Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šesti proboj Crobexa preko ukletih 5.000. Nadam se ovog puta stvarno posljednji put…

No respect

vidi li netko transakcije na ULPL; izgleda da je prošao jedan veliki nalog……..oko 3 mil promet

eto,prekrasno [smiley2]

Ljudi su, općenito, nalik na pse koji počnu lajati čim izdaleka začuju

-filip-:

ne razumijem ovo. netko je kupio jednu dionicu varteksa po cijeni 255,01 kn??!! 15:37:42 1 255,01 i platio je minimalnu proviziju cca 70-100kn (ovisi u kojoj je brokerskoj kući)… a ima još takvih bisernih “trensakcija” i na drugim dionicama… kakvog to ima smisla, neka mi netko objasni

ima brokerskih kuća koje na online trgovanje nemaju min. proviziju, nego samo 0.6-0.7%

Koje su to brokerske kuće?

Šesti proboj Crobexa preko ukletih 5.000. Nadam se ovog puta stvarno posljednji put…

Mislim da se već počinje osjećati priljev povrata od Atlantica.

SLK:

Mislim da se već počinje osjećati priljev povrata od Atlantica.

ne daj bože- to znači da nam slijedi nova katastrofa nakon malog rasta. ili misliš prodavati neiskusnima?

ŠPANCIR: ” SLK: ” Šesti proboj Crobexa preko ukletih 5.000. Nadam se ovog puta stvarno posljednji put… ” Mislim da se već počinje osjećati priljev povrata od Atlantica. ” ne daj bože- to znači da nam slijedi nova katastrofa nakon malog rasta. ili misliš prodavati neiskusnima?

znači eto još “dudeka”

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

da, upravo to. napumpat će opet cijene jer kupuju kao blesavi, tako da su po mom viđenju stvari ove sadašnje cijene realne do prenapuhane, a slijedeći rast opet će dosegnuti neke nove brojke na kojima će ostati samo one dionice koje polako i sigurno rastu i imaju uporište u fundamentima. sve ostalo će opet gore pa dolje i to strmoglavo. a fondovi i veliki igrači će čekati. nitko trenutno ne kupuje osim malih. sada je vrijeme čekanja da netko prvi krene. ja to sigurno neću biti niti na jednoj dionici. u stvari, što ja pričam, pa nisam već jako jako dugo kupio ništa. i gle čuda, ništa mi ne fali. zašto? zato što dovoljno dugo držim dionice pa me ove korekcije ni najmanje ne pogađaju jer uvijek sam u zelenom, makar malo manje zelenom nego prije par mjeseci ali bitno da nije crveno. nikad nisam shvaćao trčanje za dionicom. pa nova odmah dolazi, ako ne i ta ista opet natrag…ako propustiš prvi vlak, stići će kad tad drugi. zato polako, malo promatrajte, ne srljajte. korekcija nije gotova.

Bravo cayman.
Netreba nam histerija oko dionica i sindromi LRH, EIG kada previse malih uleti na rekla kazala pa i da ima fundamente firma opet je okaljaju i postovima i ponasanjem na burzi.
Pricao sam sa brokerom kako ljudi disu i glavna stvar je da svi prodaju THT ko ludi makar vrijedi oko 450 jer su kupili po 265 pa u Vecernjaku pogledaju sto je najvise prosli dan raslo (promet je nepoznanica takvim ljudima) pa isto to kupuju jer to najvise raste.
Postoji pametno kupovanje po ATH a takvi to sigurno nisu.

Neka se amlo smiri situacija sa burzom i brzom zaradom jer nikome takve stvari netrebaju.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Crobex zavrsio u plusu 0.44%. Medjutim ako pribrojimo HT sa 19mil prometa i -0.82%; onda vise i ne izgleda toliko dobro.
U svakom slucaju bi bilo dobro da ostanemo bar na ovim razinama do izbora.
Sudeci po prometima ne cini se da fondovi i nisu bili bas preaktivni (kao stop je vec kolega Cayman primjetio).
[smiley9][smiley9][smiley9]

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

Sudeci po prometima ne cini se da fondovi i nisu bili bas preaktivni (kao stop je vec kolega Cayman primjetio).

Jesi to mislio reći? [smiley11]

Možda je najjednostavnije kad se čovjek prestane opterećivati indeksom a prati trend Burze. Onda dobiva puno bolje signale nego što to Crobex daje.

No respect

Da, krivo sam napisao.
Medjutim uz pratnju trenda treba baciti oko i na protrgovane vrijednosti dionica i obveznica. Odnos je 118:288 mil.k.; sto bas i nije dobar znak; ali vjerojatno ce tako biti sve do izbora; oprezno.[smiley9][smiley9][smiley9]

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

Možda nas upravo ove male korekcije spašavaju od sloma tržišta, općenito gledajući 3q kompanija, nisu se proslavile. Ove godine smo većina odlično zaradili, ako je ovo potrebno da bismo i dogodine …. neka. Čekam 3q za HT, kad ga vide ljudi, možda shvate što imaju i po kojoj cijeni prodaju!

New Report

Close