borism:
”
prvo nisu ovdje svi hrvati ”
Prvo i osnovno hrvati su svi gradjani RH – svi koji imaju hrvatsko drzavljanstvo, time su hrvati.
Bili oni Taljani, Hrvati, Srbi, Mongoli.
nisam u raspravi i ne zelim ulaziti, ali ovo o cemu vi pricate jest narodnost……… i ako se netko definira kao hrvat, ne moze biti srbin ili madjar, ali moze imati srpsko ili madjarsko ili dvojno drzavljanstvo, sto je nesto sasvim drugo
ova izjava gore, u najmanju ruku, je kontradiktorna ………….
borism:
”
prvo nisu ovdje svi hrvati ”
Prvo i osnovno hrvati su svi gradjani RH – svi koji imaju hrvatsko drzavljanstvo, time su hrvati.
Bili oni Taljani, Hrvati, Srbi, Mongoli.
ispravak :
1. ako se pristalo platiti dionice po najvišoj cijeni od 320 nije toćno da se toliko i platilo !!!
2. ako netko dobije državljanstvo RH, on je tada državljanin REPUBLIKE HRVATSKE a nikako i hrvat
– biti hrvat, talijan, srbin ili mongol spada pod nacionalnost koja nema veze sa državljanstvom.
al’ eto primjera da je istinita izreka: ” svašta čovjek doživi dok je živ ! ”
” ispravak : 1. ako se pristalo platiti dionice po najvišoj cijeni od 320 nije toćno da se toliko i platilo !!! 2. ako netko dobije državljanstvo RH, on je tada državljanin REPUBLIKE HRVATSKE a nikako i hrvat – biti hrvat, talijan, srbin ili mongol spada pod nacionalnost koja nema veze sa državljanstvom. al’ eto primjera da je istinita izreka: ” svašta čovjek doživi dok je živ ! ”
Pojašnjenje za ostale:
1. U skupini različitih jedinki čiji je zbirni prosjek 90, da bi dobili 90 potrebno je da je bar jedna jedinka ispod te vrijednosti.
2. Raspravljati sa takvom jedinkom ja ne zelim, jer ce me prvo spustiti na svoju razinu, a onda dotuć svojim iskustvom.
Ovaj post ce vjerojatno biti pobrisan od strane modeatora, ma da ne vidim razloga, jer je to cista analiza sadasnjosti s pretpostavkom tendencije u buducnosti.
Dragi hrvati,
bez ikakva razmisljanja ste dionicu HT-a platili 320 kn na IPO-u. Stajali ste u redovima satima samo da uplatite novac. Da kupite tu zlatnu dionicu. Sada je prodajete po 360kn a bili ste je spremni bez ikakve sumlje platit 320 kn. Pa jeste li vi normalni?! Koje to droge konzumirate?! Sta vam je dosta 40 kn po dionici? Sta ste za to dizali kredite i zaduzivali se? Majko mila! Ali znam da smo tek na pocetku. Hrvati ce se opet iskazat u svijetu po svojoj stupidnosti. Prodavat ce te uskoro HT po cijeni i ispod 320 kn a svijet ce nam se smijat. Ako ima netko tko je siguran da ce si hrvat sam nabit porez na kapitalnu dobit, na kucu, orocenu stednju itd., ja sam siguran. Sta je najbolje jos ce bit i zadovoljan sa tim porezom ali dok ga ne bude morao poceti placati, a onda ce drugi biti krivi – po hrvatskom obicaju, tocnije tradiciji. Mozda je razlog svemu tome najbolje objasnjen na ovoj web stranici: http://www.isteve.com/IQ_Table.htm
Zahvaljujem.
Svaka čast majstore, post ti je sasvim realan i primjeren…….
Vrana:
”
Dragi hrvati,
bez ikakva razmisljanja ste dionicu HT-a platili 320 kn na IPO-u. Stajali ste u redovima satima samo da uplatite novac. Da kupite tu zlatnu dionicu. Sada je prodajete po 360kn a bili ste je spremni bez ikakve sumlje platit 320 kn. Pa jeste li vi normalni?! Koje to droge konzumirate?! Sta vam je dosta 40 kn po dionici? Sta ste za to dizali kredite i zaduzivali se? Majko mila! Ali znam da smo tek na pocetku. Hrvati ce se opet iskazat u svijetu po svojoj stupidnosti. Prodavat ce te uskoro HT po cijeni i ispod 320 kn a svijet ce nam se smijat. Ako ima netko tko je siguran da ce si hrvat sam nabit porez na kapitalnu dobit, na kucu, orocenu stednju itd., ja sam siguran. Sta je najbolje jos ce bit i zadovoljan sa tim porezom ali dok ga ne bude morao poceti placati, a onda ce drugi biti krivi – po hrvatskom obicaju, tocnije tradiciji. Mozda je razlog svemu tome najbolje objasnjen na ovoj web stranici: http://www.isteve.com/IQ_Table.htm
Ovaj post ce vjerojatno biti pobrisan od strane modeatora, ma da ne vidim razloga, jer je to cista analiza sadasnjosti s pretpostavkom tendencije u buducnosti.
