kako snazan tim, menjaju premjera u tjedan dana…
jadniji smo neg kaj sem mislil[cry]
Politika mi je zadnja stvar koja me privlaći pa tako i političari……ali ovo što radi SDP je sramota za sve koji su glasali za tu stranku. U Osijeku su dogovorili koaliciju sa Glavaševim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tek sad se vidi kakav je Milanović a kakav je Gospodin bio Račan.
Možda nije vrijeme i mjesto…ali
Uvijek imam dio imovine u kunama( većinu imovine pak u dionicama)
Ako bi se ostvarila velika inflacija da li bi bilo bolje sad pretvoriti kune u Eur-e jer vjerujem da u tom slučaju i Eur konačno ide na 9, 10 kuna. I što kažete na kupnju poljoprivrednog zemljišta pošto se ovih dana priča da je u EU 7 do 8 puta skuplje? Ako netko ima vremena, barem ukratko. Hvala!
P.S:. Ne mogu naći temu za to.
kako snazan tim, menjaju premjera u tjedan dana…
jadniji smo neg kaj sem mislil[cry]
njih ne zanimaju fotelje ,samo boljitak nacije .[shocked]
Odoše pare u obveznice, otkad je objavljeno ovo za Jurčića. Ne dobro…
di to vidis tek 4 milje obveznica proslo…
PRAVILNIK
O DOZVOLJENIM ULAGANJIMA I OGRANIČENJIMA ULAGANJA
OTVORENIH INVESTICIJSKIH FONDOVA S JAVNOM PONUDOM
2) Društvo za upravljanje može ulagati imovinu fonda u dionice koje u slobodnoj
prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj
prodaji veća od 100 milijuna kuna.
Pozdrav iz Hanfe…
[wink]
Možda nije vrijeme i mjesto…ali Uvijek imam dio imovine u kunama( većinu imovine pak u dionicama) Ako bi se ostvarila velika inflacija da li bi bilo bolje sad pretvoriti kune u Eur-e jer vjerujem da u tom slučaju i Eur konačno ide na 9, 10 kuna. I što kažete na kupnju poljoprivrednog zemljišta pošto se ovih dana priča da je u EU 7 do 8 puta skuplje? Ako netko ima vremena, barem ukratko. Hvala! P.S:. Ne mogu naći temu za to.
ja ozbiljno razmisljam da kupim zemljiste i da dio sredstava ulazem u poljoprivredu….i vjerojatno cu to na proljece napravit[proud]
al da ce cijena skocit 7-8 X, mozda i hoce, al za 7-8 god….[huh]
Zna li netko razlog da je BZJK jutros daleko likvidnija nego inače? Je li isto političke prirode (HSS, poljoprivreda…) ili ima drugih razloga?
Možda nije vrijeme i mjesto…ali Uvijek imam dio imovine u kunama( većinu imovine pak u dionicama) Ako bi se ostvarila velika inflacija da li bi bilo bolje sad pretvoriti kune u Eur-e jer vjerujem da u tom slučaju i Eur konačno ide na 9, 10 kuna. I što kažete na kupnju poljoprivrednog zemljišta pošto se ovih dana priča da je u EU 7 do 8 puta skuplje? Ako netko ima vremena, barem ukratko. Hvala! P.S:. Ne mogu naći temu za to.
Nije samo priča nego je i stvarnost već godinama,iako ne baš toliko puta ali u ovom trenutku je 4-5 puta skuplje u EU nego kod nas.
Imam informaciju iz prve ruke,u Mađarskom dijelu Baranje cijena poljoprivrednog zemljišta je od 13-17k Eura,a zemlja pogodna za vinograde dostiže cijenu 20K Eura
Za usporedbu cijena zemlje u okolici Iloka i Vukovara za vinograde je u ovom trenutku oko 7k Eura i svaki komadić se uzima po asku čim se pojavi na prodaji,nema puno cjenkanja.Ostalo ide po 3-4k Euraza hektar.
Što se tiče odnosa Eur-Kn to mi ne drži baš vodu.
[cool]
lako se nadje po 3-4 k eura za hektar.. jedino sta su male povrsine.. zemlja pogodna za vinograde je skroz druga prica..
..Tenkista..ovo pitanje Eura i tečaja kune, ja sam nekoliko puta postavljala na forumu, ali mi je urednik
svaki puta- izbjegao objavljivanje. Ti si apsolutno u pravu sa svojim razmišljanjima, oko tečaja , jer
je mene-moja banka upravo na to i upozorila, obzirom na sklapanje ugovora prije oko 60 dana, kada sam
deponirala jednu količinu sredstava u Eurima. Velika reklama oko oročavanja kuna, i akcija do 31.12.2007.
sa kunama, daje naslutiti, da će se u proljeće izvršiti najavljivane korekcije tečaja kune. Vi koji to bolje razumijete
znate, da sam rast Crobexa, ali i udjela u fondovima koji nisu u Eurima- predstavlja opasnost za ulagače.
Takodjer i margin- krediti u ZABI. Treba dobro izračunati- rizik , obzirom na tečaj, te sigurno u rast Crobexa
uračunati i mogući pad vrijednosti kune. Koliko ? Ako su kamate na kune godišnje 6,5 % , onda je
pretpostavljeni pad eura- minimalno + 2 %. Što mislite ? tj. oko 7,5 …….