Generalni komenar prošlog tjedna: uglavnom veliki nisu ni kupovali ni prodavali, osim što su se mirovinci krcali sa INA i HT
i što nam to govori???
zmrklic: ” Generalni komenar prošlog tjedna: uglavnom veliki nisu ni kupovali ni prodavali, osim što su se mirovinci krcali sa INA i HT ” i što nam to govori???
Pa eto jedino to da nema nikakvog iskrcavanja fondova maskiranog u male naloge. Cijenit cu komentar iskusnijih i pametnijih, zato sam i postao, to su samo činjenice.
ne smatram se odveć iskusnim po razumijevanju strategije fond managera no ukoliko znamo da su mirovinci
pod strogim nadzorom HANFE vezano za ulaganja imovine onda vijest o daljnjem krcanju mirovinaca dionicama INE i HT-a može samo potrvđivati procijene rasta tih dionica u budućem vremenu.
Tako ja to doživljavam, ako netko zna više neka slobodno navede svoj osvrt na ovu vijest.
Nije uopće upitno hoće li INA i HT rasti.
Pravo pitanje je samo kada će rasti tj. treba na vrijeme u te dionice ući a opet ne prerano.
…..isti ti fondovi branit će cijenu tih dionica na kritčnim razinama u što smo se uvjerili toliko puta do sada.
…..isti ti fondovi branit će cijenu tih dionica na kritčnim razinama u što smo se uvjerili toliko puta do sada.
Isto tako kao što će je braniti u kritičnim situacijama ako im bude odgovaralo, tako će joj davati što nižu potporu u većini situacija tjerajući drhtave ručice da im se istovare,što se pokazalo u još više situacija.[smiley2]
febo: ” …..isti ti fondovi branit će cijenu tih dionica na kritčnim razinama u što smo se uvjerili toliko puta do sada. ” Isto tako kao što će je braniti u kritičnim situacijama ako im bude odgovaralo, tako će joj davati što nižu potporu u većini situacija tjerajući drhtave ručice da im se istovare,što se pokazalo u još više situacija.[smiley2]
Bare, onda predlažeš surfanje po trendu kretanja “valova” kako je nacrtano na tvojem avataru?[smiley2]
….odnosno prodaj kad god malo skoči cijena i odmah dokupi kad padne.
a kako kome volja i kolko ima vremena.Neko kupi i zaboravi na njih 6 mj. pa pogleda a neko koristi priliku i kupuje i prodaje na valovima.Samo ti valovi ponekad te mogu dobrano zaribati[smiley2]
Generalni komenar prošlog tjedna: uglavnom veliki nisu ni kupovali ni prodavali, osim što su se mirovinci krcali sa INA i HT
Evo moje misljenje:
Krcaju se sa INA i HT zato sto su to dva jaka blue-chipa koje su procijenili jeftinima na ovim cijenama.
Ostali fondovi se ni ne krcaju ni ne iskrcavaju i zavladao je predizborni status quo; odmah nakon veceg iskrcaja prije par tjedana. Prometi na ZSE su totalno pali i tako ce biti sve do izbora; ne ocekujem ni jedan dan preko 130-140 milijuna prometa.
Nakon izbora; biti ce velikih previranja, ovisno o rezultatima – prema gore ili prema dolje.
Strpljen-spasen.
Bare, onda predlažeš surfanje po trendu kretanja “valova” kako je nacrtano na tvojem avataru?[smiley2]
….odnosno prodaj kad god malo skoči cijena i odmah dokupi kad padne.
Pa ima teorija da se može zaraditi kad cijena pada i raste,kod nas to pada u zadnje vrijeme 10-15 % i onda malo više naraste i tako već mjesecima.
Nije preporučljivo za svakoga da prihvati tu teoriju jer vrlo lako se opeče.[smiley2]
Svatko ima svoju logiku ulaganja i kapitaliziranja dobiti ( naravno ako je ima ) ,bar bi trebao imati.[smiley2]
Ja imam ustvari podvojenu osobnost,nešto kao Joker.
Postoje dionice koje ljubomorno čuvam ,a sa drugima surfam po velikim valovima.[smiley2]
Još jedno dobronamjerno upozorenje : NIJE PREPORUČLJIVO SURFANJE,OPASNOSTI SU VELIKE ISTO KAO I VALOVI.[smiley11]