Zahvaljujem.
”
i direktno napisan u uredima HADEZEJA i proslijeđen na sve forume u zemlji
Svaka čast majstore, post ti je sasvim realan i primjeren…….
[smiley1]
zvone101:
”
” ispravak : 1. ako se pristalo platiti dionice po najvišoj cijeni od 320 nije toćno da se toliko i platilo !!! 2. ako netko dobije državljanstvo RH, on je tada državljanin REPUBLIKE HRVATSKE a nikako i hrvat – biti hrvat, talijan, srbin ili mongol spada pod nacionalnost koja nema veze sa državljanstvom. al’ eto primjera da je istinita izreka: ” svašta čovjek doživi dok je živ ! ”
”
Pojašnjenje za ostale:
1. U skupini različitih jedinki čiji je zbirni prosjek 90, da bi dobili 90 potrebno je da je bar jedna jedinka ispod te vrijednosti.
2. Raspravljati sa takvom jedinkom ja ne zelim, jer ce me prvo spustiti na svoju razinu, a onda dotuć svojim iskustvom.
Poštovani,
Vi ste svoj nivo pokazali već nazivajući osobu jedninkom a vidim da ima više takvih ”jedinki” pa ne znam o čemu Vi zapravo pričate !
@Vrana
“2. Raspravljati sa takvom jedinkom ja ne zelim, jer ce me prvo spustiti na svoju razinu, a onda dotuć svojim iskustvom. ”
Je li ovo stoji u vašem potpisu na drugom forumu ili ste to samo sada iskoristili u svrhu objašnjenja…? [smiley11]
Prvo i osnovno hrvati su svi gradjani RH – svi koji imaju hrvatsko drzavljanstvo, time su hrvati. Bili oni Taljani, Hrvati, Srbi, Mongoli.
Naravno da nije istina, svi oni koji imaju hrvatsko državljanstvo, znači da su građani republike Hrvatske, ali ne i uvjetno da žive u Hrvatskoj, a nacionalnost nema veze s time, glupost.
Možeš biti Bošnjak s hrvatskom narodnošću, Srbin, Talijan itd.
Državljanstvo – hrvatsko, slovensko…
Nacionalnost – hrvat, slovenac…
jedno isključuje drugo, što znači ako si državljanin Hrvatske ne znači isključivo da si i Hrvat. Možeš biti recimo Bugarin.
Jel ima ko komentar na prvu transakciju sa ATPL-R-A jutros? Da li neko ima informaciju kojim se redom pale radne stanice u tih prvih par minuta? Ako se transakcija moze zatvoriti unutar same brokerske kuce onda ocito da ni taj redosljed nema veze.
Mislim da je slicna situacija i sa DLKV-R-A jutros bila.
Znam da je problem u mostu, al da je fer i nije.
pilar
Koje istresanje po bidu kod ATPL, odmah na otvaranju…!
[smiley7][smiley13]
Vrana: ” Prvo i osnovno hrvati su svi gradjani RH – svi koji imaju hrvatsko drzavljanstvo, time su hrvati. Bili oni Taljani, Hrvati, Srbi, Mongoli. ” Naravno da nije istina, svi oni koji imaju hrvatsko državljanstvo, znači da su građani republike Hrvatske, ali ne i uvjetno da žive u Hrvatskoj, a nacionalnost nema veze s time, glupost. Možeš biti Bošnjak s hrvatskom narodnošću, Srbin, Talijan itd. Državljanstvo – hrvatsko, slovensko… Nacionalnost – hrvat, slovenac… jedno isključuje drugo, što znači ako si državljanin Hrvatske ne znači isključivo da si i Hrvat. Možeš biti recimo Bugarin.
Moram pridonijeti ovoj temi;
Često su mi u rukama strane putovnice pa tako za primjer, u njemačkoj putovnici svima stoji nacionalnost nijemac bez obzira što je osoba hrvat ili srbin. Hoću reći, čim uzmeš njemačko državljanstvo zaboravi tko si bio, sad si nijemac i po državljanstvu i po nacionalnosti (barem službeno).