A inace se slazem sa gospodjicom Sarah-Key. [smiley2]
Kako vi kolega znate da se radi o gospođici , a ne o gospođi??
Moliću lijepo.
Pa zar vi ne vidite kolega Plavi, da je to curica – investitorica? Prosim fino. Kaj ne?[smiley2]
Kolega Fedore, dajte bacite neku formulu prema kojoj bismo mogli izracunati kapitalizaciju TDR-a i njegovu procijenu vrijednosti, u slucaju prodaje, po dionici ADRS-a[smiley2]
Nema problema dragi kolega, vec sam ja to racunao.
Evo formule:
BV / EPS
———– + EBIT/P/E – R + S = 7.140,00 kn
BV
Danas je korekcija završena
Samo tako,kako Vi kažete ???
Završila korekcija, a da nisam ni osjetio? To je bila najbezbolnija do sada![smiley2][smiley2]
Ford: ” bulakov: ” Ako je ovo bila “korekcija” onda je zapravo i nije bilo. Rekao bi samo sitan pad cijene. Ali misljenja sam da je proces tek zapoceo. ” Misliš da je proces “korekcije” tek započeo? ” Mislim da je ovakav rast dugorocno neodrziv. Dosta toga je precijenjeno. Rekao bi medo. Bikić bi rekao da se još uvijek može očekivati rast zbog priljeva od Plive, mirovinaca i sličnog. Osobno mi se cini da na našem tržištu nije bitno koliko su dionice precijenjene ili podcijenjene već koliko je slobone gotovine u opticaju. Dio viškova kako fondova tako i privatnih lica uvijek će završavati u dionicama bez obzira na njihovu cijenu. Međutim, kad se zaredaju IPO-i u većem broju i stave dijelovi velikih javnih poduzeća na burzu tada će da tako kažem “ponuda” dionica premašiti “potražnju” pa će se doista kvaliteta poduzeća reflektirati u snazi dionice. Doći će do odlijeva sredstava iz nekvalitetnih u “kvalitetne” dionice i time pada cijena odnosno veće diferencijacije u odnosu na polsovne rezultate pojedinog poduzeća. Naravno, pitanje je u kojem vremenskom roku i kojim intenzitetom. Pozdrav
Dolar, hvala na odgovoru, slažem se s tobom.
Dionice su već dugo dosta rasle, svi omjeri cijene,zarade, kapitala, dugova,tržišne kapitalizacije… su otišli u nebo kod velike večine dionica.
U ovakvoj situaciji dionice koje se trenutno nude na naše 2 burze može kupovati:
– netko tko se pomamio a nema pojma o dionica
– ili neko tko zna jako puno, ulaže puno vremena i truda u proučavanje stanja i kratkim kupnjama i prodajama špekulativno nešto želi zaraditi.
U protekle 2 godine je za špekulante bilo odlično razdoblje, vjerojatno možda bude i još neko vrijeme.
Ali ipak jedan podsjetnik – dionica koja košta 100 kn kad poraste 100% košta 200 kn a kad pojeftini istih tih 100% košta 0 kn.
Znaći dok dobivaš dobivaš puno a kad gubiš gubiš sve.
Završila korekcija, a da nisam ni osjetio? To je bila najbezbolnija do sada![smiley2][smiley2]
Nikad nećete diplomirati. Malo argumenata, forumula, grafova. Dokažite kolega!
Recite Quark, da li ste u Belju i ako jeste vaše prognoze, zahvaljujem!
studoš:
”
”
Nikad nećete diplomirati. Malo argumenata, forumula, grafova. Dokažite kolega!
Mislite magistrirati? Pa i mi smo “studenti”.
To je bila konstatacija proizašla iz dojma koji sam danas dobio čitajuće mnogobrojne postove. Naporan je to posao…[smiley2][smiley2][smiley2]
Recite Quark, da li ste u Belju i ako jeste vaše prognoze, zahvaljujem!
Bio sam prije 10tak dana. Baš sam se nakupovao, imali smo buy i onda je započela korekcija. Da je nije bilo danas bismo bili preko 300. Garantiram. Nakon toga sam krenuo prodavati. Rasprodao sam 70%.
Dosta sam razmišljao u Belju. Kad je započela prošla korekcija baš smo imali sell signal. To je samo doprinjelo padu sa 220 kn na nekih 180 kn. Ovaj puta je bila sasvim suprotna situacija. Početkom korekcije imali smo buy signal i vjerojatno zbog toga Belje niti nije imalo veću korekciju. Čini mi se da se nećemo baš nakupovati Belja ispod 260 kn osim ako slučajno Barr ne sakupi 50%.