao logičan razlog. jedino što nekako mislim da im i nije potrebno nekako čuvati municiju za sljedeću godinu jer bi im ona ionako trebala biti dobra.

ali vidim da smo izvukli iste zaključke što se tiče buy pozicije [cool]

5 M prometa u 10 minuta ….’.Fondovske’ dionice uglavnom u porastu….vidi li se to svijetlo na kraju tunela ?

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close