Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Teoretski, i crveni mogu sklepati nekakvu klimavu koaliciju. Zato se rast crobexa usporio dok se ne objavi službeno da je HDZ i fomalno dobio mandat za sastav vlade. A da je rezultat bio obrnut….e, onda bismo danas zbrajali gadne minuse. test4

Ha.teško je reći!Malo mi je čudno da burza traži službenu potvrdu da je DRIVO ponovni premijer.Očekivao sam puno više špekulanata i jači rast indeksa a onda u eventualnom slučaju da Ivo ne bude premijer da Crobex padne!

Novac je kisik burze!

ŠPANCIR: ” varazdinec: ” po mojoj prognozi index će danas završiti u minusu,iako je sada +2,29% ” Izjava dana. Konačno novi guru……. ” učinilo mi se da je index bio u jednom trenutku na samo +0,27%test4test5zovite me guru slobodno[smiley2]

Bio u jednom trenutku i 0,00. U 10.00

Nego, nesto se nije dogodio snazan rast burze kak su mnogi predvidjali. Da to nije zato sto izbori s time nemaju veze? [smiley1]

Pa ne znam kolega što vi vidite, ali ja vidim skoro sve plave strelice [smiley2]

pa nije loše. preko 100 milja prometa i crobex 0,73%. lagano i sugirno za sad. bar prodavači kulturno prodaju (osim IGH) i ne lupaju sumanuto po bidu.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Da je kojim slućajem HDZ izgubio na izborima kak bi MAJESTORI napucali index i dionice dole.Baš su pravi l…….Očekivao sam danas puno bolji dan,sasvim normalno.Ipak su izbori iza nas i sve je prošlo ok. Ali MAJESTORI rade što žele sa burzom.Dobro da nisu i zbog loše igre Hajduka i Dinama srušili index.

Alien:

Nego, nesto se nije dogodio snazan rast burze kak su mnogi predvidjali. Da to nije zato sto izbori s time nemaju veze? [smiley1]

Pa ne znam kolega što vi vidite, ali ja vidim skoro sve plave strelice [smiley2]

Kolega ja vidim da je danasnji rast crobexa ispod 1 posto a to meni ni po kojim kriterijima nije “snazan rast”. Ako vama je – super.

Izbori nisu gotovi, to je br. 1. Ne vidim Vladu još uvijek.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Croblack: ” Alien: ” Nego, nesto se nije dogodio snazan rast burze kak su mnogi predvidjali. Da to nije zato sto izbori s time nemaju veze? [smiley1] ” Pa ne znam kolega što vi vidite, ali ja vidim skoro sve plave strelice [smiley2] ” Kolega ja vidim da je danasnji rast crobexa ispod 1 posto a to meni ni po kojim kriterijima nije “snazan rast”. Ako vama je – super.

Moram priznati da me ovakvo razmišljanje zabrinjava, ne odnosi se samo na vas. Ako rast Crobexa od skoro 1% usred korekcije “nije dovoljan” onda se stvarno bojim da nas čeka još mnogo razočarenja na ovom našem tržištu.

Alien: ” Croblack: ” Alien: ” Nego, nesto se nije dogodio snazan rast burze kak su mnogi predvidjali. Da to nije zato sto izbori s time nemaju veze? [smiley1] ” Pa ne znam kolega što vi vidite, ali ja vidim skoro sve plave strelice [smiley2] ” Kolega ja vidim da je danasnji rast crobexa ispod 1 posto a to meni ni po kojim kriterijima nije “snazan rast”. Ako vama je – super. ” Moram priznati da me ovakvo razmišljanje zabrinjava, ne odnosi se samo na vas. Ako rast Crobexa od skoro 1% usred korekcije “nije dovoljan” onda se stvarno bojim da nas čeka još mnogo razočarenja na ovom našem tržištu.

Kolega u pravu ste, samo se nadamo da će upravo ovakvi otići brzo sa burze.

Moram priznati da me ovakvo razmišljanje zabrinjava, ne odnosi se samo na vas. Ako rast Crobexa od skoro 1% usred korekcije “nije dovoljan” onda se stvarno bojim da nas čeka još mnogo razočarenja na ovom našem tržištu.

Mene kolega vise zabrinjava kad procitam vase “usred korekcije”. A kak nazivate ovo sto je trajalo preko mjesec dana i skrkalo crobex sa preko 5500 na 4600? Pocetkom korekcije? Jer ako je ovo tek pocetak onda smo naje… Ono na sto ciljam jest da su predvidjanja raznih koelga da ce trzite snazno up ili down ovisno o izbornom pobjedniku cisti burek. Ovo sve su fondovske igre vidljive iz aviona a izbori, dolar, nafta itd. parametri su im samo dosli kao naruceni da ohlade trziste i pripreme ga za ponovno pumpanje koje ce po meni uslijediti iza nove godine, tj. kad se vrate sa skijanja. Bacite oko na graf crobexa od prosle i pretprosle godine.

Croblack je potpuno u pravu.
Kome nije dovoljni porast od 0,91 % dnevno neka si pod hitno pronađe drugi izvor zarade.
Meni je to i više nego dovoljno , pretpostavljam i većini ostalih.O fondovima da i ne govorimo.
Uostalom:
1. Crobex bi porastao i puno više da nije ERNTkoji ima relativno velik udjel u izračunu Crobex-a ( treba i o tome nešto znati ), ERNT je danas pao 2,01 % .
2. Bližimo se kraju godine, kao što znamo fondovima je ovo prinosa sasvim dovoljno pa ne treba očekivati da će oni potegnuti prema gore. Poslije 01.01. da. Međutim treba imati na umu i činjenicu da praktički imamo samo 3 prava tjedna prije 2008. godine , a podosta ljudi je u cashu, kada tome pribrojimo očekivanu vijest o ostanku HDZ-a na vlasti ( formniranje vlade ), mogli bi lagano do kraja godine još gore.
Tko će formirati vladu, u ovom trenutku je budimo iskereni još uvijek neizvjesno.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Croblack je potpuno u pravu. Kome nije dovoljni porast od 0,91 % dnevno neka si pod hitno pronađe drugi izvor zarade. Meni je to i više nego dovoljno , pretpostavljam i većini ostalih.O fondovima da i ne govorimo. Uostalom: 1. Crobex bi porastao i puno više da nije ERNTkoji ima relativno velik udjel u izračunu Crobex-a ( treba i o tome nešto znati ), ERNT je danas pao 2,01 % . 2. Bližimo se kraju godine, kao što znamo fondovima je ovo prinosa sasvim dovoljno pa ne treba očekivati da će oni potegnuti prema gore. Poslije 01.01. da. Međutim treba imati na umu i činjenicu da praktički imamo samo 3 prava tjedna prije 2008. godine , a podosta ljudi je u cashu, kada tome pribrojimo očekivanu vijest o ostanku HDZ-a na vlasti ( formniranje vlade ), mogli bi lagano do kraja godine još gore. Tko će formirati vladu, u ovom trenutku je budimo iskereni još uvijek neizvjesno.

Kako je neizvjesno?

Novac je kisik burze!

New Report

Close