Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dakle ljudi budite ozbijni i gledajte funamentalne pokazatelje….buducnost…tako da su sjajne prilike po ovoj cijeni INA, KORF, ARNT, SLRS, BRIK itd…a ne INGR,DLKV, ATPL;LURI;CROS, SUNH, KRAS itd… Korekcija mora doci na gornje dionice barem 30-40%…jer i tada ce gornje biti precijenjene po trenutnim fundamentalnim pokazateljima posebno bilanci…

….Tebi se stvarno pogoršalo…Eventualno bih se složio da je INA podcijenjena, ali reći za INGRU i DLKV da su precijenjene….E tu sam prijatelju potpuno suprotnog mišljenja….
S onim gore “pogoršalo” te nisam namjeravao vrijeđati….shvati to kao šalu
[smiley2]

BUFFET: ” su sjajne prilike po ovoj cijeni INA, KORF, ARNT, SLRS, BRIK itd…a ne INGR,DLKV, ATPL;LURI;CROS, SUNH, KRAS itd… Korekcija mora doci na gornje dionice barem 30-40%…jer i tada ce gornje biti precijenjene po trenutnim fundamentalnim pokazateljima posebno bilanci… ” ti ces, kao vrsni pokazatelj i prosvjelitelj naravno predociti sve izracune koji ukazuju na precjenjenost….ja se potpuno slazem s tobom, al eto radi neukih investitora molim te da predocis sve pokazatelje – od P/E do NAVa [smiley1]

pa ovih dana nisu bili presudni fundamenti niti kod nas a bogami i belex15 istog je raspoloženja.
kad stampedo krene ne pita se a naši ulagaci skloni su tome,
prikazna vjezba; mjesto radnje ZSE vrijeme radnje; 20.11.07, fundamenti, što je to???

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

BUFFET: ” dakle ljudi budite ozbijni i gledajte funamentalne pokazatelje….buducnost…tako da su sjajne prilike po ovoj cijeni INA, KORF, ARNT, SLRS, BRIK itd…a ne INGR,DLKV, ATPL;LURI;CROS, SUNH, KRAS itd… Korekcija mora doci na gornje dionice barem 30-40%…jer i tada ce gornje biti precijenjene po trenutnim fundamentalnim pokazateljima posebno bilanci… ” ….Tebi se stvarno pogoršalo…Eventualno bih se složio da je INA podcijenjena, ali reći za INGRU i DLKV da su precijenjene….E tu sam prijatelju potpuno suprotnog mišljenja…. S onim gore “pogoršalo” te nisam namjeravao vrijeđati….shvati to kao šalu [smiley2]

Ajde daj mi jedan razlog zasto INGRA i DLKV nisu precjenjene… po cemu ti mislis da te dionice tolko vrijede…

sakai: ” BUFFET: ” su sjajne prilike po ovoj cijeni INA, KORF, ARNT, SLRS, BRIK itd…a ne INGR,DLKV, ATPL;LURI;CROS, SUNH, KRAS itd… Korekcija mora doci na gornje dionice barem 30-40%…jer i tada ce gornje biti precijenjene po trenutnim fundamentalnim pokazateljima posebno bilanci… ” ti ces, kao vrsni pokazatelj i prosvjelitelj naravno predociti sve izracune koji ukazuju na precjenjenost….ja se potpuno slazem s tobom, al eto radi neukih investitora molim te da predocis sve pokazatelje – od P/E do NAVa [smiley1] ” pa ovih dana nisu bili presudni fundamenti niti kod nas a bogami i belex15 istog je raspoloženja. kad stampedo krene ne pita se a naši ulagaci skloni su tome, prikazna vjezba; mjesto radnje ZSE vrijeme radnje; 20.11.07, fundamenti, što je to???

Nisam baš previše pratio belex u zadnje vrijeme(svjestan sam katasrofe tamo) ali nakon stampeda u 2i 3 mjesecu na kupovini i ondašnjih pokazatelja nije mi bilo na kraj pameti da tamo ulozim i kunu

Mislim da su sjajne prilike za ulaz na ovim cijenama INA , ADRIS, VETERINA , ŽITNJAK.

ksafaric: ” BUFFET: ” dakle ljudi budite ozbijni i gledajte funamentalne pokazatelje….buducnost…tako da su sjajne prilike po ovoj cijeni INA, KORF, ARNT, SLRS, BRIK itd…a ne INGR,DLKV, ATPL;LURI;CROS, SUNH, KRAS itd… Korekcija mora doci na gornje dionice barem 30-40%…jer i tada ce gornje biti precijenjene po trenutnim fundamentalnim pokazateljima posebno bilanci… ” ….Tebi se stvarno pogoršalo…Eventualno bih se složio da je INA podcijenjena, ali reći za INGRU i DLKV da su precijenjene….E tu sam prijatelju potpuno suprotnog mišljenja…. S onim gore “pogoršalo” te nisam namjeravao vrijeđati….shvati to kao šalu [smiley2] ” Ajde daj mi jedan razlog zasto INGRA i DLKV nisu precjenjene… po cemu ti mislis da te dionice tolko v

Da znaš izračunati osnovne fundamentalne pokazatelje i usporediti, onda bi znao zašto je Ingra podcjenjena .
Ovako ili ne znaš ili provociraš.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Tooo plavi!

