Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne znam kaj je ovo ljudi al 1 genracija danas mi shebala vise naloga
ne kuzim do sad je sve bilo ok

Postanite Eu-robovi

pobjedom hdz-a građevinari su odahnuli [smiley1]

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

ne znam kaj je ovo ljudi al 1 genracija danas mi shebala vise naloga
ne kuzim do sad je sve bilo ok

u gužvi uvijek zakažu, treba im uvijek dosta vremena. meni isto uvijek pobjegnu prilike zbog njih iako predvidiš kretanje trenda

Na VART je prodaja očigledno završila, logički kupnja se slaže trenutno puno jača od prodaje.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Zagrebačka burza: Kardum i Jovanović zbog tučnjave dobili opomenu

Autor SNJEŽANA MLINAREVIĆ
Glasnogovornik Zagrebačke burze Željko Kardum
Foto: Boris Ščitar

Glasnogovornik Zagrebačke burze Željko Kardum dobio je opomenu pred otkaz zbog incidenta koji se prije dva tjedna dogodio na burzi. Najpoznatiji lik u javnosti koji prezentira događaje na tržištu kapitala potukao se s kolegom Kristijanom Jovanovićem, nakon čega su obojica završila na bolovanju, navodno s podebljim medicinskim dosjeima, i čekaju ishod ovoga nesvakidašnjeg događaja. Na burzi se ovaj događaj prepričava na razne načine, no nitko nije svjedočio tučnjavi dvojice zaposlenika.

Zaklonio ih zid
U Zagrebačkoj burzi na 22. katu Eurotowera svi prostori odijeljeni su staklima pa je jednostavno bilo nemoguće ne vidjeti što se događa. No, Kardum i Jovanović potukli su se, kažu ostali, baš ispred zida koji zaklanja pogled ostalima. Njih dvojica (Jovanović je project manager) radili su na sličnim poslovima.

Sukob je navodno izbio zbog nervoze oko sadržaja i rokova izrade web stranice burze koja se dugo pripremala, a vrijeme je istjecalo. Stranica je trebala biti stavljena u funkciju s danom uvođenja novog trgovinskog sustava OMX, tehnički najsuvremenije platforme za trgovanje.

To se i dogodilo u petak, kada je službeno i bez komplikacija proradio OMX, ali Kardum i Jovanović nisu pribivali tim događajima. Jovanović je o događaju navodno obavijestio i Hanfu pa sve nakon dvotjedna zatišja poprima i šire konotacije.

Direktor Zagrebačke burze Roberto Motušić podijelio je dvojcu u sukobu opomene pred otkaz, no njihovo zadržavanje na bolovanju i uključivanje Hanfe ponovno otvara taj nemili događaj u instituciji koja simbolizira sve samo ne sredinu u kojoj su mogući ovakvi radni ekscesi.

Interni slučaj
– Slučaj se dogodio prije dva tjedna, internog je karaktera i nema nikakvih implikacija na normalno odvijanje poslova na burzi i na njezino funkcioniranje. Riješen je prema zakonu i internim pravilima. A dodijeljenim opomenama obojici zaposlenika burza je formalno riješila taj slučaj – potvrđuje Motušić.

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

ma sramota .. treba im obojici otkaze podijeliti.

samo da pozdravim sve forumase, posebno onu masu hdz-ovaca[smiley7]
i da kazem da mi se ova euforija nimalo ne svida, iako mi je draza od korekcije i iako pomalo dolazim na 0 [smiley6]

Moderatora treba zabranit!!!

zasto otkaz, ljudi su predani svom poslu i ako živci popuste mogu i pretjerat…
vani se po parlamentima tuku pa nitko nije dobio otkaz[smiley1]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

davno su uspješni investitori rekli da se dionice kupuju kad ih nitko neće tako da bi se svi Vi euforični kupci danas vrlo brzo mogli naći na skliskom terenu

davno su uspješni investitori rekli da se dionice kupuju kad ih nitko neće tako da bi se svi Vi euforični kupci danas vrlo brzo mogli naći na skliskom terenu

a ti još nisi kupio ???

samo da pozdravim sve forumase, posebno onu masu hdz-ovaca[smiley7]
i da kazem da mi se ova euforija nimalo ne svida, iako mi je draza od korekcije i iako pomalo dolazim na 0 [smiley6]

Ne znači da sam HDZ-ovac ako sam glasao za njih. glasao sam zbog sebe, zbog svog džepa a ne zbog njih.[smiley2]

samo da pozdravim sve forumase, posebno onu masu hdz-ovaca[smiley7] i da kazem da mi se ova euforija nimalo ne svida, iako mi je draza od korekcije i iako pomalo dolazim na 0 [smiley6]

ako ti se ne sviđa euforija, odi trgovati u Srbiju. tamo nema euforije.[smiley2][smiley1]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close