Ne smije. Pozdrav
OK, ali mene se pita dal hocu otvoriti nalog na VSE ili ZSE. Tako da onda nema veze najniza cijena od dvije burze, zar ne?
mreich:
”
Ne smije. Pozdrav
”
OK, ali mene se pita dal hocu otvoriti nalog na VSE ili ZSE. Tako da onda nema veze najniza cijena od dvije burze, zar ne?
Tako je. Ako klijent adluči, onda nema veze.[smiley2]
Tako je. Ako klijent adluči, onda nema veze.[smiley2]
Broker ne smije provesti takvu transakciju čak i ako klijent to želi. Jedino ako kao u ovom slučaju možda nije dovoljna količina na 169 da izvrši nalog. Pa kad bi ostatak količine kupio drugim nalogom na drugoj burzi možda bi trošak za klijenta bio veći (2 naloga).
Ovdje je u pitanju mala cjenovna razlika, ali princip je bitan.
Što da je bila puno veća razlika?
Pozdrav
Slažem se, ali u ovom slučaju je cjenovna razlika minorna tako da klijent nema “značajniji” gubitak, a u slučaju nedostatka ponude može kombinirati.
Principijelno ste u pravu kolega mreich. Pozdrav[smiley2]
da, jucer milijun, danas jos jedan. [smiley3], a meni portfelj pao nize nego prije 5 dana.
da i meni pada..al ako imaš casha moj ti je savjet da kupuješ po ovim cijenama…poslije kiše opet dolazi sunce!![smiley2]..glavu gore!! pozdrav
da i meni pada..al ako imaš casha moj ti je savjet da kupuješ po ovim cijenama…poslije kiše opet dolazi sunce!![smiley2]..glavu gore!! pozdrav
Vec napravljeno 🙂
nazalost jucer potrosio zadnji cash, ali ovo mi je ionako otprije ulaz u ovu dionicu, tako da sada idemo ispocetka. a sto se tice LKRI, ona ionako spada u dionice za dugorocno cuvanje.
sretno kolege!
bulakov: ” Ako je ovo bila “korekcija” onda je zapravo i nije bilo. Rekao bi samo sitan pad cijene. Ali misljenja sam da je proces tek zapoceo. ” Misliš da je proces “korekcije” tek započeo?
Mislim da je ovakav rast dugorocno neodrziv.
Dosta toga je precijenjeno.
Rekao bi medo.
Bikić bi rekao da se još uvijek može očekivati rast zbog priljeva od Plive, mirovinaca i sličnog.
Osobno mi se cini da na našem tržištu nije bitno koliko su dionice precijenjene ili podcijenjene već
koliko je slobone gotovine u opticaju. Dio viškova kako fondova tako i privatnih lica uvijek će završavati
u dionicama bez obzira na njihovu cijenu. Međutim, kad se zaredaju IPO-i u većem broju i stave dijelovi
velikih javnih poduzeća na burzu tada će da tako kažem “ponuda” dionica premašiti “potražnju” pa će se
doista kvaliteta poduzeća reflektirati u snazi dionice. Doći će do odlijeva sredstava iz nekvalitetnih u “kvalitetne” dionice i time pada cijena odnosno veće diferencijacije u odnosu na polsovne rezultate pojedinog poduzeća. Naravno, pitanje je u kojem vremenskom roku i kojim intenzitetom.
Pozdrav