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

ksafaric: ” BUFFET: ” dakle ljudi budite ozbijni i gledajte funamentalne pokazatelje….buducnost…tako da su sjajne prilike po ovoj cijeni INA, KORF, ARNT, SLRS, BRIK itd…a ne INGR,DLKV, ATPL;LURI;CROS, SUNH, KRAS itd… Korekcija mora doci na gornje dionice barem 30-40%…jer i tada ce gornje biti precijenjene po trenutnim fundamentalnim pokazateljima posebno bilanci… ” ….Tebi se stvarno pogoršalo…Eventualno bih se složio da je INA podcijenjena, ali reći za INGRU i DLKV da su precijenjene….E tu sam prijatelju potpuno suprotnog mišljenja…. S onim gore “pogoršalo” te nisam namjeravao vrijeđati….shvati to kao šalu [smiley2] ” Ajde daj mi jedan razlog zasto INGRA i DLKV nisu precjenjene… po cemu ti mislis da te dionice tolko vrijede…

INGRU necu komentirati ali kad smo kod DLKV dokupio jucer po 14xx i nije mi nimalo zao. firma ima dobar goodwill, ima ugovorene poslove u Skandinaviji, Albaniji i Crnoj Gori kao i kod kuce. ima dobar management i mislim da ce dionica dugorocno rasti. osobno smatram da na ovim razinama nije nikako podcijenjena a da ju neki od fondova vec mjesecima ne raprodaje PPS bi bio puno visi od aktualnog.
pozdrav

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Što je dobar goodwill? To što je 5 put veći od imovine? Ili to štojoš ima prostora za rast?

Nego,kako će se kretat cijene dionica sutra? Fluktuirat će!

Da znaš izračunati osnovne fundamentalne pokazatelje i usporediti, onda bi znao zašto je Ingra podcjenjena .

plavi, u potpunom si pravu da je ingra podcijenjena ako uzmemo u obzir da je na cijeni od 48 p/b cca 4 i da će se s vremenom book povećavat dok je ostatku sektora značajno viši, da prema openhajmovim projekcijama je eps 2600 na 130 miljona dobiti na kraju 2009te što nam na trenutnu cijenu daje pe od 18 što također nije loše za rvatskog građevinara

ali postoji ali, ovo je 2007ma godina, 2009ta će bit rekordna godina za ingru i po meni veliko je pitanje da li će ingra moć održavat razinu projekata na razini prihoda od miljardu i tristo tisuća godišnje

samo postavljam pitanje što u tom slučaju? [smiley11]

no ko što sam negdje napisao mi smo specifičan narod pa plaćamo danas nešto što će toliko vrijediti za n godina i meni to itekako paše s obzirom na dosadašnja prognoziranja poslovanja pojedinih firmi, no koliko danas nešto stvarno vrijedi je već druga tematika

p.s. u posjedu sam još nešto dionica ingre koje su na prodaju i ingra je jedna od dionica koja mi je donijela najveću zaradu, no došlo je vrijeme da otvorim oči što se tiče kompletne burze, mislim da su prošla easy money vremena

Miro25: ” ksafaric: ” BUFFET: ” dakle ljudi budite ozbijni i gledajte funamentalne pokazatelje….buducnost…tako da su sjajne prilike po ovoj cijeni INA, KORF, ARNT, SLRS, BRIK itd…a ne INGR,DLKV, ATPL;LURI;CROS, SUNH, KRAS itd… Korekcija mora doci na gornje dionice barem 30-40%…jer i tada ce gornje biti precijenjene po trenutnim fundamentalnim pokazateljima posebno bilanci… ” ….Tebi se stvarno pogoršalo…Eventualno bih se složio da je INA podcijenjena, ali reći za INGRU i DLKV da su precijenjene….E tu sam prijatelju potpuno suprotnog mišljenja…. S onim gore “pogoršalo” te nisam namjeravao vrijeđati….shvati to kao šalu [smiley2] ” Ajde daj mi jedan razlog zasto INGRA i DLKV nisu precjenjene… po cemu ti mislis da te dionice tolko v” Da znaš izračunati osnovne fundamentalne pokazatelje i usporediti, onda bi znao zašto je Ingra podcjenjena . Ovako ili ne znaš ili provociraš.

P/E 35,03
P/B 7,43
P/S 5,24 2006g

Evo osnovnih fundamenata za INGR-u… po meni je realna cijena oko 30000 i to je meni plafon… gradjevinci su u zadnje vrijeme otisli u nebo… svaki novi posao i cijene dionice skacu u nebesa, ali niko se ne zapita kako to u stvarnosti izgleda… da slucajno radite u bransi, znali bi da se cesto puta projekti jedva pokriju… rokovi se probijaju stalno sto za sobom povlaci penale koji nisu bas tako mali… u sljedecih par godina ce se dosta radit, rukometno prvenstvo i ostalo… al dolazimo do jedne cinjenice… manjak radne snage… vec sada je kriza na trzistu sto se tice koperanata… sto kada ove dvije godine prodju… vec sada ste platili cijenu za 30 i vise godina unaprijed… zarada od projekta kad se pokriju svi troskovi je oko 10%… sto je veca firma treba vece projekte… veci projekti su kompliciranjiji i nerjetko zavrse na sudovima…

eto to je ukratko od mene…

evo ja znam izračunati i odgovorno tvrdim da je INGRA strašno precjenjena,garantirano najprecjenjenija dionica na hr marketu ,rezultati su im katastrofalni i ne opravdavaju niti njenu upola cijenu od ove trenutne,da citiram jednog kolegu s drugog foruma da je INGRA najveća prevara u hrvata i najveći balon,a tko voli nek izvoli vjerovati u nju

New Report

Close