Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Todoric je usao u drugi krug, nije kupio firmu.
Nije vam to Belje.
Sales Migrosa je cca 2.5-3.0 milijarde EURA.
EBITDA je oko 160-180 mil. EUR.
Dug oko 380 mil. EUR.

CIjena po kojoj bi to islo bi bilo negdje (ugrubo) oko milijardu i pol do dvije milijarde EUR ovo je jako ugrubo (EBITDA*10-dug). za 52 % koliko se prodaje to je oko 800-milijardu EURA
No mislim da to vrijedi i puno puno vise.
Ovo sam samo ovako ugrubo rekao.

Tako da se ne zanosite previse

A u bidu je jos Carefour, domaci Ulker sa politickim vezama tako da neznam koliko sam Agrokor tu ima sanse sam(neznam dali ide sam).

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

GERONIMO: ” E moj Fazane da zašto?Ako uspije dobiti ulazi na tržište od 70 miliona ljudi,razmisli kakve će koristi od toga imati Belje,Jamnica,Ledo itd .Povećava se izvoz,opravdavaju se cijene koje ove tvrtke sada imaju čak postaju podcijenjene.I sve to skupa će se generirati na burzi na ostale dionice” Lijepo piše da je ušao u drugi krug … dakle još ništa ne kupuje … osim toga … vjerujem da ćemo više uvoziti nego izvoziti … ali nema veze …

kupuje samo trgovački dio holdinga (za koji procjenjuju da drži 13% turskog BDPa) tako da mislim da ćemo ipak više izvoziti

Todoric je usao u drugi krug, nije kupio firmu. Nije vam to Belje. Sales Migrosa je cca 2.5-3.0 milijarde EURA. EBITDA je oko 160-180 mil. EUR. Dug oko 380 mil. EUR. CIjena po kojoj bi to islo bi bilo negdje (ugrubo) oko milijardu i pol do dvije milijarde EUR ovo je jako ugrubo (EBITDA*10-dug). za 52 % koliko se prodaje to je oko 800-milijardu EURA No mislim da to vrijedi i puno puno vise. Ovo sam samo ovako ugrubo rekao. Tako da se ne zanosite previse A u bidu je jos Carefour, domaci Ulker sa politickim vezama tako da neznam koliko sam Agrokor tu ima sanse sam(neznam dali ide sam).

ne ide sam koliko se da iščitati između redaka, a najzanimljivije je da je Unicredito banka suvlasnik Migrosa i savjetnik Todoriću u ovoj priči. U svakom slučaju ne umanjujem šanse drugih, a posebno Ulkera obzirom da su Turci veliki nacionalisti.

I Wal-Mart je u utrci, tako da Todorić i uz podršku Unicredita ima malo šanse…

fazan: ” zašto? ne kupuje još, već je ušao u završni krug … ” Zato što će turci početi jesti proizvode iz koncerna agrokor!!![smiley2]

I Zvečevo, i Zvečevo!!![smiley2]

O, nisam znao za Walmart.
Znam da ide sa jednim fondom, pretpostavljam.

Ajmo malo globalnog advisorya.
Blueman tipuje na Ulker

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ja ću za Todorića onako od srca.I cijelo moje pleme isto za Todorića

SAM PROTIV SVIH

Jedino je mali problem kod Todorica sto bi recimo Konzum u svakoj normalnoj zemlji vec bio u stecaju, ali dobro…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Walmart sigurno može platiti najviše, ali političke prednosti nemaju, jer Koc Grupa nije previše aktivna u SAD-u. Todorić u ovo ide s Unicreditom, što bi značilo da možda ima realne šanse, s obzirom na to da je Unicredit s Koc Holdingom suvlasnik treće najveće turske banke (YKB).

ja isto za Ulker

Jedino je mali problem kod Todorica sto bi recimo Konzum u svakoj normalnoj zemlji vec bio u stecaju, ali dobro…

Potpisujem

27 mil. kuna prometa do sada, nema tu nikakve love od Atlantika ljudi……propalo u zemlju čini se……….[smiley7]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

New Report

Close